Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  


              


  Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντιστράτηγος εα


-Η Επιβίωση της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνες παρά τα τεράστια προβλήματα αφανισμού που αντιμετώπισε, οφείλεται στα φυλετικά χαρίσματα και γνωρίσματα θετικά και αρνητικά τα οποία διατηρήθηκαν επί χιλιετίες και μέχρι σήμερα.

-Η Ελληνική Ιστορία, ανάγλυφα μας παρουσιάζει, την θετική ή την αρνητική επίδραση στην εξέλιξή του Ελληνικού Κράτους και γενικότερα της Ελληνικής φυλής.

          Τα φυλετικά μας γνωρίσματα, είναι:

      ΠΡΩΤΟ  Ν Εθνική μας Γλώσσα, την οποία διατήρησαν οι Έλληνες μέχρι σήμερα με την φυσική της εξέλιξη, παρά τις αναρίθμητες επιδρομές βαρβάρων και αιώνων σκλαβιάς.

Το ομολόγησε! Με γεωτρήσεις στην κοντά στην Κρήτη θα “χτυπήσει” ο Ερντογάν-Για αυτό κάνουν πίσω ExxonMobil-TotalEnergies


 Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ως ελληνισμός το ταχύτερο δυνατό αφού ο Ερντογάν ετοιμάζει κτύπημα στην ελληνική ΑΟΖ

Όλα αποκαλύπτονται τελικά για το τεράστιο ενεργειακό παιχνίδι που διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο εις βάρος της Ελλάδος, πιθανότατα νοτίως της Κρήτης, ανάμεσα σε Τουρκία και ExxonMobil-TotalEnergies, δηλαδή ΗΠΑ-Γαλλία.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «τώρα έχουμε το 4ο γεωτρύπανό μας. Αυτό το γεωτρύπανο είναι ολοκαίνουριο. Θα παραδοθεί σε λίγους μήνες.

ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Αργά ή γρήγορα θα ανοίξει η κουβέντα για τα F-35, συζητάμε για 4 νέες κορβέτες»

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και την ιστοσελίδα NewsBomb.gr παραχώρησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του ΥΕΘΑ περιλαμβάνουν αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τα εξοπλιστικά, τη τουρκική προκλητικότητα, καθώς και την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως κύρια στοιχεία στη συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και των Αμερικανών είναι η αναβάθμιση των υποδομών στα πλαίσια της MDCA. Σημείωσε με έμφαση πως «Επιμείναμε στο να επενδύσουνε περισσότερα σε αυτά που ήδη έχουν» ενώ τόνισε πως επίκειται «Δημιουργία στρατοπέδου για τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».

«Περικυκλωμένη» η Τουρκία - Kομάντος από 4 χώρες με το «δάχτυλο στη σκανδάλη»

 

 

Κοινές ασκήσεις Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας - Η.Α.Ε.

ΗΤουρκία συνεχίζει την πρακτική της αντιστροφής της πραγματικότητας με την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας να κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση Συνθηκών και συμφωνιών όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και το μορατόριουμ ασκήσεων.

Αυτά την ίδια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε ελληνική ιστοσελίδα δήλωσε πως αναμένει τουρκική αντίδραση μόλις ξεκινήσει η δραστηριότητα της Exxonmobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Θεσμός του Πολίτη Οπλίτη

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 

Λ.ΕΦ.ΕΔ Γραφείο Τύπου


Η Απόφαση

Γιατί αποφασίσαμε να μιλάμε συνεχώς δημόσια για το οπλιτικό, δηλαδή για τον θεσμό του Πολίτη – Οπλίτη.
Η Ελληνική πραγματικότητα σήμερα
Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: Το ευρωπαϊκό κεκτημένο της καλής γειτονίας ισχύει στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα;
Ή με άλλα λόγια: Ποια είναι η Ελληνική και η βαλκανική πραγματικότητα σήμερα;
Αμφισβητούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ή όχι;
Απειλούμαστε με casus beli (αιτία πολέμου) αν ασκήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο;

Αδούλωτη Κερύνεια: «Να σταματήσουν οι αποικιοκρατικού τύπου εκβιασμοί»

 

 

Το σωματείο  «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» σε ανακοίνωση του καταγγέλει και προειδοποιεί ότι έρχεται σχέδιο χειρότερο ακόμη και από το Ανάν.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την κλιμακούμενη διπλωματική δράση «εναντίον» τάχα των δύο κυριάρχων ξεχωριστών Κρατών που  ζητά η Τουρκία  και υπέρ της λύσης ΔΔΟ που απαράδεκτα και καταστροφικά συζητείται τα τελευταία 47 χρόνια, καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό ότι έχει στοχοποιηθεί, ώστε, παραπληροφορημένος και  συγχυσμένος  να του επιβληθεί ένα νέο, χειρότερο από το ΑΝΝΑΝ, σχέδιο Γκουτέρες. Θυμίζουμε ότι το 1959-1960  ζήσαμε παρόμοιες δόλιες συνθήκες. Ζήσαμε τον απαράδεκτο  εκβιασμό της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας:  «Ανεξαρτησία αντί αναγνώριση του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης, ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ». Σήμερα, ο εκβιασμός και πάλι Βρετανικής έμπνευσης, είναι: «ΔΔΟ ή δύο ξεχωριστά Κράτη»

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική Άσκηση «NIRIIS 21» με την συμμετοχή μεγάλης δύναμης του ΠΝ (βίντεο)

  Από τη Δευτέρα 22 έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «NIRIIS 21» με την συμμετοχή της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two/SNMG 2) και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two/SNMCMG 2), οι οποίες συγκροτούνται από Ναυτικές Μονάδες της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας.

Οι Έλληνες Πεζοναύτες αποκτούν αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα; - Το ΓΕΣ εγκρίνει προμήθεια 76 ΑΑV7


 Βασική έλλειψη δεκαετιών...

Μία βασική έλλειψη των Ελλήνων Πεζοναυτών θέλει να εξαλείψει το ΓΕΣ δρομολογώντας την προμήθεια Τεθωρακισμένων Οχημάτων Αμφιβίου Εφόδου και συγκεκριμένα 76 AAV7.

H προμήθεια αυτή είναι απαραίτητη και έπρεπε να έχει γίνει... δύο δεκαετίες πριν.

Το αποφασιστικό βήμα έγινε στις 24 Νοεμβρίου, μετά την έγκριση από το ΓΕΣ της σχετικής Μελέτης Ολοκληρωμένης Πρότασης Υποπρογράμματος.

ΗΠΑ και Ιαπωνία δεν θα μείνουν άπραγες αν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν δηλώνει ο Σίνζο Αμπε

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. EPA, STEPHANIE LECOCQ


Οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να μείνουν άπρακτες εάν η Κίνα εξαπέλυε επίθεση στην Ταϊβάν και το Πεκίνο πρέπει να το καταλάβει αυτό, δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας συντηρητικός εθνικιστής πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός της χώρας, ο Σίνζο Άμπε.

Η ένταση γύρω από την Ταϊβάν δεν σταματά να ανεβαίνει τελευταία, καθώς ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επαναλαμβάνει τη θέση του Πεκίνου πως η νήσος αποτελεί αποσκιρτήσασα κινεζική επαρχία προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί, ενώ η Ταϊπέι, αν και διαβεβαιώνει πως θέλει ειρήνη, διαμηνύει πως θα αμυνθεί.