Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Κύπρος: Όλο το παρασκήνιο με το γεωτρύπανο Exxon-Qatar Petroleum και η «σφήνα» TOTAL-ΕΝΙ

  


Τα γεωτρύπανα βγαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ και «πυκνή κίνηση» αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η Τουρκία επιχειρεί να απαντήσει στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι εταιρείες επιδιώκουν να αποφύγουν τα απρόοπτα, ωστόσο, εκ των πραγμάτων η κινητικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου αναμένεται να προκαλέσει εντάσεις.

Στη μεγάλη εικόνα, όπως σημειώνει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, διαμορφώνονται τρία δεδομένα, που θα προκαλέσουν κινητικότητα:

Πρώτο: Η κίνηση έγινε στα «μουλωχτά» αν και είχε κλείσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με την ηγεσία της ExxonMobil.

Τιμητικό αφιέρωμα στην Ελληνίδα

  


                   Τιμητικό αφιέρωμα, στην Ελληνίδα μάνα, σύζυγο και αδελφή μας, που την ζωή της  πρόσφερε αντίδωρο θυσίας και αθανασίας, στην αγαπημένη της  πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ..


Του Αντώνη Αντωνά.

Επειδή,  τιμητικά αφιερώματα γράφουμε ως επί το πλείστο, για τους Έλληνες ήρωες μας άνδρες, εθνική παράλειψη είναι που σπάνια αναφερόμαστε και στους ηρωϊκούς αγώνες, της Ελληνίδας, μάνας, συζύγου και αδελφής, που δίπλα στους άνδρες πολεμούσαν και τους βαρβάρους *λαχτοπατούσαν. (*Κυπριακό, έλυωναν, ποδοπατούσαν…)  Ενδεικτικά …

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Χιλιάδες Ελληνίδες «Αρματωλές», στην επανάσταση ΄λάβαν μέρος,  δίπλα πολεμώντας, στους πατέρες,  στους άνδρες, τα παιδιά τους,  τους αδελφούς, αλλά και τις μανάδες,  που κι αυτές σαν ύαινες, τους Τούρκους, σε φυγή ετρέπαν και στο κατόπιν κυνηγούσαν.

Αυτά σκέφτονται οι Τούρκοι! Δεν τους φταίει η ΑΟΖ-Τα βαθύτερα αίτια και οι σκοποί τους

 

 

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι η γλώσσα του διαλόγου με την Ελλάδα  βυθίστηκε στη Μεσόγειο και θα επιζητήσουν στρατιωτική αναμέτρηση με την Ελλάδα οπωσδήποτε

Υπάρχει ένα πανάρχαιο κινεζικό απόφευγμα του πολεμολόγου Σούν Τσού το οποίο λέει: " Εάν ο εχθρός γνώριζε τι θα πράξει ο εχθρός, ο εχθρός θα νικούσε τον εχθρό"

Με αυτό το ιδιότυπο λογοπαίγνιο γύρω από τη λέξη εχθρός, ήθελε να καταδείξει τη σημασία της γνώσης του αντιπάλου προκειμένου να του επιβληθούμε και να τον νικήσουμε

Τα σπάσανε οι απλήρωτοι! Η οικονομική κρίση φέρνει χαλασμό μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μισθοφόρων

  Ανησυχία Ερντογάν για ταραχές μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών και απλήρωτων μισθοφόρων τζιχατζιστών του στη Συρία

Υπάρχει ένα  αρχαίο  Ελληνικό γνωμικό  που λέει: " Ενός κακού μύρια έπονται"

Αυτό φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην διαμορφωθείσα εκρηκτική κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ του προσωπικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) και των τζιχατζιστών μισθοφόρων τους στη Συρία

Η πολυδιαφημισμένη  επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, έμεινε στα χαρτιά, αφού δεν δόθηκε το πράσινο φώς ούτε από τη Ρωσία, αλλά ούτε και από τις ΗΠΑ

Ο Αραβικός Κόσμος «στρατολογεί» τον Ερντογάν ενάντια στο Ιράν; – Ο λόγος που θα βρεθούν τα Rafale του Κατάρ στην Τουρκία

 


Τον Ιανουάριο του 2021 οι ηγέτες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, γυρίζοντας σελίδα στις μεταξύ των δύο χωρών σχέσεις έπειτα από την απόφαση του σαουδαραβικού βασιλείου να τερματίσει το εμπάργκο προς το εμιράτο. Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε ευχαριστήσει τότε το Κουβέιτ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διαμεσολάβησή τους, ενώ είχε κάνει λόγο για ένα αντιιρανικό μέτωπο.

«Σήμερα χρειάζεται να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να δώσουμε ώθηση στην περιοχή μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις γύρω μας, ιδιαίτερα τις απειλές από το πυρηνικό πρόγραμμα του ιρανικού καθεστώτος, από το βαλλιστικό πυραυλικό του πρόγραμμα και τα καταστροφικά εγχειρήματα που αυτό και οι σύμμαχοί του υιοθετούν από τρομοκρατικές και αποσχιστικές δραστηριότητες»,είχε δηλώσει ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει δώσει η επίσημη Ουάσιγκτον το “πράσινο φως” στην ExxonMobil: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 Η κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να παραχωρήσει το τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ στην κοινοπραξία της ExxonMobil και της εταιρείας πετρελαίου του Κατάρ χαρακτηρίζεται τολμηρή. Και είναι επίσης στρατηγική στον ύψιστο βαθμό.

Αποδεικνύει ότι πριν παρθούν αποφάσεις αναζητούνται οι κατάλληλες συμμαχίες και έχει σημασία το παρασκήνιο. Ότι έδειξαν ενδιαφέρον και άλλες εταιρείες. Το οικόπεδο 5 το ήθελε και η γαλλική TOTAL που έχει συμμαχήσει με την ιταλική ENI.

Αλλά, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, έπρεπε να παραχωρηθεί στους Αμερικανούς. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο ίδιος ο πρόεδρος της Κύπρου και οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών, η κ. Πηλείδου και ο κ. Χριστοδουλίδης.

Γιατί ζήτησε συγγνώμη ο Πάπας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Γράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ

 Αντιστράτηγος ε.α

Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, δήλωσε ότι αισθάνεται την ανάγκη να ανανεώσει την αίτηση συγγνώμης από το Θεό και από τους αδελφούς για τα σφάλματα που διέπραξαν τόσοι καθολικοί. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ η δήλωση αυτή αφορούσε το σχίσμα μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Χριστιανικής Εκκλησίας το 1054.
Η αλήθεια είναι ότι αφορά τις φρικαλεότητες των καθολικών εναντίον των χριστιανών κατοίκων της βασιλεύουσας το 1204.

Πολύ καλά τα “βλέπει” το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά είναι η Τουρκία που απειλεί και εκβιάζει: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εξελίξεις, βεβαίως, που πυροδοτήθηκαν μετά τις απειλές της Τουρκίας εναντίον χωρών και εταιρειών που θα ερευνήσουν στο «οικόπεδο» 5 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι Αμερικανοί καλούν τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα συμβάλουν στη μείωση της έντασης. Κάτι, όμως που δεν είναι δίκαιο, διότι το μόνο μέρος που προκαλεί τις εντάσεις είναι η Τουρκία και μόνο η Τουρκία.

Θα έπρεπε, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να είχε ξεκαθαρίσει το θέμα στο σημείο αυτό, αν και γενικά η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται πολύ καλή. Για να είμαστε δίκαιοι…