Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Στο ΥΠΕΞ εκκλήθη εκτάκτως ο Ισπανός Πρέσβης – Ο Δένδιας μίλησε με τον Ισπανό ομόλογό του Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη εκτάκτως για να δώσει εξηγήσεις ο Ισπανός Πρέσβης, στο περιθώριο της στρατιωτικής συμφωνίας και της πώλησης όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία.

Το αίτημα έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κο Δεμίρη.

Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς την ισπανική πλευρά ενώ νωρίτερα συνομιλίες είχαν και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον Ισπανό ομόλογο του Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες.

Ομιλία του Δρα Ιωάννη Μάζη για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στις 18.11.2021 (******)

  "Νέες Συμφωνίες, Νέοι Ανταγωνισμοί, Νέα Μεσόγειος"


Ο αλβανικός μεγαλοιδεατισμός και το «τσάμικο ζήτημα»- Λάμπρος Τζούμης


Έκθεση φωτογραφιών πραγματοποιείται στην εξωτερική περίφραξη του αλβανικού Προεδρικού μεγάρου που συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με τη δήθεν «γενοκτονία των τσάμηδων», καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως «κατεχόμενα αλβανικά εδάφη».

Γράφει ο

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ

Αντιστράτηγος ε.α

Τσαμουριά ονομάζεται η περιοχή της Ηπείρου, που ταυτίζεται με τη Θεσπρωτία και ένα μικρό της τμήμα ανήκει σήμερα στην Αλβανία. Στο ελληνικό τμήμα της Τσαμουριάς και ιδιαίτερα στις περιφέρειες Ηγουμενίτσας, Μαργαριτίου, Φιλιατών και Παραμυθιάς ζούσαν μέχρι το 1945 περίπου 20.000-25.000 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα.

- Greece or Turkey? The most liked country in the world !

 - This video shows you which country is most supported by other countries in the world


Φθηνά & αξιόπιστα! Η Κύπρος εξετάζει την αγορά σερβικών πυραυλικών συστημάτων Tamnava μετά την αγορά των πυροβόλων NORA

 

 

Η Κύπρος εξοπλίζεται πυρετωδώς λόγω πιθανών τουρκικών προκλήσεων στο νησί

Σύμφωνα με σερβικό βίντεο και ΜΜΕ, που αναφέρουν Σέρβος αξιωματούχο της εταιρείας Yugoimport, ένα σύστημα πυραύλων πολλαπλών εκτοξευτών Tamnava με δυνατότητα βολής ρουκετών 122 και 262mm, παρουσιάζει τις δυνατότητες του στην Κύπρο  στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης της Εθνικής Φρουράς.

Εντονο διάβημα Αθήνας στα Τίρανα για την άθλια φωτογραφική έκθεση περί «γενοκτονίας Τσάμηδων» και «κατεχόμενων εδαφών»

 

 

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα με αφορμή έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα»!

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πρεσβεία ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ιλιρ Μέτα, σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Ο πιλότος πάλεψε να κρατήσει το F-16 στον διάδρομο: Οι στιγμές αγωνίας και ανακούφισης στην Ανδραβίδα (video)

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί να χάθηκε ένα από τα F-16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μετατρέπονταν σε Viper, αλλά η ανθρώπινη ζωή προηγείται και είναι το πλέον σημαντικό.

Ακόμα και η επένδυση που έχει κάνει η Πολεμική Αεροπορία στον άνθρωπο- «γεράκι», ξεπερνά κατά πολύ το κόστος της προμήθειας ενός μαχητικού αεροσκάφους. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το προσωπικό της αεροπορίας δεν θεωρείται αλλά είναι αναντικατάστατο. Αν σκεφτεί κανείς το κόστος εκπαίδευσης από την Σχολή Ικάρων, την Καλαμάτα, τα ΣΜΕΤ, τις εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, όπως γίνεται τώρα με τους δώδεκα ιπταμένους των νέων Rafale F3R, κ.ο.κ.

Εθνική η αντίδραση της Αθήνας: Δεν πρέπει να περάσει έτσι το ισπανικό “σούπερ μάρκετ” όπλων προς την Τουρκία

 

 

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ*, Defence Point

Θετική αναμφισβήτητα είναι η εντύπωση που αφήνει η άμεση αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση του Ισπανού σοσιαλιστή πρωθυπουργού Σάντσεθ, με τον Ερντογάν.

Η αναφορά στο ιδεολογικό πρόσημό του κρίνεται απαραίτητη, με σκοπό να αναδειχθεί ο κυνισμός της διεθνούς πολιτικής, εν προκειμένω του τρόπου που κινείται η Ισπανία. Όσες αρχές και να επικαλείται η ελληνική εξωτερική πολιτική, οφείλει πάντα να εμφανίζεται και να είναι προσαρμοσμένη σε αυτή την πραγματικότητα.