Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Καλοήθης Παροξυσμικός ΙλιγγοςΑλεξανδρίδης Αλέξανδρος-Κωνσταντίνος,  ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής  Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ιλίγγος είναι η υποκειμενική ψευδαίσθηση περιστροφικής κίνησης του σώματος και του περιβάλλοντός του  χώρου,  με απώλεια της ισορροπίας του. Πρόκειται για σύνδρομο, δηλ. σύνολο κλινικών συμπτωμάτων που υποδηλώνουν συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση ασαφούς αιτιολογίας.

Συχνά συγχέεται η αίσθηση της ζάλης (dizziness) με αυτήν του ιλίγγου (vertigo) και  είναι δύσκολο να προσδιορισθεί για πιό απο τα δύο πρόκειται, δεδομένου ότι οι πάσχοντες αντιλαμβάνονται και περιγράφουν  τα συμπτώματά τους διαφορετικά.  Αν ανατρέξει κανείς στο διαδύκτιο με σκοπό την ανακούφισή του από τα ενοχλήματα,  αντιμετωπίζει μακροσκελή άρθρα από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 83 22 Οκτωβρίου, 2021 (Στέλιος Κυριμλής )

 


Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας, ,Βλέπω και διαβάζω, σκέπτομαι και θυμώνω, διαβάζω και ξανασκέπτομαι και χαίρομαι και μερικές φορές ελπίζω …..έχω γίνει ένα συναισθηματικό γιό-γιό….. όλοι μιλούν και χειροκροτούν την Κυβέρνηση για τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και Αμερική, Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ.κλπ. …όλα καλά δεν λέω, αλλά πρέπει σε κάποια φάση να κάνουμε και κάτι…Μας έχουν κάνει τόσα οι Τουρκαλάδες,…. μας απειλούν με πόλεμο, μας έχουν καταστήσει χωματερή αφροασιατών εγκληματιών ,σε καθημερινή βάση βρίσκονται σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίων μας , αλωνίζουν σε αέρα και θάλασσα ακόμα και με τα αλιευτικά που έχουν ξεπεράσει τις 3000 οι παραβιάσεις, ζητάνε Κρήτη, ζητάνε την Κύπρο ολόκληρη, ζητάνε την Χίο, Λέσβο, Ρόδο, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ασκήσεις ακόμα και σε δικά μας ύδατα κλπ. κλπ.!

Περί Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Δημοκρατίας

 του Καθηγητή  Ηλία Σταμπολιάδη, Μηχανικού Μεταλλείων, Μεταλλουργού, Μέλος ΙΗΑ

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που συνίσταται από κανόνες λειτουργίας και λήψης αποφάσεων σε μία κοινωνία ισότιμων, ελεύθερων και ενάρετων προσώπων που εμφορούνται από την αγάπη για το καλό της πόλης και κατ’ επέκταση το καλό όλων των πολιτών. 

Βεβαίως οι έννοιες της ελευθερίας και της ισοτιμίας των προσώπων είναι λίγο πολύ ευνόητες ενώ η έννοια της αρετής υπόκειται σε διαστρεβλώσεις που διαβαθμίζονται από την ταύτισή της με το ίδιον συμφέρον (πλούτο, δόξα, εξουσία), που σήμερα εκφράζεται με το φαινόμενο του δικαιωματισμού ως  φιλοσοφική απόρροια του μηχανιστικού και ιστορικού υλισμού, μέχρι το Αριστοτελικό μέτρο μεσότητας μεταξύ έλλειψης και υπερβολής.

Άρθρο Διονυσίας Αντύπα


Ζούμε τον πολιτισμικό μαρξισμό του δικαιωματισμού και της πολιτικής ορθότητας τον οποίο σιγοντάρει η κυβέρνηση.

‘’Υποχρέωσαν τον Πετρούνια να κάνει δήλωση μετανοίας και συγνώμης και να δηλώσει υποταγή και πίστη στην εταιρία προπαγάνδας  με την επωνυμία MeToo.
Είχε απλώς τολμήσει να σχολιάσει ότι στον χώρο του ᾽᾽δεν᾽᾽ είδε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ᾽᾽αν᾽᾽ αυτές αληθεύουν. 
Πώς γίνεται να μην  είδε! Και πώς τολμά να αναρωτιέται ᾽᾽αν᾽᾽ έγιναν, αφού το βεβαιώνουν οι ιεροεξεταστές!