Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Μαθράκι : Συγκίνηση και υπερηφάνεια μπροστά στην εικόνα της παρέλασης που πραγματοποίησε ο μικρός μου μαθητής

 

ΜΑΘΡΑΚΙ: Παρέλαση 28η Οκτωβρίου μετά από 21 χρόνια


Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2021 , που κατέφθασα στο νησί για να εργαστώ ως αναπληρώτρια δασκάλα με τον έναν και μοναδικό μαθητή στο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο του Μαθρακίου.  Όταν έφθασα στο νησί δεν πίστευα πως οι μέρες και οι μήνες θα περνούσαν τόσο γρήγορα, χωρίς να το καταλάβω. Οι μέρες μου κυλούν γρήγορα, καθώς οι εργασίες που έχω να διεκπεραιώσω για την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου, μετά από 21 χρόνια αναστολής λειτουργίας του είναι συνεχείς και πολυάριθμες. Καθημερινά πηγαίνω στο σχολείο το πρωί και μέχρι το μεσημέρι η μέρα μου είναι μαζί με τον μαθητή μου.

«Καμπανάκι» για την ανεξήγητα βιαστική απολιγνιτοποίηση και από τον Πρ. Εμφιετζόγλου

  

Το λένε επιστήμονες και ειδικοί… Το λέει η κοινή λογική. Όλες οι χώρες της βόρειας Ευρώπης δηλώνουν ότι θα ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία μέχρι το 2050. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανεξήγητα επιμένει και σήμερα ο πρωθυπουργός ταξιδεύει στη Γλασκώβη για να μιλήσει στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26). Τι θα πει; «Θα τονίσει τους στόχους απολιγνιτοποίησης, τη μεγάλη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα, τα «πράσινα» νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί, την πρωτοβουλία για «πράσινη» ναυτιλία και την προστασία των οικοσυστημάτων καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται».

Το άρθρο του Δρ Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που ακολουθεί διαφωτιστικό:

“Όχημα” για τον Μπάιντεν τα ανθρώπινα δικαιώματα εναντίον του Ερντογάν: Τα F-16 θα πέσουν στο τσιμέντο του Κογκρέσου… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου


 

Επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να κάνει το …μαύρο άσπρο, ότι τάχατες τα πήγε θαύμα με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, πρέπει να αναφέρουμε ξανά τα πραγματικά γεγονότα, όπως αναλύθηκαν στη διάρκεια της ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, λοιπόν, ξεκαθάρισε στον Ταγίπ Ερντογάν την αμερικανική θέση έναντι της Τουρκίας για όλα τα ζητήματα, με τρόπο που να μην χωράει αμφιβολία για το πως σκέφτεται ο ίδιος για τα προβλήματα που χωρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Άγκυρα.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σημείωσε σχετικά:

Procter & Gamble,Τηλεπωλήσεις, OPTIMA, Cosmote κ.α . Αναζητείται στοιχειώδης ευαισθησία


Για λόγους στοιχειώδους ευαισθησίας απένανι στην απίστευτη, καθημερινή επιθετικότητα των ισλαμιστών της Τουρκίας και στην άμεση ανάγκη απαξίωσης της συστηματικής προπαγάνδας “ήπιας ισχύος” που κάνουν μέσω των επιδοτούμενων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών εδώ και δεκαπέντε χρόνια, θα έπρεπε να είχαν διακοπεί πλέον όλα τα διαφημιστικά μηνύματα στην μοναδική τουρκοσειρά που απέμεινε να προβάλλεται ακόμη στην ελληνική τηλεόραση από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΤΑΡ. Και όμως παρακολουθούμε διάφορες εταιρίες να συνεχίζουν να καταβάλλουν τον (διαφημιστικό) «οβολό» τους προκειμένου να στηριχτεί η μετάδοση της τουρκικής προπαγάνδας μέσα από την πανελλαδική εμβέλεια του ΣΤΑΡ.

Τόση εκτίμηση πια!… (και δώρο κείμενο του Χρίστου Γούδη)

 


Συμπολίτες μου, αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία. Έτσι δεν λένε οι σοφοί; Τώρα εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι και τόσο σοφό.

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Δηλαδή κάνεις την κουτσουκέλα σου, π.χ. ρίχνεις τα τσίπουρά  σου στη Ικαρία, ενώ έχεις μαντρώσει την πλέμπα  στα σπίτια της με σαράντα κλειδαριές και μετά αμολάς μετά ένα «Ναι έσφαλα» και καθάρισες;  Όχι συμπολίτες μου. Δεν είναι έτσι.

Εγώ, παρά τα παραπάνω, θα σας πω την αμαρτία μου. Λατρεύω τους πολιτικούς. Σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μου, έχω καμιά δεκαριά φωτογραφίες πολιτικών.

Η σύγκρουση με το cancel culture άρχισε!Υπάρχει μια βασική έννοια για την Πολιτική Επιστήμη: το raison d’ etat.

Βασική όπως η “βαρύτητα” για τη Φυσική, όπως η “μίτωση” για τη Βιολογία, όπως τα “θεμελιώδη θεωρήματα” της Μαθηματικής Ανάλυσης, όπως οι κανόνες της Αρμονίας (του Πυθαγόρα, του Αριστόξενο και του Μπαχ) στη Μουσική…

Το raison d’ etat, ισοδυναμεί με τους λόγους “ύπαρξης” των κρατικών θεσμών. Χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει ούτε Ελευθερία, ούτε Δικαιοσύνη, ούτε δικαιώματα, ούτε ευημερία μέσα σε μια κοινωνία. Ούτε ισορροπία στη διεθνή σκηνή, ούτε κανόνες μεταξύ των κρατών…