Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Πώς η «Ferrari» των υποβρυχίων το πυρηνικό USS Connecticut προσέκρουσε σε… αχαρτογράφητο υποθαλάσσιο βουνό [video]

Tο Connecticut είναι ικανό να κινείται με ταχύτητα άνω 46,3 χλμ την ώρα κάτω από το νερό. Αυτό είναι ταχύτερο από το μέσο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ή φορτίων στην επιφάνεια της θάλασσας και σχεδόν τόσο γρήγορο όσο τα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke του αμερικανικού Ναυτικού. Screenshot via video navy.mil/

 

Ορισμένοι ειδικοί, αποκαλούν το USS Connecticut «Ferrari» των υποβρυχίων.

Πρόκειται για ένα σκάφος αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γρήγορο και εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα όργανα, που είναι διαθέσιμα μόνο όταν η τιμή δεν αποτελεί κριτήριο. Όμως, παρά το υψηλό κόστος και την εξελιγμένη τεχνολογία του, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι το πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Seawolf έπεσε πάνω σε ένα υποθαλάσσιο βουνό στον Ειρηνικό στις 2 Οκτωβρίου.

Αναπάντητα ερωτήματα

Το USS Connecticut βρέθηκε στην προβλήτα μιας βάσης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού.

Πανικός στην Τουρκία στην είδηση πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για F-35 | Σήμερα | 09/12/2021

Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί το Nautical Geo που βγήκε και πάλι νοτιοανατολικά της Κρήτης

 

Τεντωμένα είναι και πάλι τα νεύρα σε Αθήνα και Άγκυρα καθώς το ερευνητικό Nautical Geo πλέει και πάλι σε περιοχή που έχει δεσμευτεί για αυτό από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου, νοτιοανατολικά της Κρήτης από τις 8 έως και τις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και πάλι τουρκική φρεγάτα παρακολουθώντας τις κινήσεις του ερευνητικού μέσω του ραντάρ του, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων.

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 47 αρχαία αντικείμενα, προϊόντα παράνομης διακίνησης από τη συλλογή Steinhardt

  


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χαιρετίζει την αίσια έκβαση μιας πολύχρονης υπόθεσης, που διερευνήθηκε από το Γραφείο της Εισαγγελίας του Manhattan στη Νέα Υόρκη και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόδοση 47 αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, τεκμηριώθηκε ότι, μεταξύ των χιλιάδων αντικειμένων διαφόρων πολιτισμών που είχε στη Συλλογή του ο Michael Steinhardt, ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο, 180 αντικείμενα ήταν προϊόντα παράνομης διακίνησης και εξαγωγής από τις χώρες προέλευσής τους.

Συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ με τον εκπρόσωπο του Γάλλου Αρχηγού Άμυνας

 


Την Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021 και στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Διαχείρισης Κρίσεων «ΑΘΗΝΑ ‘21» που έλαβε χώρα στην Σχολή Ικάρων στο Τατόι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε σύντομη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας στο Συνέδριο και Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Γαλλικού Επιτελείου Άμυνας Υποπτέραρχο Laurent Marboeuf.

Αντι-navtex των Τούρκων για ελληνική άσκηση στην Κω!

 

Οι Τούρκοι δεν αφήνουν ούτε μία ευκαιρία για να θέσουν το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου. Ακολουθούν πιστά την τακτική που χρόνια ακολουθούν. Θέτουν θέματα και με εμμονή τα επαναλαμβάνουν διαρκώς προσπαθώντας να τα επιβάλλουν «δια της συνήθειας». Μετά από κάμποσο καιρό τα θέματα αυτά παύουν να προκαλούν την αντίδραση της Ελλάδας έχοντας περάσει στην καθημερινή ρουτίνα. Μόνο που η διαρκής επανάληψη τους τα έχει τοποθετήσει στην τουρκική ατζέντα.