Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η Ελλάδα ζητά από Παρίσι να “πατήσει γκάζι” για τα Rafale-Επίθεση “γοητείας” από Ερντογάν σε Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ

 

 

Η Αθήνα προετοιμάζεται για την Τουρκία και όλες τις εξελίξεις το επόμενο απροσδιόριστο διάστημα

Αντιστροφή της ελληνικής διπλωματικής περικύκλωσης επιχειρεί ο “στριμωγμένος” Ερντογάν κάνοντας επίθεση “γοητείας” ταυτόχρονα, σε Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει τους δεσμούς με τους έως τώρα αντιπάλους της, Αίγυπτο και το Ισραήλ, παρόμοια με αυτά των τελευταίων εβδομάδων που έγιναν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία οδήγησαν σε επενδύσεις 10 δις. ευρώ.

Βραχνάς η Αλεξανδρούπολη για τον Ερντογάν - Ν.Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΔ σε ετοιμότητα ενώ η 4η Στρατιά απειλεί τα νησιά μας

  Ο Τούρκος πρόεδρος συνασπίζεται κατά των ΗΠΑ στην Ελλάδα θέτοντας τις ελληνικές δυνάμεις σε συνεχή εγρήγορση σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας

Ενώ η Τουρκία έχει δημιουργήσει ένα επιθετικό κλίμα σε Αιγαίο  και Α.Μεσόγειο, ειδικά στην Κύπρο, ο Ερντογάν έδωσε το στίγμα του “απαντώντας” ευθέως στις ΗΠΑ για τα σχέδια του.    

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ιρανό ομόλογο του Ayatollah Raisi, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε “βόμβα” μεγάλης ισχύος λέγοντας ότι «ο Λευκός Οίκος εκπαιδεύει και εξοπλίζει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ISIL και του PKK, και τους παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό για τη δημιουργία ανασφάλειας.

Οργή προσωπικού των ΕΔ για την κατάχρηση πτήσεων VIP με τη δέσμευση ακόμη και μεταγωγικών αεροσκαφών Ο πρωθυπουργός εξαίρεσε το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας από το «επίδομα» που ανακοίνωσε ορθώς για άλλες κατηγορίες εργαζομένων στην υπόθεση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τελείως τις αυτονόητες υποχρεώσεις της για την πληρωμή υπηρεσιών στρατιωτικού προσωπικού, με βάση όσα προβλέπονται… Όλα αυτά θα μπορούσαν οι στρατιωτικοί να τα προσπεράσουν -όπως πολλές φορές έχουν κάνει- αν διαπίστωναν ότι γίνεται προσπάθεια για οικονομία παντού για να «περάσουμε ξανά τον κάβο». Διαπιστώνουν το ακριβώς αντίθετο κι αυτό προκαλεί απογοήτευση, απόγνωση, θυμό και σε κάποιες περιπτώσεις παραίτηση…

Δεν είναι δυνατόν από τη μία να εξαιρούνται οι αεροπόροι από το πενιχρό επίδομα για τον κορονοϊό και την ίδια ώρα να διαπιστώνουν ότι η χρήση των VIP αεροσκαφών όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί αλλά αυτά χρησιμοποιούνται χωρίς μέτρο και σύνεση.

Το AKP τελείωσε – Άγνωστο πόση ζημιά θα κάνει στην Τουρκία μέχρι να φύγει

 


 
Με το σκεπτικό ότι κανείς δεν γνωρίζει τα προβλήματα μιας χώρας καλύτερα από τους ίδιους τους πολίτες της, ειδικά τους αναλυτές, παραθέτουμε μετάφραση άρθρου του Χαλούκ Οζντάλγκα, από την Ahval, που αφορά την προϊούσα κρίση στην Τουρκία:

" Το AKP τελείωσε, στις πρώτες εκλογές, θα φύγει

του Haluk Özdalga

Δεν είναι πλέον δυνατόν αυτή η νοοτροπία να κουβαλάει μια χώρα όπως η Τουρκία στον 21ο αιώνα. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός για τη μεγάλη ζημιά που θα προκαλέσει στην Τουρκία η περιπέτεια του AKP. Καθήκον όλων, ειδικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρέπει να είναι να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτή τη ζημιά στο ελάχιστο.

Ελπίζω ο ισολογισμός να περιοριστεί σε οικονομικές απώλειες, όσο βαριές κι αν είναι.

ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ...ΓΛΟΥΤΕΝΗ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΣΕΒΟΥΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ!

 


Εν Πειραιεί τη 29η Νοεμβρίου 2021

       

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο να σώσει το ανθρώπινο γένος και ολόκληρη τη δημιουργία από την αιχμαλωσία του σατανά, τη δουλεία της αμαρτίας, τη φθορά και το θάνατο. Ήρθε να καταλύσει τα έργα του Σατανά και να αποκαταστήσει την διασαλευμένη τάξη της θείας δημιουργίας, «εις οικονομίαν του πληρώματος των καιρών, ανακεφαλαιώσασθαι τα πάντα εν τω Χριστώ, τα επί τοις ουρανοίς και τα επί της γης, εν αυτώ» (Εφ.1,10). Ο Χριστός είναι ο δημιουργός των πάντων, «ότι εν αυτώ εκτίσθη τα πάντα εν τοις ουρανοίς και επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι᾽ αυτού και εις αυτόν έκτισται, και αυτός εστιν προ πάντων και τα πάντα εν αυτώ συνέστηκεν» (Κολ.1,16), αλλά και ο αναδημιουργός των, δια της Ενανθρωπήσεώς Του. Ο σαρκωμένος Υιός και Λόγος του Θεού, έγινε άνθρωπος για να απολυτρώσει τον κόσμο από τη δαιμονική δυναστεία και να αποκαταστήσει τον άνθρωπο στην αρχική του προοπτική, της κατά χάριν θεώσεώς του.  

Η στρατηγική της μοιραίας νύχτας – Αυτή τη φορά η Ελλάδα θα πρέπει να σηκώσει το γάντι

 


Οι εξελίξεις με την Τουρκία θα είναι απρόβλεπτες. Όχι μονάχα γιατί η δραματική επιδείνωση της νομισματικής κρίσης, εκδηλώνεται σε μια ιστορική συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες και για το μέλλον του ιδίου του Ερντογάν…

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αλλά κυρίως διότι η επόμενη περίοδος, θεωρείται περίοδος υψηλών απαιτήσεων κατά την διάρκεια της οποίας το καθεστώς της Άγκυρας, υποχρεούται να κλιμακώσει έναν πολυδιάστατο σχεδιασμό παρατεταμένης προβολής ισχύος και σε πολλαπλά μέτωπα, στην προσπάθειά του να «κλειδώσει» ανατροπές επί του πεδίου, στο πλαίσιο της αναθεωρητικής του στρατηγικής και της επιθετικής νεο-οθωμανικής του ατζέντας.

Η πώληση του ελικοπτέρου T-129 ATAK της Τουρκίας στο Πακιστάν συνεχίζει να μπλοκάρεται από τις ΗΠΑ

 

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εμποδίζουν την Τουρκία να πουλήσει επιθετικά ελικόπτερα στο Πακιστάν, λόγω των κυρώσεων από την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 Triumph, ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να προγραμματίσει να στείλει το πρώτο ελικόπτερο T129 ATAK (Tactical Reconnaissance and Attack Helicopter) στις Φιλιππίνες.

Στην Αθήνα κλειδώνουν οι Belh@ra και μετρά 50 μέρες για τα Rafale: H Άγκυρα από το 2ο ελικοπτεροφόρο στην οικονομική κατάρρευση

 

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από εκείνη που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημόσια έδωσε τα χέρια με τον Πέδρο Σάντσεθ και προχώρησε σε βαρύγδουπες δηλώσεις που αφορούν τα μεγαλεπήβολα εξοπλιστικά σχέδια της Άγκυρας.

Μάλιστα τότε, ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τις δηλώσεις του προς τον Τύπο ανέφερε ότι «το πρώτο αεροπλανοφόρο (σ.σ. το Ισπανικής σχεδίασης ελικοπτεροφόρο Anadolou, το παρουσίασε, προφανώς χάριν εντυπωσιασμού, σε αεροπλανοφόρο…) δεν είναι μεγάλης κλίμακας και γι’ αυτό συμφωνήσαμε την κατασκευή δεύτερου σε μεγαλύτερο μέγεθος, ίσως υπάρξει και συνεργασία για ένα υποβρύχιο».

Η “σχέση” Ερντογάν και Εμιράτων πρέπει να παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς… Προς το παρόν είναι μόνο οικονομική: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου


 Η συζήτηση του προέδρου της Τουρκίας με τον πρίγκηπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ ήταν καθαρά οικονομική και όχι πολιτική. Τα σοβαρά προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν και μόλις έχουν ξεκινήσει να τα συζητούν.

Τα παραπάνω φέρεται να είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων στους ομολόγους του της Ελλάδας και της Κύπρου, με τους οποίους επικοινώνησε μετά την επιστροφή του από την Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στις πληροφορίες για τις σχέσεις των Εμιράτων με την κατοχική δύναμη, μετά τη συνάντηση του Εμίρη με τον Ερντογάν: