Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Το Ισραήλ σβήνει από το χάρτη τα τουρκικά UAV με νέο "υπερόπλο" ηλεκτρονικού πολέμου

 


 

Η Ισραηλινή IAI αποκαλύπτει νέα αμυντικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ικανά να θέσουν εκτός μάχης μια σειρά από απειλές, συμπεριλαμβανομένων UAV, πλοίων, πυραύλων και συστημάτων ραντάρ.

Είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις ενός σύγχρονου πολέμου αυξάνονται συνεχώς , ενώ διαμορφώνονται νέα δόγματα διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων με την προσθήκη νέων οπλικών συστημάτων.

QUAD Μεσογείου σε εξέλιξη: Άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας (ΦΩΤΟ)

 
 Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 διεξήχθη Άσκηση μικρής κλίμακας στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας QUAD (QUADRIPARTITE INITIATIVE), μεταξύ Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην Άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα με τη Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, η Γαλλία με τη Φρεγάτα AUVERGNE, η Ιταλία με το Αντιτορπιλικό ANDREA DORIA και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΛΑΣΙΑ και ένα Ελικόπτερο AW-139.

Κατά την διάρκεια της άσκησης που συνέβαλλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών, γυμνασίων Διοικητικής Μέριμνας καθώς και απονηώσεων και προσνηώσεων Ελικοπτέρων.

"Θα ξεμολύνουμε τα Άγια Χώματα- Θεία Δάφνη αν ως Έλληνες πεθάνουμε"

  Αύγουστος 1964: Η διαταγή του καταδρομέα Ταγματάρχη Καρούσου στη μάχη της Αγίας Τηλλυρίας στην Κύπρο! - "Θα ξεμολύνουμε τα Άγια Χώματα- Θεία Δάφνη αν ως Έλληνες πεθάνουμε"

«Θα ξεμολύνουμε τα Άγια Χώματα- Θεία Δάφνη αν ως Έλληνες πεθάνουμε»… «Χαράξαμε του εθνικού δρόμου το μήκος, δε γυρίζουμε πίσω στρατιώτες!»
Η «Εστία» δεν ξεχνά. Σαν σήμερα πριν 56 ολόκληρα χρόνια διεξήχθη στην Μεγαλόνησο η μάχη της Αγίας Τηλλυρίας μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς και των τουρκικών δυνάμεων που μεταστάθμευαν στην Κύπρο.

Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

 

  Γράφει ο Αντιστράτηγος εα Ιωάννης Μ. Ασλανίδης


                             

         - Προσωπικά πιστεύω με την εφαρμογή της Δ.Δ.Ο. αρχίζει η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εάν αυτή εφαρμοστεί με φυλετικά κριτήρια.

      -Εάν το σύστημα αυτό της φυλετικής διακρίσεως ήταν σωστό τότε, σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, σε κάποιες από αυτές, θα εδίδετο παρόμοια λύση,εν τούτοις δεν δώθηκε πουθενά.

      -Ας ανατρέξουμε σε μερικές περιπτώσεις, για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές:

        *Εάν το σύστημα είναι δίκαιο και σωστό, τότε γιατί δεν το εφαρμόζει η Τουρκία και στην περίπτωση των Κούρδων;

       *Επίσης, γιατί δεν το εφαρμόζει η Ισπανία, αφού την εξυπηρετεί, στην περίπτωση των Βάσκων και των Καταλανών;

       *Η Γαλλία γιατί δεν εφαρμόζει, παρόμοια λύση,στα 6 εκατομμύρια Μουσουλμάνους; 

Ο ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΑΣΗ κρατική ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ) με τα τρία (3) κανάλια μας (ΕΡΤ 1,2,3) ανέκαθεν είναι αναμφίβολα η «ναυαρχίδα» της κρατικής ενημέρωσης του Ελληνικού λαού εντός και εκτός της χώρας. Πιθανόν το όποιο αρνητικό κλίμα κριτικής των Ελλήνων θεατών - ακροατών της ΕΡΤ είχε και έχει ανάλογο επηρεασμό από τον εξαναγκαστικό ρόλο οικονομικής στήριξής της μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, σαν αόρατη απειλή ότι μπορεί να «κοπεί» και το ηλεκτρικό ρεύμα χάριν της ΕΡΤ!

Σήμερα η Ελλάδα μας έφτασε στην τόσο άσχημα γενική και επικίνδυνη Ελληνοτουρκική κατάσταση με την τελείως παράλογη πολεμική επιθετική συμπεριφορά του εξωφρενικής ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑΣ του αχαρακτήριστου κ. Τ.Ερντογάν και των επιτελών - υπουργών του..

COVID-19 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ.Ε.Θ (ΕΝΤΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Κ. ΔΕΘ)

ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (10.11.21). Τα «ραντεβού», πολύ πρωί με έγγραφες προσκλήσεις στο Ε.Κ.Δ.Ε.Θ.

Κρύο βροχερό πρωϊνό στη φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη. Η προσέλευση εντυπωσιακά μαζική κάθε ηλικίας. Η (απαισιόδοξη) απορία πού θα χωρέσουν όλοι αυτοί μαζί, θα έχουμε ταλαιπωρία με τους φωνακλάδες - εριστικούς  Έλληνες πάντα απείθαρχους..! Πώς τους «κατάπιε» απορρόφησε όλους μαζί και τους «εξαφάνισε» η τέλεια εντυπωσιακή αυτή Οργανωμένη Υγειονομική Μονάδα;!

Στην είσοδο, υποδοχή με ευγενικά χαμόγελα, με ησυχία, ηρεμία, ένστολοι νέοι μας οδηγούν γρήγορα σε οργανωμένες στη σειρά ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ όπου με  συντομότατη διαδικασία ορίζουν το σημείο του ατομικού εμβολιασμού.

METAverse: Ο κόσμος αλλάζει, σύντομα θα κυκλοφορούμε με ταμπέλες πάνω μας: αλκοολικός, φορέας ιού, άθεος, ρατσιστής!

 


 Ξεχάστε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε, σύντομα όλοι θα ζούμε μια εικονική πραγματικότητα. Το ΜΕΤΑverse έρχεται! Από την εμφάνιση της πρώτης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο έχουν περάσει ακριβώς 31 χρόνια και η τεχνολογία καλπάζει σαν άλογο κούρσας, που δεν θα κουραστεί ποτέ. Θα τερματίσει κάποτε; Ούτε το άλογο ούτε κι ο αναβάτης του το γνωρίζουν. Όσοι ζήσουν την επόμενη 50ετία θα το μάθουν…

Τι μέλλεται για τα επόμενα χρόνια; Όπως λένε οι μελλοντολόγοι της επιστήμης: «Η πραγματικότητα θα πάψει να υπάρχει όπως την ξέρουμε». Αυτό υποστήριξε και εξέχων επιστήμονας, προειδοποιώντας ότι η νέα τεχνολογία θα γίνει τόσο αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ανθρώπων, που δεν θα μπορούν να αποσυνδεθούν από την εικονική τους ύπαρξή!

Διαβάστε περισσότερα »

Ποιοι Ανώτατοι τιμήθηκαν από την ΕΑΑΣ και μία παράλειψη


 

Οι φωτογραφίες είναι από την βράβευση Αξιωματικών -κι όχι μόνο- που με τις ενέργειες και τους χειρισμούς τους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους τίμησαν την αποστολή τους.

«Συνορεύουμε με μια χώρα που από τη φύση της διέπεται από αρπακτικό σύνδρομο»-Δημ.Καραϊτίδης

 

Έκτακτη σύσκεψη των Αρχηγών στο ΓΕΕΘΑ για αυξημένα μέτρα επιφυλακής μετά από τις δηλώσεις Ερντογάν

 

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν , ότι θα «στείλει 5 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα», ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε λήψη προληπτικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

•Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων

•Αυξημένα ποσοστά επιφυλακής σ΄ όλες τις ακριτικές μονάδες

Τι ισχύει από σήμερα για σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια: Επανέρχεται ο περιορισμός πελατών [video]

 

 

Σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου τα νέα μέτρα για τον περιορισμό των πελατών σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τα ξημερώματα με στόχο την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος κορωναϊού.

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

Η απόφαση δημοσιεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 ως την 22η Νοεμβρίου 2021 στις 06:00 την τήρηση αποστάσεων και παρουσίας ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων. Δηλαδή σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες κ.α, όπως νωρίτερα είχε μεταδώσει το ethnos.gr. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωναϊού.

Ο Αρχηγός του ΠΣ τιμά τους πεσόντες πυροσβέστες

 


Ανάρτηση τού Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου Στέφανου Κολουκούρη: 12-11-2021


ΗΜΕΡΑ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Τιμούμε αυτούς που δε λύγισαν,

δεν υποχώρησαν μπροστά στην άνιση μάχη , δεν τράπηκαν σε φυγή, αλλά έμειναν εκεί μαχόμενοι όπως κάνουν οι ΗΡΩΕΣ!!!

Γιατί αυτοί που υπερασπίζονται τις ζωές και τις περιουσίες των άλλων βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη δική τους ζωή, είναι ΗΡΩΕΣ!!!

Γιατί αυτοί που πέφτουν στη μάχη με αυταπάρνηση και δεν υποχωρούν μπροστά στη φωνή της αυτοσυντήρησης,

είναι ΗΡΩΕΣ!!!

Μπορεί να μην είναι κοντά μας....

όμως εμείς τους θυμόμαστε πάντα!!!

Ζουν στην καρδιά μας!!!!