Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τ. Γιατσί: “Οι Έλληνες θα βομβαρδίσουν τις γέφυρες του Βοσπόρου”-Τρέμουν οι Τούρκοι το σενάριο αποκλεισμού της Α.Θράκης

 

 

Εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες για τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης τα ελληνικά Rafale και μελλοντικά τα F-35

Για έναν ενδεχόμενο πόλεμο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας μίλησε ο γνωστός Τούρκος Ναύαρχος Τ.Γιατσί, μιλώντας για τα σχέδια δράσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με τα Rafale, αναφέροντας συγκεκριμένα τις Τρεις γέφυρες του Βοσπόρου, η καταστροφή των οποίων θα έβαζε σε πλήρη απομόνωση της Κωνσταντινούπολη και την Α.Θράκη με πρόβλημα εφοδιασμού και μετακίνησης δυνάμεων προς τον Έβρο, κάτι που φυσικά γνωρίζουν και απεύχονται οι Τούρκοι.   

Αποφάσισε ο Πρόεδρος Μπάιντεν “να τα βρει” με τον Ερντογάν; Έτσι φαίνεται, εκ πρώτης όψεως… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε η κ. Karen Donfried, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της κ. Κάρεν Ντόνφριντ για την Τουρκία.

Η κ. Ντόνφριντ είναι αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και τις Ευρω-ασιατικές σχέσεις. Ανέλαβε, δηλαδή, τη θέση που είχε παλαιότερα η γνωστή μας, κ. Βικτόρια Νούλαντ.

Την ίδια στιγμή, αυτές οι δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, δημιουργούν και υποψίες ότι κάτι ψήνεται στα παρασκήνια που δεν μπορούμε να το διευκρινίσουμε αυτή τη στιγμή.

«Φιάσκο-Ντροπή ή παράδειγμα Ηγεσίας»; Όχι τυχαίο ερώτημα από τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη

         Γράφει ο 

ΚΟΣΜΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 

            Επίτιμος Α/ΓΕΝ-

 

 Είναι λυπηρότατο, για ένα Ναυτικό, να μαθαίνει ότι μία φρεγάτα (Leopold I) δεν της επιτρέπεται να συμμετάσχει στη ναυτική άσκηση «Joint Warrior» του ΝΑΤΟ διότι δεν πληρούσε τα απαιτούμενα πρότυπα, δεν είχε την εκπαίδευση για να μπορέσει να λάβει μέρος με ασφάλεια σε μια διεθνή ναυτική άσκηση.  Η ίδια Φρεγάτα, όμως, πριν 4 περίπου χρόνια συμμετείχε στην Γαλλική ομάδα κρούσεως Αεροπλανοφόρων GAN  (groupe aéronaval), προφανώς με άλλο πλήρωμα.

Το υπουργείο Άμυνας του Βελγίου, αν και είχε ανακοινώσει με ενθουσιασμό ότι το Leopold I θα συμμετείχε στην Νατοϊκή άσκηση με την πλειοψηφία του πληρώματος κάτω των 35 ετών, τελικά επιβεβαίωσε ότι η φρεγάτα θα παραμείνει ελλιμενισμένη στο ολλανδικό λιμάνι του Den Helder για περαιτέρω εκπαίδευση.

Πως η Ισπανία παγιδεύεται στο βρώμικο γεωπολιτικό παίγνιο της Τουρκίας


 Οι συμφωνίες για την συμπαραγωγή και την πώληση Ισπανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα απλό διακρατικό deal

Tου Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πολλές και κρίσιμες οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στο συγκεκριμένο «πακέτο», γι’ αυτό και επιβάλλεται να αναδειχτούν στις πραγματικές διαστάσεις τους, αφού ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ακόμη και μιας ηθικά απαράδεκτης στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών…

Για την Ισπανική κυβέρνηση…

Η Τουρκία αντιμετωπίζεται ως μια ενδιαφέρουσα χρηματοοικονομική πιάτσα, που εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες επέκτασης – μέσω και εξαγορών – του Ισπανικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Η Ισπανοτουρκική συμμαχία βάζει φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο

 

 Οι συμφωνίες για την συμπαραγωγή και την πώληση Ισπανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα απλό διακρατικό deal

Tου Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πολλές και κρίσιμες οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στο συγκεκριμένο «πακέτο», γι’ αυτό και επιβάλλεται να αναδειχτούν στις πραγματικές διαστάσεις τους, αφού ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ακόμη και μιας ηθικά απαράδεκτης στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών…

Για την Ισπανική κυβέρνηση η Τουρκία αντιμετωπίζεται ως μια ενδιαφέρουσα χρηματοοικονομική πιάτσα, που εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες επέκτασης – μέσω και εξαγορών – του Ισπανικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, ο όγκος των παραγγελιών που δέχεται η Ισπανική πολεμική βιομηχανία, πιστοποιεί ότι η Τουρκία αναδεικνύεται ΚΑΙ στον εξοπλιστικό τομέα, ως ένας πολύ σημαντικός πελάτης – εταίρος, για όποιον επιχειρήσει να αποτιμήσει αυτήν την σχέση με όρους εμπορικούς.

“Σε πέντε ώρες θα είμαστε στην Αθήνα”… άντρακλας Τούρκος οπαδός του ΑυνάνΠαραληρηματικές δηλώσεις έκανε στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες και προβλήθηκαν από αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ. Ο Μετίν Κιουλούκ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη...!

“Θέλουμε και σπίτια”… Απαιτητικοί “ακάλεστοι” λες και τους χρωστάμε! (vid.)

 


Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, λέει η παλιά παροιμία και από ότι φαίνεται κάποιοι φρόντισαν να εκμεταλλευτούν την επέτειο του Πολυτεχνείου απαιτώντας από την Ελλάδα να τους δώσει σπίτια… Τι κι αν ήρθαν στην χώρα χωρίς να τους καλέσει κανείς, τι κι αν σπίτια δεν έχουν όλοι οι Έλληνες και οι τράπεζες κυνηγάνε κόσμο για τα στεγαστικά δάνεια;

Η εν λόγω λαλίστατη κυρία τα θέλει όλα, θέλει σπίτια, θέλει χαρτιά, θέλει “ελευθερία”. Μπράβο της και καλά κάνει και τα θέλει… στην ΠΑΤΡΙΔΑ της. Να πάρει και σπίτι και χαρτιά και τράπουλα ταρώ άμα θέλει, αλλά δε ξένο αχυρώνα δεν έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να απαιτεί.

ΡΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: Ευρασιανισμός… ποια συνεργασία; Μια θανάσιμη σύγκρουση Ρωσίας με την Τουρκία

 

 

Στις διεθνείς σχέσεις, όταν κάποιος προσδιορίζει το στυλ συμπεριφοράς του προς έναν αντίπαλο, συχνά δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος είναι ο αντίπαλος- πολύ πιο σημαντικό είναι πώς τον βλέπει, πώς τον αντιλαμβάνεται. Ο τρόπος αντίληψης της πραγματικότητας καθίσταται μέρος της πραγματικότητας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι για ορισμένους εκπροσώπους της τουρκικής ελίτ η αντίληψη της πραγματικότητας για τη Ρωσία είναι τέτοια που μπορεί να αντέξει διάφορες διπλωματικές προκλήσεις. Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φωτογράφιση «Ερντογάν και Μπαχτσελί με τον χάρτη».

Αντιπρόεδρος Οκτάι προς Ελλάδα : ¨Ντροπή σας" !!!

 


Ενώ χτες αναφέραμε στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σχοινά, ότι τα περιστατικά των απάνθρωπων επαναπροωθήσεων από την Ελλάδα είναι απαράδεκτα και τονίσαμε πως περιμένουμε από την Frontex και τις ελληνικές αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, για μία ακόμη φορά η ανθρωπιά καταπατήθηκε στο Αιγαίο.

Ντροπή σας !

_____________

Τουρκία – Ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ ειρωνεύεται τον… Ερντογάν για τις απειλές κατά της Ελλάδας

 

 

O εξόριστος τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ πήρε θέση για τα… ελληνοτουρκικά, ειρωνευόμενος τις δηλώσεις ανθρώπου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είπε ότι οι Τούρκοι «σε πέντε ώρες θα φτάσουν μέσα στην Αθήνα».

«Ούτε χαρταετό…»

«Ο παλιός μου φίλος ο Μετίν Κουλούνκ ενθουσιάστηκε πάλι. Είπε πως “Αν χρειαστεί σε 5 ώρες θα μπούμε στην Αθήνα”. Εσείς τελευταία μπήκατε στην Συρία, λέγοντας πως θα κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Εμεβί της Δαμασκού. Αλλά αν δεν δώσει άδεια ή Ρωσία, ούτε χαρταετό δεν μπορείτε να πετάξετε από την άλλη πλευρά των συνόρων» σημειώνει ο Πεκέρ σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφερόμενος στις δηλώσεις Κουλούνκ.

Δένδιας: Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας με το Δίκαιο της Θάλασσας είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

 


 

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί την κλιμάκωση, αλλά δεν πρόκειται να αποδεχθεί απόπειρα σφετερισμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, κατέστησε εκ νέου σαφές πως η Ελλάδα επιθυμεί την επίλυση της μοναδικής διαφοράς με την Τουρκία, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

«Δεν έχουμε, όμως, ψευδαισθήσεις. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει να μην αποδέχεται τους βασικούς κανόνες διεθνούς συμπεριφοράς και, παράλληλα, καλλιεργεί μία επιθετική ρητορική, η οποία βαίνει πολύ πέραν αυτού που θα μπορούσε να είναι διπλωματικά αποδεκτό», προσέθεσε και υπογράμμισε:

Στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας: Σούδα, Αλεξανδρούπολη, F-35, αλλά και Ισραήλ στο μυαλό του Μενέντεζ… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


 Το νομοσχέδιο του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη), εάν παραμείνει στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, τοποθετεί τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε ένα άλλο επίπεδο, στρατηγικό αλλά και στρατιωτικό.

Η ειδική αναφορά στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα εξελιχθεί πλέον στο “στάτους” της Σούδας, αναδεικνύει την Ελλάδα -όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο- σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

  • Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.