Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ελληνικός Στρατός: Αναβαθμίζοντας την ισχύ πυρός των Μ-1117 Guardian με πυροβόλο των 90 χιλιοστών Ο Ελληνικός Στρατός (ΕΣ) σύντομα θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα M-1117 Guardian από τις ΗΠΑ. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόκτησης των οχημάτων καταγράφηκαν πολλές απόψεις σχετικά με τη διάθεση και χρήση τους: Σε μονάδες αναγνωρίσεων, στην 29η Ταξιαρχία Εσωτερικής Ασφάλειας στη Θράκη, στη Στρατονομία, ως διοικητικά οχήματα κ.ά. Κατά την άποψη μας υπάρχει ένας ρόλος των M-1117 Guardian τον οποίο θα πρέπει να εξετάσει και να αξιολογήσει σοβαρά ο ΕΣ: Αυτός του οχήματος παροχής πυρών υποστήριξης, όπου το όχημα είναι εφοδιασμένο με πυροβόλο των 90 χιλιοστών.

Ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας ζητά συγγνώμη από Κούρδους και Έλληνες

 

 

Σάββας Καλεντερίδης: Το κράτος μαφία και ο Γκάντι της Τουρκίας! Ο επόμενος πρόεδρος ζητά συγγνώμη από Κούρδους και Έλληνες

«Το καράβι δείχνει να μπάζει νερά», ήταν το αρχικό σχόλιο του γεωπολιτικού αναλυτής, ο οποίος χαρακτήρισε αυταρχικό ηγέτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έφτιαξε ένας κράτος μαφία», τόνισε και στήριξε επιχειρηματολογικά τη θέση του στο γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του βγήκαν από τις φυλακές πολλοί μαφιόζοι, ενώ έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη συνάντηση του κυβερνητικού εταίρου και Γκρίζου Λύκου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με το αφεντικό της τουρκικής μαφίας, Κουρσάτ Γιλμάζ.

Γιατί η Μόσχα ανησυχεί για το επεκτατικό όραμα της Άγκυρας για τον «τουρκικό κόσμο»

 

Τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία με την  "Ένωση Τουρκικών Κρατών";

Από τη νίκη του συμμάχου της Τουρκίας Αζερμπαϊτζάν στον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ (27 Σεπτεμβρίου – 9 Νοεμβρίου 2020), οι Ρώσοι σχολιαστές ανησυχούν για τις προσπάθειες της Άγκυρας να δημιουργήσει μια ένωση τουρκικών κρατών υπό την αιγίδα της.

Τι προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία με την  "Ένωση Τουρκικών Κρατών";

Που αποβλέπουν οι ΗΠΑ στο "ψηστήρι" της Τουρκίας για αγορά νέων F-16; Ποιες οι συνέπειες στα ελληνοτουρκικά;

  Η Τουρκία όσο βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά των νέων 40 F-16, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί ούτε νέους S-400 να πάρει, αλλά ούτε και να ενεργοποιήσει τους ήδη ευρισκόμενους στην κατοχή της S-400

Όπως αντιλαμβανόμαστε οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας επηρεάζουν αμεσότατα την Ελλάδα, αφού θα έχουν τη δυναμική να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε θετικά είτε αρνητικά και για αυτό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από εμάς.

Άδειασαν εντελώς τον Ακάρ οι Αμερικάνοι για τους S-400: Στείλτε τους πίσω… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. State Department Photo by Ron Przysucha

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν υποχωρεί στο θέμα της απόκτησης από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400. Επιμένει στην επιστροφή του στη Ρωσία. Καλεί επίσης την Άγκυρα να απόσχει και από την αγορά πρόσθετου ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερωτήσεις της ΕΡΤ, του καναλιού OPEN και της Hellas Journal, που αφορούσαν τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας με αναφορά στους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη, σημείωσε τα εξής:

Ο νόμος CAATSA 231 ισχύει για όλες τις σημαντικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις ή μετά τις 2 Αυγούστου του 2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος του CAATSA.

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Άλλο οι S-300 που κατέληξαν στην Κρήτη κι άλλο οι S-400 που προμηθευτήκατε»

 


Την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην παραμονή του ρωσικού συστήματος S-400 στην Τουρκία εκφράζει για μια ακόμα φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Απαντώντας σε ερώτηση εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εμφανίστηκε να απορρίπτει την πρόταση του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Άγκυρα θα ήταν διατεθειμένη να υιοθετήσει το «ελληνικό μοντέλο των S-300» σαν μια συμβιβαστική λύση που θα επέτρεπε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατοχή των S-400.

Με ρωσική παρέμβαση σταμάτησαν οι συγκρούσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για την ώρα... Η Μόσχα επέβαλε άμεση εκεχειρία

H Mόσχα επέβαλε εκεχειρία ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τερματίζοντας έτσι τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών που κόστισαν δεκάδες νεκρούς.

Συνολικά οι Αρμενιοι έχουν ανακοινώσει 15 νεκρούς ενώ το αζερικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν 7 Αζέροι στρατιώτες.

Η παρέμβαση της Μόσχας ήταν καταλυτική ιδιαίτερα στην αζερική πλευρά καθώς οι Ρώσοι υπενθύμισαν στους Αζέρους πως έχουν υπογράψει αμυντική συνδρομή με τους Αρμένιους και εάν συνεχιστού οι εχθροπραξίες αυτή θα ενεργοποιηθεί.

Nέα παρουσίαση του αμερικανικού μαχητικού F-35 και στην ΓΔΑΕΕ

 

 

Στην πολύ πρόσφατη αεροπορική άσκηση “Blue Flag” στο Ισραήλ, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και οι ιπτάμενοι πήραν πολύ δυνατή γεύση των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει το F-35 στον αεροπορικό στόλο. 

Οι αναφορές των αεροπόρων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα αποφάσεις του Επιτελείου το οποίο χτίζει το αύριο της αεροπορικής υπεροχής της Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγή εικόνας: Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία

https://hellasjournal.com/