Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Αυτό είναι ολόκληρο το Κείμενο συμπερασμάτων της διάσκεψης για τη Λιβύη-"Τσινάει" η Τουρκία, συγκαταβατική η Ρωσία

 

 

Απορρίπτουν όλες τις ξένες παρεμβάσεις-Μακρόν: Τουρκία και Ρωσία να αποσύρουν «αμέσως» τους μισθοφόρους τους από τη Λιβύη

Επιβεβαιώνεται το προηγούμενο ρεπορτάζ του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σχετικά με τις αποφάσεις της διάσκεψης του Παρισίου για την Λιβύη. 

Οι συμμετέχοντες στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι προτρέπουν στα συμπεράσματά τους τον Λιβυκό Μηχανισμό Παρακολούθησης της Κατάπαυσης του Πυρός να συμφωνήσει γρήγορα ένα σχέδιο παρακολούθησης και επαλήθευσης της παρουσίας και αποχώρησης όλων των μισθοφόρων, ξένων μαχητών και ξένων δυνάμεων από την Λιβύη και επιβεβαιώνουν τον πλήρη σεβασμό και την προσήλωση στην κυριαρχία,

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό αποκτά 5 drone ελικόπτερα Α900 για τις φρεγάτες-Νέο ελληνικό δόγμα στο Αιγαίο κατά των Τούρκων

 

 

Ό,τι κάνουν δηλαδή τα Bayraktar TB2 στην ξηρά μαζί με άλλου είδους drone, θα το υλοποιούν και στην θάλασσα, με την βοήθεια ειδικών συστημάτων

“Απάντηση” στην Τουρκία, η οποία ετοιμάζει νέα ναυτική τακτική κατά μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, δίνει το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Η ελληνική εταιρεία ALTUS LSA ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την προμήθεια  μη επανδρωμένων ελικοπτέρων σε Φρεγάτες μας. Μιλάμε για την προμήθεια πέντε μη επανδρωμένων μικρών ελικοπτέρων τύπου A900, της ισπανικής Alpha Unmanned Systems.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η «ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ «ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑΣ»!Εν Πειραιεί τη 12
η Νοεμβρίου 2021
Το καρκίνωμα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, αυτής της φοβερής πολυαιρέσεως, της μεγαλύτερης όλων εποχών, προχωρεί δυστυχώς καλπάζοντας και διαβρώνει επικίνδυνα ολόκληρο το Εκκλησιαστικό Σώμα, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια ελπίδα αναχαιτίσεώς του. Ιδιαίτερα μετά την «Σύνοδο» της Κρήτης, στην οποία ως γνωστόν, αντί καταδίκης, εθριάμβευσε η παναίρεση, η μεγάλη πλειοψηφία της Ιεραρχίας, του λοιπού κλήρου, του Μοναχισμού και του θεολογικού κόσμου της χώρας έχει συστρατευθεί στο άρμα του Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Οικουμενισμού και αγωνίζεται ακάθεκτη, με όλες της τις δυνάμεις, με περισσότερη ορμή τώρα και ζήλο, («ου κατ’ επίγνωσιν» βέβαια), στην προώθηση των στόχων της, στην επανένωση σε πρώτη φάση, του κατακερματισμένου χριστιανικού κόσμου με την Ορθόδοξη Εκκλησία, χωρίς όμως την μετάνοια των αιρετικών ετεροδόξων και παρά τις υπάρχουσες δογματικές διαφορές.

Περί προκλητικών δηλώσεων και απειλών Ερντογάν, Ακάρ, Τσαβούσογλου, Τατάρ και των όμοιων τους κατά Ελλάδος και Κύπρου.

 


 

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

 

Τα βέλη του κατά της Ελλάδας έστρεψε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος με προκλητικές δηλώσεις  καταφέρεται για πολλοστή φορά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόϊ τους και την ισχύ τους», είπε σε συνέντευξή του στην Hurriyet. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός σε συνέντευξή του στη Hurriyet αναφέρει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά στην ευρωατλαντική συμμαχία ενώ κάνοντας ένα ακόμη βήμα στις προκλητικές δηλώσεις τόνισε πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς τον μπόι σου και την ισχύ σου».  «Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θ/Κ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, η ιστορία και τα μυστικά ενός Ζωντανού Θρύλου

Ύψωμα 731

 

ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 


Γράφει ο 
ΙΩΑΝΝΗΣ Μ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
Αντιστράτηγος εα

      Στις προ ημερών Δημοτικές Εκλογές, έχασε το Κυβερνών κόμμα των Σκοπίων, το οποίο ως γνωστόν απέσπασε υπογραφή από των πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος,για το προδοτικό Σύμφωνο των Πρεσπών. Οι νέοι της εξουσίας των Σκοπίων, χρησιμοποιούν πλέον, σκέτο το όνομα “Μακεδονία”. Το οποίο βέβαια, δεν ενδιαφέρει κανένα Ευρωπαϊκό Κράτος. Εμείς όμως συνεχίζουμε την ηπία πολιτική σαν να μην υπάρχει πρόβλημα.

      -Από ετών εφαρμόζουμε μία πολιτική ηπιότητας και συνδιαλλαγής, η οποία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, όχι μόνο στο θέμα των Σκοπίων, αλλά και αλλού.

Μάχιμοι ή ...κατιμάς; Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την ικανότητα να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας;

 

Το τουρκικό καθεστώς πίσω από τις προκλήσεις και την επιθετικότητα σε βάρος της Ελλάδας, προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες αδυναμίες του και κυρίως την έλλειψη ομοιογένειας και συνοχής του στρατεύματος του

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας να τελούν σε μια κατάσταση παρατεταμένης ετοιμότητας, επικουρούμενες προς τούτο από συμμαχικές χώρες με τις οποίες συνασκείται σε Αιγαίο και ΝΑ. Μεσόγειο.