Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Βουτιά 15% για την τουρκική λίρα!

Η τουρκική λίρα κατέγραψε βουτιά 15% σήμερα, στη δεύτερη χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ, αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε των πρόσφατων μεγάλων μειώσεων επιτοκίων και δεσμεύθηκε να κερδίσει τον «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας», παρά την εκτεταμένες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης.

Στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας σχοινοβατεί ο Ερντογάν

  Το πιο πρόσφατο ευαγγέλιο των αναλυτών είναι ότι οι ΗΠΑ αφήνουν πίσω τους τα ευρωπαϊκά και έχουν στραφεί προς την Κίνα. Η Τουρκία ακολουθεί τους Αμερικανούς, όπως ο σκύλος τον αφέντη του. Δυο γεγονότα: Πρώτον, ο Μπαχτσελί δώρισε στον Ερντογάν χάρτη με τις χώρες του “τουρανισμού” (συνοπτικά, τουρκικός εθνικισμός) όπως τον είχε επισημάνει πρώτος ο Οζάλ, από τη δεκαετία του 1980. Είναι χώρες της Ασίας που συνορεύουν με τη Ρωσία και την Κίνα ή βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Σύνδεσμός τους είναι η γλώσσα. Τα εθνικά τους συμφέροντα ποικίλλουν. Ο “χάρτης Μπαχτσελί” έγινε ευρέως γνωστός.

Δεύτερον και αντίθετα από τη δημοσιότητα του “χάρτη”, στις αρχές Νοεμβρίου, το “Συμβούλιο Συνεργασίας των Κρατών που ομιλούν την τουρκική γλώσσα” αναβαθμίστηκε σε “Οργανισμό Τουρκικών Κρατών”.

Η "Μέδουσα"...πέτρωσε τους Τούρκους αλλά η έκπληξή με τα Rafale τους....τελείωσε

 

 

Ρίγη από τα 4 Rafale της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας

Η άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ 11" ήταν άκρως εντυπωσιακή και "πέτρωσε" τους Τούρκους με την δυναμική της και της πολυσχιδή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων και των συμμάχων μας. 

Αυτό όμως που πραγματικά "έστειλε αδιάβαστη" την Άγκυρα και όπου να ναι θα αρχίσουν πάλι οι Τούρκοι αξιωματούχοι να παραμιλάνε ήταν η έκπληξη με τα Rafale! 

Τουρκία – Καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συλλήψεις δικαστικών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

 

 

Οι ευρωπαίοι δικαστές αποφάνθηκαν ομόφωνα πως, προφυλακίζοντας αυτούς τους 427 δικαστικούς, η Άγκυρα παραβίασε το «δικαίωμα στην ελευθερία», το οποίο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Τουρκία για την «αυθαίρετη» προφυλάκιση 427 τούρκων δικαστικών μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Οι ευρωπαίοι δικαστές αποφάνθηκαν ομόφωνα πως, προφυλακίζοντας αυτούς τους 427 δικαστικούς, η Άγκυρα παραβίασε το «δικαίωμα στην ελευθερία», το οποίο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Κυνήγι» των Τούρκων στο Αιγαίο! Αερομαχίες σε χαμηλό ύψος ανοιχτά της Σάμου- Φωτογραφίες

 

Το θράσος με το οποίο οι Τούρκοι πετούν στο Αιγαίο κάνει πλέον τις προκλήσεις τους ορατές …δια γυμνού οφθαλμού! Η φωτογραφία σημερινή τραβηγμένη από κατοίκους της Σάμου, που είχαν «οπτική επαφή» της αναχαίτισης πάνω από τη Σαμιοπούλα!

Τουρκικά F-16 πετούν σε χαμηλό ύψος νότια της Σάμου με κατεύθυνση τους Φούρνους! Καταδιώκονται από ελληνικά F-16.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυριολεκτικά… οργιάζει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, είναι όλα ανοικτά;

  Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις της νέας υφυπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, της κ. Κάρεν Ντόνφριντ για την Τουρκία. Η κ. Ντόνφριντ είναι αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές και τις Ευρω-ασιατικές σχέσεις. Ανέλαβε, δηλαδή, τη θέση που είχε παλαιότερα η γνωστή μας, κ. Βικτόρια Νούλαντ.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Την ίδια στιγμή, αυτές οι δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, δημιουργούν και υποψίες ότι κάτι ψήνεται στα παρασκήνια που δεν μπορούμε να το διευκρινίσουμε αυτή τη στιγμή. Διότι έχουμε και μελετούμε τις συχνές τηλεφωνικές συζητήσεις του Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού οίκου, τον Τζέικ Σάλιβαν. Κάθε τρεις και λίγο, συζητούν για την …παγκόσμια σκηνή.

“ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ-21″… Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από την άσκηση του ΓΕΕΘΑ

 

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ» η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκινήτου Τάγματος Πεζικού του Γ΄ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ – 21»/ “GOLDEN FLEECE-21”.