Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «δείχνει την έξοδο» στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 


 «Η υποτέλεια δεν είναι το μέλλον μας όταν έχουμε δίκαιο 100% για τις αποζημιώσεις»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης με άρθρο του στην «Εστία», επικρίνει ανοικτά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την παράλειψη να θέσει το θέμα των αποζημιώσεων στην Άγκελα Μέρκελ:

Προκόπης Παυλόπουλος: Ποιος ήταν ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας στην δημιουργία και την διαιώνιση του Κυπριακού

 

 

Στο πλαίσιο του 5ου Συμποσίου Σεφέρη, που οργάνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Ποιητή, αναγνώστηκε, από τον Καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή, η εισήγηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκοπίου Παυλοπούλου με θέμα: «Η Κύπρος του Γιώργου Σεφέρη».  Στην εισήγησή του αυτή ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Η σχέση του Γιώργου Σεφέρη με την Κύπρο παραπέμπει στον ομηρικό Τεύκρο τον Τελαμώνιο, τον εξόριστο μετά τον Τρωϊκό Πόλεμο, που κατέληξε στην Κύπρο για να χτίσει την Σαλαμίνα, «αντίδωρο» στο πατρικό του νησί δίπλα στην Αθήνα, όπου δεν αξιώθηκε να γυρίσει, τιμωρημένος από τον πατέρα του μιας και δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί τον αδελφό του Αίαντα στην Τροία.  

Τα κραυγαλέα λάθη της κυβέρνησης που φούντωσαν (πάλι) τον Covid

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών καταρρέει…

 

 

Θανάσης Κ.  

 

Η εκλογική συντριβή του Ζάεφ στις περιφερειακές εκλογές των Σκοπίων και η παραίτησή του – και από την πρωθυπουργία και από την αρχηγία του Κόμματός του – ήλθε σαν “σεισμός”. Αλλά μόνο για τις ανυποψίαστους

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι ανά την επικράτεια των Σκοπών είναι να δηλώσουν την πίστη τους στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας“ κι όχι στην “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” – όπως είναι, υποτίθεται το όνομα της χώρας μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Φρεγάτα ΕΛΛΗ, 40 χρόνια στο Στόλο! Το πλήρωμα της παραλαβής της ξανά επί του πλοίου

 Πέρασαν 40 χρόνια από την ημέρα παραλαβής της φρεγάτας ΕΛΛΗ! Κι ακόμη υπηρετεί με επιτυχία τον ελληνικό Στόλο…

Το πλήρωμα της παραλαβής της φρεγάτας ΕΛΛΗ, βρέθηκε ξανά μαζί στις 24 Οκτωβρίου!

Η ανακοίνωση τους και οι φωτογραφίες από τότε και τώρα!