Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Οι Ευρωπαίοι δεν «άγγιξαν» καν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας αλλά εμείς δηλώνουμε ευχαριστημένοι!

  Απ΄ όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά από τη Σύνοδο Κορυφής και τα συμπεράσματα της, ουσιαστική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας δεν έγινε και σίγουρα δεν ελήφθη καμία απόφαση που θα μπορούσε να δυσαρεστήσει έστω την Τουρκία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν με την Τουρκία μόνο στο θέμα που τους καίει ,δηλαδή το μεταναστευτικό. Και σ΄ αυτό το θέμα την καλούν να «διασφαλίσει την πλήρη και με χωρίς διακρίσεις εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016».  Ακόμη και γι΄ αυτό χρειάστηκε ελληνική πίεση!!! Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε και ικανοποιημένος , καθώς όπως είπε «κατόπιν δικών μας πιέσεων υπάρχει ρητή αναφορά προς την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας».

«Μέτωπο» στην Ουάσινγκτον κατά τις πώλησης F-16 στην Τουρκία!

  


Ένας ευρύς συνασπισμός ακτιβιστικών οργανώσεων αναλαμβάνει δράση προκειμένου να πιέσει τον Κογκρέσο να μην αποδεχτεί την αναβάθμιση ή την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία. Με μια κοινή επιστολή που στάλθηκε στα προεδρία των Επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC), καθώς και των αρμενικών, ινδικών και κουρδικών οργανώσεων, εκφράζουν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και καλούν τα μέλη του Κογκρέσου να αναλάβουν δράση.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»! Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Κύπρου

  Το σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε ανοιχτή του επιστολή προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, του επισημαίνει ότι «κατ’ επανάληψη ενεργείτε στη βάση  λανθασμένης  πολιτικής στο Κυπριακό, την οποία υπαγορεύει η Βρετανική Διπλωματία, με σοβαρές τις συνέπειες για το Κράτος και το Λαό μας».

Όλη η επιστολή:

Κον Νίκο Αναστασιάδη

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προεδρικό Μέγαρο

Κύριε Πρόεδρε,

Η Μέρκελ αποχωρεί δηλώνοντας ανήσυχη για προβλήματα της ΕΕ για τα οποία η χώρα της έχει ευθύνες

 

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε την Ευρώπη, εκφράζοντας ανησυχίες για την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές, μεταναστευτικές και οικονομικές προκλήσεις της, με την ευκαιρία της 107ης και τελευταίας συνόδου κορυφής των «27» στην οποία συμμετείχε στις Βρυξέλλες.

«Αποχωρώ τώρα από αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια κατάσταση που με ανησυχεί. Ξεπεράσαμε πολλές κρίσεις, με προσπάθειες για την εξεύρεση κοινών λύσεων, όμως έχουμε μια σειρά άλυτων προβλημάτων», σημείωσε.

Αξέχαστη πατρίδα. Η ονομασία Βόρειος Ήπειρος