Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΑ: «Η αμερικανική δημοκρατία είναι όπλο μαζικής καταστροφής»

 

Η κινεζική διπλωματία χαρακτήρισε σήμερα την αμερικανική δημοκρατία «όπλο μαζικής καταστροφής», μετά τη διήμερη ψηφιακή σύνοδο για τη δημοκρατία που οργάνωσε ο Τζο Μπάιντεν για τη συγκρότηση μετώπου χωρών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες απέναντι στα αυταρχικά καθεστώτα.

«Η ‘δημοκρατία’ έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε ‘όπλο μαζικής καταστροφής’ που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για να αναμιγνύονται στα εσωτερικά άλλων χωρών», κατήγγειλε εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ουάσινγκτον πως «υποκινεί ‘επαναστάσεις διαφόρων χρωμάτων’ στο εξωτερικό».

Σαουδική Αραβία και Κατάρ συμφώνησαν σε πολιτική λύση στη Λιβύη σε «γραμμή» Γαλλίας Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και το κράτος του Κατάρ τόνισαν τη σημασία της επίτευξης πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα και με τρόπο που να επιτυγχάνει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Αυτό προέκυψε σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Σαουδάραβα διαδόχου στο Κατάρ την Πέμπτη, η οποία είναι η πρώτη επίσκεψη σε αυτό το υψηλό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών του Κόλπου από το 2017.

«Πράσινο φως» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανή πώληση και αναβάθμιση φρεγατών στην Ελλάδα - Στα 9,6 δις το συνολικό κόστος

 

 

Παρά την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ανακοίνωση δεν υποδηλώνει ότι έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση ή ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε χθες Παρασκευή πράσινο φως στην πιθανή πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών, εισερχόμενη σε ανταγωνισμό με τη Γαλλία, που σύναψε τον Σεπτέμβριο προκαταρκτική συμφωνία πώλησης τριών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Νέο τουρκικό μίνι υποβρύχιο για SAS-SAT με στόχο τα ελληνικά νησιά-Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τούρκοι τα σχέδια τους στο Αιγαίο

 

 Δημιουργούν άκρως επιθετικά υποβρύχια οπλικά συστήματα με φόντο το Αιγαίο

Σε οργασμό παραμένει η τουρκική αμυντική βιομηχανία, παρά το προβλήματα με την τουρκική λίρα, ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας για το Αιγαίο, και ειδικά τα νησιά μας.   

Τουρκικές  δημοσιογραφικές πηγές, παρουσίασαν το KM-STC10, ένα θαλάσσιο όχημα που μπορεί να κινηθεί τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας, όσο και κάτω από αυτή, και αφορά τον εξοπλισμό των Τούρκων υποβρύχιων κομάντος της δύναμης SAS-SAT.  

Στρατηγός Ζιαζιάς : Σοβαρή διπλωματική τουρκική αντεπίθεση - Άτυπος γεωπολιτικός πόλεμος με παρέμβαση στους συμμαχικούς άξονες της Ελλάδας στην Μ. Ανατολή

  “Δεν είναι όλα όπως τα θέλαμε στην πενταετούς διάρκειας Συμφωνία μας με τις ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκούσε ότι η Συμφωνία θα περιλάμβανε την εγκατάσταση Αμερικανών στρατιωτικών και σε ελληνικές βάσεις στα νησιά”

αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του


Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη-Μέρος Α΄

Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση, οφείλει να έχει καλές σχέσεις με την Ρωσία, αλλά δεν πρέπει να πατάει σε δύο βάρκες όπως η Τουρκία τα τελευταία χρόνια” εκτιμάει μιλώντας στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος (εα).

Reuters: Εξοπλιστικό πακέτο 6,9 δισ. «προσφέρουν» οι ΗΠΑ για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας

 

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση τεσσάρων φρεγατών (Multi-Mission Surface Combatant της Lockheed Martin) έναντι 6,9 δισ. δολάρια στην Ελλάδα μαζί με αναβαθμίσεις αξίας 2,5 δισ. δολαρίων σε πλοία κλάσης Meko του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η πρόταση έρχεται μετά την συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου όπου η Ελλάδα ανακοίνωσε την αγορά γαλλικών φρεγατών αξίας περίπου 3 δισ ευρώ.

Tο Κανδήλι μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο πεδίο εκπαίδευσης ανορθόδοξου Πολέμου (photos)

 

Πολλά στοιχεία του νέου ανορθόδοξου πεδίου ασκήσεων στο Κανδήλι, έχουν παρθεί από αντίστοιχα κέντρα στο εξωτερικό στα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι Έλληνες SOF κι έχουν αποκομίσει ιδιαίτερες εμπειρίες σε σύγχρονες μεθόδους των καταδρομικών ενεργειών. Πηγή εικόνας: Hellasjournal.

Ανεβαίνει το επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων SOF και μάλιστα μόλις λίγα χιλιόμετρα από την «φωλιά» τους, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Οι αξιολογήσεις στο άμεσο μέλλον, απαιτούν εκτός από το επίπεδο εκπαίδευσης και «ανορθόδοξες» εγκαταστάσεις, προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών που αναδύονται ανά τον κόσμο.

Γι’ αυτούς κι άλλους λόγους που αφορούν αποκλειστικά τον επιχειρησιακό προσανατολισμό των τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται και το νέο τερέν εκπαίδευσης στο πεδίο βολής Κανδηλίου.