Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Οδοιπορικό Τιμής και Μνήμης στην Καλαμάτα. Αφιερωματική εκδήλωση στον Ιερό Λόχο - για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 20-21/11/2021.
200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Αφιερωματική εκδήλωση στον Ιερό Λόχο.-
Διοργανωτές :

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μεσσηνίας,
Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας,
Σύλλογος « Ελληνομνήμονες».

Υπο την Αιγίδα,
Δήμου Καλαμάτας,
Περιφέρειας Πελοποννήσου,
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Επιμέλεια αναρτήσεως : Ν. Ρούσσης

Έγιναν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, στον ιερό τόπο που ξεκίνησε, φούντωσε, θέριεψε και κατέκαυσε τελικά, τον επί αιώνες κατακτητή και δυνάστη, του Ελληνικού Έθνους.

Στην Αττική τα πρώτα M1117 Guardian: Έφτασαν σιδηροδρομικώς - Αποκλειστικές φωτό Τα πρώτα 46 θωρακισμένα οχήματα Μ1117 ASV του Ελληνικού Στρατού βρίσκονται  πλέον στο ΚΕΤΘ όπου μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικώς  και ο φωτογραφικός φακός αναγνώστη του defencenet.gr τα εντόπισε στην γέφυρα Κωνσταντινουπόλεως, φορτωμένα σε συρμό.

Η μεταφορά των 46 Μ1117 από το Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ξεκινήσει η μεταφορά με πλοία ακόμη 450 τεθωρακισμένων οχημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επίσης έχει επιλέξει το ΓΕΣ.

Ομοβροντία στην Κρήτη από ελληνικά πυροβόλα-Αξιωματικοί των Εμιράτων είδαν ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν

 


Πραγματικά άστραψε και βρόντηξε στο πεδίο βολής Κρήτης, από τις βολές των ελληνικών αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109 A3GEA2, των  PzH-2000GR και από τα συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS και RM-70 με χρήση αναβαθμισμένων ρουκετών.

Από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), Βολές Οπλικών Συστημάτων Πυροβολικού Μάχης με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ».

«Belharra και Rafale δημιουργούν μία δύναμη αποτροπής» αναφέρει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογο του

 

 
Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο ομόλογό του, Jean-Yves Le Drian:

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, της Γαλλίας και της Ελλάδας, ήταν διαχρονικά εξαιρετικά στενές. Θα αρκούσε να δει κανείς τις φωτογραφίες που βρίσκονταν έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία μέχρι πριν λίγες μέρες, για να καταλάβει το βάθος και την ιστορικότητα των δεσμών αυτών. Φωτογραφίες που απεικόνιζαν τις διμερείς επαφές από τον Πρόεδρο De Gaulle και τον Πρόεδρο Valéry Giscard d’Estaing με τον τότε Πρωθυπουργό Καραμανλή, μέχρι τον Πρόεδρο Macron με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Άγκυρα στήνει σταθμούς επιτήρησης στα Κατεχόμενα για τον πλήρη έλεγχο της Αν.Μεσογείου

 

 

Η Τουρκία στήνει παράκτιους σταθμούς παρακολούθησης και κέντρα ταυτοποίησης, με δύο από αυτούς να πραγματοποιούνται στα Κατεχόμενα της Κύπρου, σε μία κίνηση που έχει ως στόχο τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και κυρίως της περιοχής που περιλαμβάνει μέρος της κυπριακής ΑΟΖ και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εν ολίγοις αυτό που επιδιώκει είναι η «περιχαράκωση» της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η Τουρκία εντάσσει και σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Μεγάλο ζόρι οι “γείτονες” με τα ΤΟΜΑ Μ1117 ASV στην Ελλάδα- Ξεκινούν πόλεμο προπαγάνδας για να μην τα στείλουμε στα νησιά

 

 

Οι Τούρκοι παρακολουθούν τα πάντα σε σχέση με την χώρα μας για να μπλοκάρουν κάθε σχέδιο άμυνας της Ελλάδος πριν από κάποιο επεισόδιο

Είναι πλέον απτή πραγματικότητα ότι ζούμε μια περίοδο άκρατης τουρκικής προπαγάνδας, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με ελληνικούς εξοπλισμούς και διπλωματία, αφού τόσα χρόνια οι νεο-οθωμανοί ήταν ήσυχοι από την ελληνική εξοπλιστική αδράνεια λόγω των μνημονίων του Βερολίνου.

Η πλήρης Άλωση της κατεχόμενης Βόρειας Ελληνικής Κύπρου από τον Ερντογάν.


Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.( Εν συντομία επίκαιρη αποσπασματική έρευνα)


Πρό 1974 ο πληθυσμός των γηγενών Μουσουλμάνων Κυπρίων, ήταν άνω του 20% επί συνολικού πληθυσμού και υπολογιζόταν στις 180000. Σήμερα είναι κάτω του 8% και και υπολογίζεται στις 75-80000 με πτωτικές ραγδαίες τάσεις…

Που πήγαν λοιπόν οι υπόλοιποι «αγνοούμενοι» Τουρκοκύπριοι; 

ΕΚΤΟΠΙΣΘΗΚΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΏΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΚΑΙ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ»! 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ, ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, *ΛΙΝΟΒΑΜΒΑΚΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 250000 ΚΟΥΒΑΛΗΤΟΥΣ ΑΓΡΟΙΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ( ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.) 

Ελέγχοντας τους ωκεανούς με υπέρ-υπερηχητικά βλήματα
 Από την αρχή της Ανθρώπινης Ιστορίας ο ανταγωνισμός μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων απαιτούσε την κατανόηση των συσχετισμών του Διεθνούς Συστήματος αλλά και των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό. Απαιτεί επίσης την κατανόηση του εύρους και του βάθους της εκάστοτε σύγκρουσης στο εκάστοτε γεωγραφικό σύμπλεγμα ανταγωνισμού. Τα υπέρ-υπερηχητικά συστήματα (αυτά που πετούν δηλαδή με ταχύτητες άνω των 5 Mach) είναι ένας αναδυόμενος τομέας στρατιωτικής τεχνολογίας με δυνητικά αποτελέσματα τα οποία ορισμένοι επίσημοι πολιτικοί αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και Ρωσία παρομοιάζουν με τα πυρηνικά.

Τα υπέρ-υπερηχητικά συστήματα (αυτά που πετούν δηλαδή με ταχύτητες άνω των 5 Mach) είναι ένας αναδυόμενος τομέας στρατιωτικής τεχνολογίας με δυνητικά αποτελέσματα τα οποία ορισμένοι επίσημοι πολιτικοί αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και Ρωσία παρομοιάζουν με τα πυρηνικά.

“Αγάπη” και “μίσος”… Τα περίεργα της σχέσης ΗΠΑ και Τουρκίας: Νέα αντιπαράθεση για τον Καβάλα και έπεται συνέχεια… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε σε υψηλούς τόνους την αντίθετη του για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση του Οσμάν Καβάλα, αλλά έκανε και κάτι άλλο που θα προκαλέσει θυμό στον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα του θυμίσει την έκκληση των δέκα πρεσβευτών υπέρ του Τούρκου επιχειρηματία.

Απαντώντας σε δική μας ερώτηση που αφορούσε τον κ. Καβάλα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει την Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την άνευ όρων απελευθέρωση του.

  • Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στην αμερικανική ανακοίνωση για τον Καβάλα:

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η ομολογία του πρώην βρετανού πρέσβη και το έγγραφο – βόμβα για την δυνατότητα επιστροφής τους

 

 

Αποχαρακτηρισμένο έγγραφο – φωτιά δημιουργεί νέα δεδομένα στο ελληνικό αίτημα  διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της (συντηρητικής) βρετανικής εφημερίδας Telegraph, τo έγγραφο αποκαλύπτει ότι τα επιχειρήματα της βρετανικής κυβέρνησης περί αδυναμίας επιστροφής των Γλυπτών ή άλλων εκθεμάτων του Βρετανικού Μουσείου εδράζεται σε έναν νόμο πoυ, όπως κάθε νόμος, είναι φυσικά δυνατόν να αλλάξει.

Ο εν λόγω νόμος είναι του 1963 και ορίζει ότι το Βρετανικό Μουσείο απαγορεύεται να παραχωρήσει τμήματα από τη συλλογή του.

Πρόκειται για την πρόβλεψη, την οποία επικαλούνται επί σειρά ετών οι Βρετανοί όταν στο προσκήνιο επανέρχεται το αίτημα επιστροφής, επιρρίπτοντας τις «ευθύνες» της μη επιστροφής στην πολιτική του Βρετανικού Μουσείου.