Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

H Oυκρανία θα προμηθευτεί επιπλέον τουρκικά drones Bayraktar TB-2 το 2022

 

Η Ουκρανία θα προμηθευτεί επιπλέον τουρκικά drones Bayraktar TB-2 εντός του 2022, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Θα αγοράσουμε επιπλέον Bayraktar του χρόνου είπε ο υπουργός Άμυνας Ολέσκι Ρεζνίκοφ κατά την επίσκεσψή του στην ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο περιοχή του Ντονμπάς. “Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να προασπίσουμε την ανεξαρτησία μας”, τόνισε.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ 2022

  Κάνετε "κλικ" ΕΔΩ και ακολουθείστε τις οδηγίες.

(κάνετε "είσοδο στην εφαρμογή" όπως θα δείτε εκεί)

Ο Λαβρόφ «τράβηξε το αυτί» του Τσαβούσογλου για την αμυντική συνεργασία Τουρκίας-Ουκρανίας

 


Η επιλογή του Κιέβου «για κλιμάκωση της έντασης στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενισχυόμενη από τους δυτικούς εταίρους, απειλεί με επικίνδυνη αποσταθεροποίηση της κατάστασης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, η ρωσική πλευρά κάλεσε «με τη μέγιστη σοβαρότητα να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες μας ως προς την τουρκο-ουκρανική συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, η οποία συμβάλει μεταξύ άλλων στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας».

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ του Α/ΓΕΕΘΑ (video / podcast) Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Σήμερα που η Ορθοδοξία εορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού του Γένους μας, που πάντοτε προστάτευε και προστατεύει υπό την Σκέπη της τους Έλληνες μαχητές και τα Ελληνικά Όπλα, η Ελληνική Πολιτεία τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά τους στο Έθνος σε καιρό πολέμων και κρίσεων, όπως και στον καιρό της ειρήνης.

Η προσφορά αυτή είναι πράγματι τεράστια, και είναι προσφορά κατά πρώτον σε θυσίες, θυσίες ανείπωτες και σε αίμα, το αίμα όλων εκείνων που από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος, ποτίζοντας το δέντρο της Ελληνικής Ελευθερίας.

Γιατί το ισπανικό “σούπερ μάρκετ” όπλων προς την Τουρκία δεν πρέπει να περάσει έτσι

 

Θετική αναμφισβήτητα είναι η εντύπωση που αφήνει η άμεση αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συνάντηση του Ισπανού σοσιαλιστή πρωθυπουργού Σάντσεθ, με τον Ερντογάν. Η αναφορά στο ιδεολογικό πρόσημό του κρίνεται απαραίτητη, με σκοπό να αναδειχθεί ο κυνισμός της διεθνούς πολιτικής, εν προκειμένω του τρόπου που κινείται η Ισπανία. Όσες αρχές και να επικαλείται η ελληνική εξωτερική πολιτική, οφείλει πάντα να εμφανίζεται και να είναι προσαρμοσμένη σε αυτή την πραγματικότητα.

Του Ζαχαρία Β. Μίχα
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ISDA/ΙΑΑΑ)

Οι Ισπανοί έχουν αναπτύξει μια σχέση οικονομικής εξάρτησης με την Τουρκία του Ερντογάν, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία και ειδικότερα στον τομέα των ναυπηγήσεων παντός είδους, από αεροπλανοφόρα και πλοία επιφανείας μέχρι υποβρύχια.

Τι είπε ο Ισπανός ΥΠΕΞ στον Δένδια την ίδια ώρα που η χώρα του ναυπηγεί το ελικοπτεροφόρο «Anadolu» για να επιτεθεί στην Ελλάδα

 


Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον Νίκο Δένδια, στην τηλεφωνική τους συνομιλία την Παρασκευή, με αφορμή τη ναυπήγηση από την Ισπανία πολεμικών πλοίων για την Τουρκία, ότι η αλλελεγγύη της χώρας του στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας. Πώς την εννοεί αυτή την αλληλεγγύη; Με πράξεις; Όχι. Με παχιά λόγια.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες κοινοποίησε στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών τι είπε πρόσφατα, μιλώντας στο Ισπανικό Κοινοβούλιο:

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου», είπε. Ανατριχιάσαμε…

Τί μεθοδεύει η Δύση για την Τουρκία του Ερντογάν

 

 Οι ελληνικές ελίτ, εθνομηδενιστές και άλλοι, πολύ θα ήθελαν η Τουρκία να θεωρηθεί από τις ΗΠΑ ότι ανήκει πλέον στο εχθρικό, ρωσόφιλο, στρατόπεδο. Πιστεύοντας ότι έτσι θα απαλλαγούν επιτέλους από το μόνιμο βραχνά που σκοτώνει τον ύπνο τους. Όχι, μη φανταστεί κανείς ότι λέγοντας “βραχνάς” εννοούν την Τουρκία. Βραχνάς είναι η άρνηση, η αντίσταση, του κόσμου να ενδώσει στα κάθε είδους “σχέδια Ανάν”, τη μοιρασιά της Κύπρου και του Αιγαίου, όλα σοφά μελετημένα από φίλους και Συμμάχους, σεφ του διεθνούς μαγειρείου.

Τελευταία καταφυγή είναι ότι με την Τουρκία χωρίς Ερντογάν θα βρίσκαμε την ησυχία μας, η Δύση κι εμείς στην ουρά της. Αρκεί βέβαια να το πιστέψουν και οι Αμερικάνοι…

Στο ΥΠΕΞ εκκλήθη εκτάκτως ο Ισπανός Πρέσβης – Ο Δένδιας μίλησε με τον Ισπανό ομόλογό του Στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη εκτάκτως για να δώσει εξηγήσεις ο Ισπανός Πρέσβης, στο περιθώριο της στρατιωτικής συμφωνίας και της πώλησης όπλων της Ισπανίας στην Τουρκία.

Το αίτημα έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών κο Δεμίρη.

Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προς την ισπανική πλευρά ενώ νωρίτερα συνομιλίες είχαν και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον Ισπανό ομόλογο του Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες.