Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

«Εξευτελισμός»


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

 

Ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης στο γνωστό ποίημα «Όσο μπορείς» αναφέρει μεταξύ των άλλων :

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις/τούτο προσπάθησε τουλάχιστονσο μπορείςμην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου/…εκθέτοντάς την ..ως που να γίνει μια ξένη φορτική»

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος για την ποιότητα του λόγου και το βάθος των νοημάτων Αλεξανδρινός ποιητής, έγραψε το εμβληματικό αυτό ποίημα, ωθούμενος προφανώς από προσωπικά του βιώματα. Πάντως, όποιο και αν ήταν το κίνητρο του, οι στίχοι του είναι διαχρονικοί και αποτελούν παραίνεση προς όλους προς ορθή και εποικοδομητική διαχείριση της «εν τω παρόντι βίω» ζωής του ανθρώπου.

Η πτώση του Ζάεφ, ο “Μακεδονισμός” και η Συμφωνία των Πρεσπών

 

 Έχω υποστηρίξει διαχρονικά ότι το ζήτημα του κρατικού, εθνοτικού και γλωσσικού ονόματος των Σκοπίων δεν μπορεί να λυθεί χωρίς να “σπάσουν αυγά”, χωρίς δηλαδή να χάσει η μία πλευρά! Όχι πάντως η ελληνική, η οποία έχει υπέρ αυτής το ιστορικό, γεωγραφικό, εθνοτικό και γλωσσικό δίκιο. Δυστυχώς, με την κάκιστη Συμφωνία των Πρεσπών, έγινε ακριβώς το αντίθετο: έχασε “αυτοβούλως” η αλήθεια και κέρδισε η παράνομη ιδιοποίηση και υποκλοπή!

Επιβραβεύτηκε η παράνομη χρησικτησία, για 30 ή έστω 70 χρόνια, απέναντι στην τρισχιλιετή μακεδονική ιδιοκτησία και χρήση του ονόματος ως πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων της Μακεδονίας, αλλά και όλων των υπόλοιπων που συναπαρτίζουν το ελληνικό έθνος. Θεωρήθηκε ως “ασθενής” η πλευρά των Σκοπίων και κρίθηκε ότι αυτή έπρεπε να κερδίσει τα περισσότερα στην διαμάχη για το όνομα!

Μια θρησκευτική εορτή που θυμίζει Επιστήμη και Αστρονομία

Η Εορτή των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Στις 5 Νοεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης.
Οι Άγιοι Γαλακτίων και Επιστήμη έζησαν τον 3ο αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος.
Οι Έλληνες γονείς του Γαλακτίωνα, Κλειτοφών και Λευκίππη, ήταν αρχικκά ειδωλολάτρες. Κάποιος, όμως, ιερομόναχος, που ονομαζόταν Ονούφριος, τους προσέλκυσε στη χριστιανική πίστη. Από τότε διέθεταν τα πλούτη τους σε κάθε είδους αγαθοεργία. Τον γιο τους Γαλακτίωνα ανέθρεψαν με γνήσια και αγνή παιδαγωγία και νουθεσία, σύμφωνη με την χριστιανική πίστη. Και η παιδαγωγία αυτή δεν άργησε να φέρει τους θαυμαστούς καρπούς της. Ο Γαλακτίων όταν μεγάλωσε, νυμφεύθηκε μία ωραία κόρη, την Επιστήμη, την οποία ο ίδιος μύησε στην χριστιανική πίστη.

Το σχέδιο του Μενέντεζ εναντίον της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και ειδικά κατά των drones: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 

Αυτοί που μελετούν τον τρόπο με τον οποίο δρα και αντιδρά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, είναι βέβαιοι και για το αποτέλεσμα και τούτης της προσπάθειάς του, η οποία -όπως λένε- είναι του μεγέθους της προηγούμενης, όταν δηλαδή επιτεύχθηκε η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, στη βάση του νόμου CAATSA, και η εκδίωξη της από το πρόγραμμα των F-35.

Τούτη τη φορά, με δύο τροπολογίες στο νόμο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, κτυπά την καρδιά της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και ειδικά το πρόγραμμα των Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών οχημάτων, των γνωστών drones.

  • Για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.