Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Άσκηση Κολοσσός στη Ρόδο-Βίντεο και φωτογραφίες

 


Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021,  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την τελική φάση της ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ», στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ» στη Ρόδο.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο ταχύπλοο! Το μη-επανδρωμένο σκάφος άφησε άριστες εντυπώσεις

Το κατασκεύασε η Barracuda- Σημαντικό επίτευγμά της, το USV με την ονομασία 747 Multi Mission.

Τα μη επανδρωμένα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ειδικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο πρόσφατος πόλεμος Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας κρίθηκε από τη συμμετοχή των τουρκικών UAV Bayraktar. Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί ασθμαίνοντας να μπει στο παιχνίδι των UAV, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. 

Bίντεο: Η άσκηση “ΚΟΛΟΣΣΟΣ” της 95 ΑΔΤΕ


Η ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων μεσαίας κλίμακας της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), στην οποία συμμετείχαν οι οργανικές της Μονάδες, Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και Μαχητικά Αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι ασκούμενες δυνάμεις εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και στην εξάλειψη προγεφυρώματος.

Ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Τσαβούσογλου για να επιβεβαιώσει ότι διαφωνούν… Οι S-400 “μολύνουν”: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου


Ο υπουργός Εξωτερικών, των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν συμφώνησε να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στη Ρίγα, καθώς όπως είπε, τα θέματα είναι πολλά. Σκέφθηκε ότι θα ήταν καλό να συγκρίνουν τις σημειώσεις τους, όπως χαρακτηριστικά τοποθετήθηκε.

Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ο κ. Μπλίνκεν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει ότι έκλεισε τελευταία στιγμή. Όλα έχουν τη σημασία τους. Προφανώς…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν εξέδωσε -μέχρι της στιγμής- ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συνομιλίας, αλλά θα μπορούσαμε να εικάσουμε ότι θα είναι στο πλαίσιο που έχουν θέσει οι γραφειοκράτες: να τονίζουν τα ελάχιστα καλά στις σχέσεις και να αποφεύγουν τα πολλά άσχημα.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τις κορβέτες, τα αρματαγωγά και τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου

 

 Η ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αποτελεί εκπεφρασμένη και υψηλή προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η δήλωση έγινα απαντώντας πρόσφατα, στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Κορβέτες: Ευέλικτες επιχειρησιακές λύσεις στις ελληνικές θάλασσες – Η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως βάση κατασκευής αυτών».

«Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βρέθηκαν αντισώματα που εξουδετερώνουν όλες τις παραλλαγές Covid, ισχυρίζονται Κινέζοι επιστήμονες


 Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν απομονώσει ένα αντίσωμα που μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά όλα τα στελέχη του Covid-19, αναφερόμενοι τόσο στα εργαστηριακά πειράματα όσο και σε αυτά που εκτελούνται σε έναν ζωντανό οργανισμό.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, Κινέζοι επιστήμονες από διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Sun Yat-sen στην Γκουανγκζού και του Πανεπιστημίου Zhejiang στο Hangzhou,  δήλωσαν  ότι μπορεί να έχουν την πανάκεια  για την πανδημία Covid-19.

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να αποκτήσει τα Mirage 2000 η Κύπρος

Καλή σαν πρόθεση,  αρκεί να μην βρίσκεται το αεροδρόμιο στην εμβέλεια εχθρικού πυροβολικού!
ΑΛΕΞ
 

Στρατιωτικές πηγές σε Αθήνα και Λευκωσία παράθεσαν όλα όσα πρέπει να γίνουν

Τις τελευταίες ημέρες έχει κυκλοφορήσει έντονα μια φημολογία πως η Κύπρος ενδέχεται να αποκτήσει τα μαχητικά Mirage 2000 που πρόκειται να αποσύρει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Τα δημοσιεύματα αυτά μπορεί να έκαναν αρκετούς να αναθαρρήσουν και στην Τουρκία να χλομιάσουν ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και σίγουρα δεν πρόκειται να γίνουν σήμερα ή αύριο.

Οι Ευέλπιδες στη Μάχη των Αθηνών …Δεκέμβριος του 1944! (Εις Μνήμην)Του  Στρατηγού Κωνσταντίνου Σκαρμαλιωράκη*

Είναι γνωστή σε όλους μας, η συμμετοχή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Μάχη της Κρήτης το Μάϊο του 1941, μετά την άρνηση των Πρωτοετών Ευελπίδων της ηρωϊκής τάξεως 1943 να χρησιμοποιηθούν σε αστυνομικά καθήκοντα στην Αθήνα και τη σθεναρή βούλησή τους να πολεμήσουν εναντίον των Γερμανών εισβολέων.dekemvriana31386048961.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό στους περισσότερους, είναι η συμμετοχή της ΣΣΕ στα «Δεκεμβριανά», δηλαδή στη Μάχη των Αθηνών το Δεκέμβριο του 1944.