Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Toυρκικά ΜΜΕ: Ενόχληση για την στήριξη των θέσεων της Κύπρου από τον Β.Πούτιν

  Την ενόχληση της Τουρκίας για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία και τις δηλώσεις στήριξης στην Κύπρο του Ρώσου Βλάντιμιρ Πούτιν αποτυπώνει σήμερα ο τουρκικός τύπος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η Τζουμχουριέτ γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις ΗΠΑ προσπαθεί να προσεγγίσει και τη Ρωσία.

Στο θέμα του Κυπριακού, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Πούτιν στήριξε τις θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας γιατί μετά την οικονομική πολιτική του Τούρκου προέδρου, υπάρχει και νέα πολιτική στο Κυπριακό- ο Πούτιν δεν μίλησε για δυο κράτη.

Μητσοτάκης προς Πούτιν: Έχουμε περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας – ΡωσίαςΣε εξέλιξη είναι η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία ξεκίνησε στις 13:00 ώρα Ελλάδας στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Ρωσίας στο Σότσι της Ρωσίας.

Κατά την υποδοχή του από τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδος- Ρωσίας στην οικονομία, το διμερές εμπόριο και τον τουρισμό».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έτος Ιστορίας Ελλάδος- Ρωσίας, το 2021, έναυσμα για στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα εκπέμποντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, καθώς η πανδημία φθάνει στο τέλος της, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη διάσταση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις-Συγκροτήθηκε νέα Διεύθυνση Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ

Η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Διαστήματος αποτελεί φορέα για θέματα που αφορούν στο Διάστημα και τις συναφείς τεχνολογίες και συνιστά το συμβουλευτικό όργανο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Γράφαμε χθες πως διαστημικό και υποθαλάσσιο θα είναι πλέον το νέο πλαίσιο Άμυνας παγκοσμίως, αφού η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας παρέθεσε το νέο ευρω-δόγμα: Από ένα νέο σύνορο σε ένα νέο μέτωπο, αναφερόμενη εκτενέστατα στην μάχη του Διαστήματος. 

Σήμερα, λοιπόν, η Ελλάδα στοιχίζεται με τις απαιτήσεις των καιρών... 

Οι Τούρκοι βλέπουν εχθρούς της χώρας τους στη νέα γερμανική κυβέρνηση- Η περίοδος χάριτος έληξε για τον Ερντογάν


 Πονοκέφαλο για τον Ερντογάν η συμμετοχή των Πρασίνων στη νέα Γερμανική κυβέρνηση

Τουρκικά δημοσιεύματα δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς,πως ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι χάνει την στήριξη και της Γερμανίας.

Για του λόγου το αληθές σε πρόσφατο άρθρο σε τουρκικό ΜΜΕ αναφέρονται τα εξής:

"Ο Τζεμ Οζντεμίρ, ο οποίος ήταν διαρκώς εχθρικός προς την Τουρκία στη Γερμανία, διεξήγαγε μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο σχετικά με τις εκλογές της 31ης Μαρτίου

Ν.Χαραδαλιάς: Κίνητρα για τους Εθνοφύλακες της Καλύμνου

 

 

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μεριμνά διαρκώς για τη βελτίωση των συνθηκών υπό τις οποίες υπηρετούν οι εθνοφύλακες ενώ παράλληλα δρομολογεί δράσεις για την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, τόσο με την επεξεργασία ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου όσο και με παρεμβάσεις σε συναρμόδια υπουργεία και φορείς του Δημοσίου.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας πρόσφατα σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Ζητούν θεσμοθέτηση κινήτρων οι Εθνοφύλακες της Καλύμνου».

Αποκάλυψη από τα τουρκικά ΜΜΕ: – Τα 36 αεροσκάφη του Κατάρ θα επιχειρούν και κατά της Ελλάδας!

Αποικίες των Αρχαίων Ελλήνων στη Δύση – Yπάρχουν Μυκηναίοι στη Σουηδία;


Ο Μητσοτάκης στο Σότσι για τον Πούτιν: Εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ (Α) κάνουν δηλώσεις στον Τύπο, μετά την τριμερή συνάντηση των τριών ηγετών Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


 Eφ’ όλης της ύλης τετ α τετ αναμένεται να έχουν σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019.

Σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία τόσο από γεωπολιτικής, όσο και από ενεργειακής σκοπιάς, οι συζητήσεις των δύο ηγετών αναμένεται να καλύψουν όλο το φάσμα της Ελληνο – ρωσικής πολιτικής, εμπορικής, οικονομικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές να υπενθυμίζουν πως το 2021 είναι έτος Ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας.