Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΖΥΜΩΜΕΝΑ


Γράφει  ο
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος εα-Ενθυμούμαι κατά την ορκωμοσία της πρώην  αριστερής προοδευτικής Κυβέρνησης,μερικοί Υπουργοί δεν δέχτηκαν να δώσουν, ως ήθισθε τον θρησκευτικό όρκο μαζί με τους άλλους συναδέλφους των, κατά την έναρξη λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αν κατάλαβα καλά τότε, οι λόγοι για την ενέργειά των ήταν ότι η πράξη αυτή αντίκειται προς τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και στις προσωπικές των πεποιθήσεις. Κανένα πρόβλημα, ούτε σχόλιο, διότι είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων.

-Στην συνέχεια, έχοντας στην μνήμη μου αυτό το γεγονός, θα προσπαθήσω να αναφερθώ, κατά την γνώμη μου, στους ιστορικούς λόγους για τους οποίους καθιερώθηκε ο Θρησκευτικός όρκος. 

Τουρκία | Πλήρης καταστροφή, χάνουν τα σπίτια τους- (video)

 

 

Σάββας Καλεντερίδης: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την οικονομία της Τουρκίας! Πλήρης καταστροφή στα χαμηλά και στα μεσαία στρώματα! Χάνουν τα σπίτια τους. Φίλοι του Ερντογάν γίνονται πλουσιότεροι.

Την οικονομική κρίση στην Τουρκία με τη νέα ιστορική πτώση της λίρας ανέλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η κατάσταση θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις! Η αλλαγή σκυτάλης θα οδηγήσει την κατάσταση σε εσωστρέφεια. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, οι Κεμαλικοί δεν θα ακολουθήσουν το νεοθωμανικό δόγμα του Ερντογάν. Γυρνάμε στις διεκδικήσεις από την Ελλάδα της δεκαετίας του ’90.

Τουρκία | Γιατί προσκύνησε ο Ερντογάν τον διάδοχο των Εμιράτων;

 


 Γονατοκλυσία μετά την επίσκεψη στην Τουρκία!

 Γιατί προσκύνησε ο Ερντογάν τον διάδοχο των Εμιράτων;

Την επίσκεψη του ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 

Τουρκία αναλύει ο Σάββας Καλεντερίδης:

Ποινική δίωξη και στον δεύτερο εισαγγελέα στα Τίρανα που «βάφτισε αυτοκτονία» την δολοφονία του Κατσίφα!

 

 

Η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Κατσίφα  προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην γειτονική Αλβανία για την διαφθορά στην δικαιοσύνη, καθώς λίγο καιρό μετά την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η εισαγγελία Αργυροκάστρου σε βάρος του εισαγγελέα Γιουλιάν Τσάφκα, που επεδίωξε να βάλει την υπόθεση δολοφονίας του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο αρχείο, διώξεις ασκήθηκαν και σε βάρος του δεύτερου εισαγγελέα που ασχολήθηκε με την αιματοβαμμένη υπόθεση.

Τελευταία συνεδρία στο τουρκικό δικαστήριο για τον Οσμάν Καβάλα

  Ο Καβάλα αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο πλαίσιο της δίκης του για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης»,

Για τελευταία φορά αναμένεται να συνεδριάσει το τουρκικό δικαστήριο για τον Τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Οσμάν Καβάλα, η υπόθεση του οποίου έχει προκαλέσει διπλωματική κόντρα ανάμεσα στην Άγκυρα και στους δυτικούς συμμάχους της μετά τις εκκλήσεις των τελευταίων για την άμεση απελευθέρωσή του.

Η δίκη του Καβάλα που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί, χαρακτηρίστηκε πολιτικά υποκινούμενη και μια ένδειξη της πολιτικής καταστολής των διαφωνούντων από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Πότε εμφανίζονται τα ποσά των συντάξεων στα ΑΤΜ των τραπεζών

 

Ένα συχνό ερώτημα των συνταξιούχων, όταν ανακοινώνονται οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, είναι πότε τα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ των τραπεζών, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάληψη με την κάρτα τους


Η απάντηση είναι η εξής:

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα)

Η Τουρκία σε κρίση απειλεί ευθέως την Ελλάδα! Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

  Με ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας και «όσων χωρών την ενθαρρύνουν» η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε χθες υπό τον πρόεδρο Ερντογάν.

Στην δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα κατηγορείται η Ελλάδα ότι «δεν τηρεί τους όρους καλής γειτονίας ,παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή».

Σε γραπτή δήλωση, το Συμβούλιο ανέφερε: «Οι δυνάμεις που ενθαρρύνουν την Ελλάδα καλούνται να λάβουν θέση υπέρ της ειρήνης και τη δικαιοσύνης αφήνοντας κατά μέρος αυτές τις προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή».

Γιατί η παθητική μας στάση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας έχει αρχίσει να γίνεται άκρως επικίνδυνη

 

 

Μέσα στον ορυμαγδό των θεμάτων που ανακύπτουν από την πανδημία και την ακρίβεια, υπάρχει και ένα άλλο θέμα το οποίο πιθανώς περνάει στην κοινή γνώμη στα ψιλά αν και μπορεί να είναι υψηλού συμβολισμού και υψηλής αξίας για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού.

Γράφει ο «στρατηγός Βελισάριος»

Αναφέρομαι στις ανιστόρητες, τοξικές και αναθεωρητικές απαιτήσεις των  Τούρκων και ειδικότερα της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει έναν καταιγισμό δηλώσεων και αναφορών σε θέματα που δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να τα υποβαθμίζουμε. Μπορεί να  είναι λεκτικές απειλές αλλά  δεν μπορούμε να ξέρουμε που οδηγούν. 

“Περασμένα ξεχασμένα” και το χρήμα να ρέει! Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας και Εμιράτων είναι λόγος ανησυχίας…

 Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η (οικονομική) ανάγκη οδήγησε την Άγκυρα να προσεγγίσει τα… εχθρικά για το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι μια κίνηση, που έχει αιφνιδιάσει καθώς δεν αναμενόταν.

Η Τουρκία και τα ΗΑΕ υπέγραψαν συμφωνίες ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν άμεσες επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Τουρκία, σε μια σειρά από τομείς, όπως στους της ενέργειας, των πετροχημικών, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των υποδομών, της υγείας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνεχείς ρελάνς των Γάλλων για τις κορβέτες: Τις θέλουν οπωσδήποτε, αλλά και οι άλλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια

  Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Τον ύπνο τους φαίνεται ότι έχουν χάσει, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Ο λόγος είναι ότι μετά το πρωτοφανές σπριντ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Επιτελείων ώστε ν’ αυξηθεί άμεσα η αμυντική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κύρια αλλά και τα υπό-προγράμματα εξοπλισμών συσσωρεύονται πλέον στην ΓΔΑΕΕ, η οποία έχει μπροστά της έναν τιτάνιο διαπραγματευτικό έργο.

Σίγουρα η κύρια διαπραγμάτευση έχει να κάνει με τις φρεγάτες Belh@ra που προηγείται όλων των υπολοίπων διότι είναι το πρόγραμμα που καίει κι έπρεπε «χθες» να είχε ολοκληρωθεί, ώστε τα πλοία να είναι on time στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.