Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. Α.ΜΕΡΚΕΛ..;!!Η κ. ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ υπήρξε κατά το απόλυτο τεκμήριο της πολυετούς πετυχημένης πρωθυπουργίας της Γερμανίας δικαιώνοντας τον μέντορά της τον αείμνηστο ΚΟΛ, ο οποίος είχε προκαλέσει τη Δυτική Γερμανική πολιτική ηγεσία επιβάλλοντας ως διάδοχό του μια νεαρή Γερμανίδα από την Κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία του φιλορώσου κ. ΧΟΝΕΚΕΡ.

Ασφαλώς παρέλαβε μια πολύ δυνατή Γερμανία με εδραιωμένη την οικονομία της, την εξωτερική πολιτική της κλπ. από τους  αείμνηστους Αντενάουερ, Βιλ Μπραντ, Σμιτ κλπ. με «ανοικτό» το πεδίο «κατοχής», σχεδόν ολόκληρης της Ευρώπης δια την Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ε.Ε.).

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ, διαβάζει η Μαρινέλλα

Μαρινέλλα - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ

Ύψωμα 731

Ενδιαφέρει η χρονική μας συνέχεια;

 

Σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου του 2021 και στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), στο Pawtucket, της πολιτείας του Rhode Island, των ΗΠΑ, η εκεί ελληνική κοινότητα οργανώνει μια διαδικτυακή συζήτηση, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Θέμα της συζήτησης, όχι κενολόγοι κομπασμοί και συναισθηματικές πομφόλυγες, αλλά ένα ρεαλιστικό ερώτημα: «Εχει διαχρονική ενότητα ο Ελληνισμός;».

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ “ΟΜΙΛΗΤΟΥ”

Δημήτριος Θ.  Kαραμήτσος

Ομότιμος Καθηγητής Α.ΠΘ, Συγγραφέας.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη  στις 12/12/1941. Αποφοίτησε πρώτος τον  Nοέμβριο του 1965 από την  Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.  Έφεδρος ανθυπίατρος 1966-1968.

Aγροτικός ιατρός 1968-1970. Ειδικότητα Παθολογίας σε Α΄ Παθολ. Κλινική (AXEΠA) 1970-1973. Παν/κός βοηθός το 1972, υπότροφος του IKY για Διαβητολογία (Λονδίνο) 1974-1975. Διδάκτωρ της ΙΣ AΠΘ με άριστα το 1978, Επιμελητής στη B’ Προπ. Παθ. Kλιν. 1979, Λέκτορας AΠΘ 1983,

Eπίκουρος καθηγητής 1985, Aναπληρωτής καθηγητής 1993 Παθολογίας -Διαβητολογίας. Tακτικός καθηγητής ΑΠΘ το 2003. Διευθυντής της A’ Προπ. Παθολ. Kλινικής ΑΠΘ από 2004-2008. Ίδρυσε το Διαβητολογικό Kέντρο στο Iπποκράτειο Nοσοκομείο (1990). Επέβλεψε σε 12 διδακτορικές διατριβές και εκπαίδευσε 33 γιατρούς στη Διαβητολογία. Yπήρξε πρόεδρος της Διαβητολογικής Eταιρείας B. Eλλάδας, και επί 9 έτη διευθυντής σύνταξης στα «Eλληνικά Διαβητολογικά Xρονικά».

Γενικός γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης σε δύο θητείες. Συμμετείχε σε 250 ιατρικές δημοσιεύσεις (45 σε διεθνή περιοδικά) με άνω των 1.500 διεθνών αναφορών. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Προάσπισης Μακεδονίας Θράκης. Δημοσίευσε 6 ιατρικά βιβλία. Επίσης 7 μη ιατρικά που είναι:

Ανακαλύφθηκε κύτταρο του ανοσοποιητικού που εξοντώνει όλα τα καρκινικά κύτταρα


 Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίς- αισιοδοξούν ότι ίσως στο μέλλον η ανακάλυψη τους αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.


Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή 'Αντριου Σιούελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας "Nature Immunology", ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, όταν βρήκαν ένα νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες.

«Ράμα ο δολοφόνος του Κατσίφα»- Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 Γράφει ο

Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

 

Σε λίγες μέρες, την 28η  Οκτωβρίου 2021 – ημέρα της Εθνικής μας Εορτής – συμπληρώνονται τρία χρόνια από την άνανδρη, άτιμη, ανίερη δολοφονία του Έλληνα Πατριώτη – Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όταν τον δολοφόνησαν, ο Ράμα το παραδέχτηκε έμμεσα με την δήλωση: «Αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που άνοιξε πυρ εναντίον της αστυνομίας μας, η οποία απλώς έκανε τη δουλειά της, προσευχηθείτε μαζί μας στον Θεό που δεν χάθηκε καμία αθώα ζωή από την ακραία ανοησία». Δηλαδή τί μας λέει ο Ράμα, ότι η RENEA τον δολοφόνησε μόνη τηςΠοιος της έδωσε διαταγή;