Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Για ποια υποχώρηση ομιλούν; Η Αμερική επιμένει στη θέση της για τον Καβάλα, που εξόργισε τον Ερντογάν: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


Απ’ ότι βλέπουμε εμείς εδώ στην Ουάσιγκτον στα επίσημα βίντεο και απ’ ότι διαβάζουμε στις επίσημες ανακοινώσεις, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τη θέση της για το θέμα του Οσμάν Καβάλα, που προκάλεσε την οργή του Ταγίπ Ερντογάν.

Και απορούμε ειλικρινά με τα συμπεράσματα μερικών αναλυτών, κυρίως στην Ελλάδα, που με ιδιαίτερη ευκολία, υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα.

Αντίθετα, αυτή τη δράση της, την καταδίκη δηλαδή της φυλάκισης του Τούρκου ακτιβιστή, δεν την αλλάζει η Αμερική. Την εντάσσει, μάλιστα, στο άρθρο 41 της Συνθήκης της Βιέννης. Στις υποχρεώσεις της, δηλαδή, προς την φιλοξενούσα χωρα. Κατά τη γνώμη μου ανεβάζει τους τόνους αντί να τους κατεβάζει.

Τουρκικά «Δόγματα»!

 

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755 θα πετάξει στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά




Ένα Σπιτφάιρ ΜJ755 (Spitfire) ιστορικό, κι ανακατασκευασμένο μαχητικό αεροσκάφος που δοξάστηκε στις πιο συγκλονιστικές αερομαχίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το πιο διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος των Συμμάχων θα συμμετέχει στην στρατιωτική παρέλαση της ερχόμενης Πέμπτης, 68 χρόνια μετά την πρώτη άφιξή του στην Ελλάδα και το κοινό κοινό που θα την παρακολουθήσει θα έχει την ευκαιρία να το απολαύσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Τάκης Μεχμέτ Άλι – Βουλευτής του SPD με ποντιακές ρίζες

 

 

Ο Τάκης -από το Παναγιώτης- Μεχμέτ Άλι

Ο νεοεκλεγείς 30χρονος Σοσιαλδημοκράτης μιλά στην DW για τις ρίζες του και την εμπειρία του κατά τον πρώτο του προεκλογικό αγώνα στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Γεννημένος στο Ομπερχάουζεν, ο Τάκης Μεχμέτ Άλι μεγάλωσε σε μία οικογένεια της εργατικής τάξης με καταγωγή από τον Πόντο. Ο 30χρονος με το ελληνοτουρκικό όνομα είναι εδώ και περίπου ένα μήνα εκλεγμένος βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών στην εκλογική περιφέρεια Λέραχ-Μίλχαϊμ. «Η ιστορία μου ξεκινά με τη συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή πληθυσμών», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην DW.