Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Η άγνωστη, αλλά καθοριστική μάχη της Βοβούσας όπου κατατροπώθηκαν οι Ιταλοί...


Ενσωματωμένη εικόνα

Ο ηρωικός λοχαγός που σταμάτησε με λίγους άνδρες τους Αλπινιστές της «Τζούλια». Η άγνωστη, αλλά καθοριστική μάχη της Βοβούσας όπου κατατροπώθηκαν οι Ιταλοί 3 Νοεμβρίου 1940. Οι Ιταλοί προελαύνουν εντός ελληνικού εδάφους με στόχο σε λίγες μέρες να παρελάσουν στην Αθήνα. Οι Αλπινιστές της μεραρχίας “Τζούλια” ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κόνιτσας και χωρίς καμία ιδιαίτερη αντίσταση έβαλαν πορεία προς Βοβούσα και από εκεί το Μέτσοβο. Δεν ήξεραν όμως ότι ένας από “μηχανής θεός” θα έφραζε οριστικά τον δρόμο […] 

Κομουνισμός και...ξερό ψωμί !!!


 


Δημ. Καραμήτσος
Ομ. καθηγητής ΑΠΘ
Συγγραφέας
Dtkaram.webpages.auth.gr

ΚΚΕ, ο εσωτερικός εχθρός της χώραςΘάνος Τζήμερος

 

"Εν τω μεταξύ το ΚΚΕ συνεχίζει να εγκαινιάζει σε όλη τη χώρα μνημεία εκείνης της αξέχαστης περιόδου 1945-1949 (στην πραγματικότητα είναι 1943-1949) αποκαλώντας τους καπιταλιστές, δηλαδή το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού (διότι όλοι κάποιο κεφαλαιουχικό αγαθό κατέχουμε), "παράσιτα". Ποιος το είπε αυτό; 
Ο κρατικοδίαιτος Γ.Γ. του ΚΚΕ που από 20 χρονών είναι κομματικός υπάλληλος! Για ποιους το είπε; Για όσους τον χρυσοσυντηρούν με τους φόρους τους! Πρότεινε όμως και λύσεις: κρατικοποίηση των πάντων και κεντρικός σχεδιασμός! Μπορεί αυτό το μοντέλο να μην πέτυχε πουθενά, μπορεί να οδήγησε κράτη σε κατάρρευση και λαούς σε εξαθλίωση, αλλά αν το εφαρμόσει ο Μήτσος, η Λιάνα και τ' άλλα παιδιά, θα πετύχει!

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

Νέα δημοσίευση στο Ανιχνεύσεις

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (Ι)

από anixneuseis
του Παντελή Σαββίδη
Διαβάζω επίμονα το ομώνυμο βιβλίο του Παπαχελά διότι πραγματεύεται ένα θέμα που με ενδιαφέρει, τα μέγιστα, και το βιβλίο με βοηθάει να αρχίσω να αναθεωρώ ορισμένα στερεότυπα που έχω διαμορφώσει.
Το 1974 ήμουν 20 χρονών. Θυμάμαι καλά τα γεγονότα όπως εμφανίζονταν στα ΜΜΕ της εποχής.
Και, δεν ξέρω γιατί, και ως μαθητής γυμνασίου διάβαζα τις εξελίξεις με τη δικτατορία.
Έχω σχηματίσει μια βιωματική άποψη, με την έννοια της πρόσληψης των γεγονότων απο τα Μέσα Ενημέρωσης της εποχής και τις συζητήσεις που άκουγα.
Το βιβλίο συνεχίζω να το διαβάζω, συνεπώς, θα επανέλθω με ένα συνολικό κείμενο. Ίσως και κριτικό.
Μέχρι στιγμής:

Ένας Υπολογιστής Ιδιοφυΐας από τους Έλληνες

 Του Εὐάγγελου Βαλλιανᾶτου μέλος του ΙΗΑ

Η δημοσίευση του βιβλίου μου το 2021 για τον ελληνικό υπολογιστή – Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων – έκανε λίγο περισσότερο πιθανόν την κατανόησητου συναρπαστικού και πανέμορφου Κόσμου της ελληνικής επιστήμης, τέχνης και πολιτισμού.
Εξώφυλλό του βιβλίου απεικονίζοντας πίνακα της Ελληνίδας ζωγράφου Εύης Σαραντέας. Ο πίνακας δείχνει την έμπροσθεν (αριστερά και κάτω δεξιά) και όπισθεν (άνω δεξιά) όψεις του Υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Επιστημονική τεχνολογία πριν από 2.200 χρόνια