Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Τι εννοούν "Θα απαντήσουμε στο πεδίο";

Του Κώστα Στούπα

1) Τι εννοούν "Θα απαντήσουμε στο πεδίο";

Είθισται ο πόλεμος και οι υποτιμήσεις να μην προαναγγέλλονται αλλά οι "τουρκολόγοι" έχουν διαφορετική άποψη καθώς υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα συνηθίζει να προαναγγέλλει τις επιδιώξεις και μελλοντικές της κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα...

Υπό την έννοια αυτή οι τελευταίες επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις "Θα απαντήσουμε επί του πεδίου" που εκτοξεύουν όλο και συχνότερα στελέχη του καθεστώτος Ερντογάν αν και θα 'πρεπε να προβληματίζουν, δεν φαίνεται να "ιδρώνουν το αυτί" κανενός...

Η ιστορία, του δόγματος "θα απαντήσουμε επί του πεδίου..." ξεκίνησε περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, όταν στις 21 του  Οκτωβρίου η Τουρκία δια στόματος του Υπουργού των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε δημόσια πως θα δώσει απάντηση και στο πεδίο, αν η Λευκωσία ξεκινήσει νέα γεώτρηση το Νοέμβριο.

Η «Αναγνωρισημότητα» Δούρειος Ίππος στο Δημοκρατικό Πολίτευμα;
 Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

                           

     Ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου που φιλοξενείται εδώ στο αγαπημένο Blog προέκυψε στην σημειολογική αναζήτηση κάποιου προσδιορισμού που θα σκιαγραφούσε εννοιολογικά το «πνεύμα της εποχής » και νομίζω ότι αντιδιαστέλλει επιτυχώς το χθες με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας το «έξις δευτέρα φύσις» για όσους έχουν καθιερωθεί στο συλλογικό μας υποσυνείδητο ελέω TV και Ραδιοφώνου!...

     Συζητούσα προχτές με μια εκλεκτή παρέα, με αφορμή το γεγονός ότι προσωπικά ΔΕΝ συμμετέχω πλέον σε Ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια εδώ και πολλά χρόνια, για τη σημασία, τη βαρύτητα, τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον εδώ και πολλά χρόνια και στην Πατρίδας μας η Τηλεόραση για τα άτομα που έγιναν γνωστά μέσα από αυτήν ως προσκεκλημένοι επισκέπτες και ταυτόχρονα για τα άτομα που καθιερώθηκαν στην κοινή γνώμη ως παρουσιαστές και παρουσιάστριες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο

 

 

Σάββας Καλεντερίδης: Κακό μήνυμα για Ερντογάν! Η Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μετατόπιση της αντιπολίτευσης

Την υπόθεση της Halk Bank, το πανεπιστημιακό πτυχίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μετά το Ακούγιου θα φτιάξουμε άλλους δύο πυρηνικούς σταθμούς»

 

 

Μεγαλώνει η μελλοντική πυρηνική απειλή για την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, θα αρχίσει η κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών σταθμών σε άλλες τοποθεσίες στην τουρκική επικράτεια.

Η δυνατότητα απόκτησης πυρηνικών όπλων για την Τουρκία καθίσταται πλέον πραγματικότητα ενώ θα επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ενεργειακή της ανεξαρτησία αφού θα καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγονται από τους πυρηνικούς σταθμούς.

Χ.Ακάρ κατά Ελλάδας: «Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους»

 

 

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σχολιάζοντας τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ. 

Σε συνέντευξή του στη Hurriyet αναφέρει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου».

«Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Κάρφος για την Άγκυρα οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ στον Έβρο: Ξεκίνησε η «Ολυμπιακή Συνεργασία 21»

  Ρεπορτάζ: Γ.Σ., Hellas Journal

Νευρικός κλονισμός. Τα πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο βρίθουν εικόνων της Ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας στην Θράκη. Και αυτό αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Μπορεί να ολοκληρώθηκαν οι «αρματομαχίες» της άσκησης Tank Challenge στην Ξάνθη, αλλά ήδη ξεκίνησε στον ακριτικό Νομό Έβρου ακόμη μια κοινή άσκηση ανάμεσα σε δυνάμεις του Στρατού Ξηράς Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Με αιχμή του δόρατος την Αλεξανδρούπολη η Olympic Cooperation-21 θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Έβρου. Οι εξαιρετικά ενοχλημένοι Τούρκοι απλώς παρατηρούν την εξέλιξη της 15θήμερης Ελληνοαμερικανικής άσκησης.