Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Αναλυτές “βλέπουν” πρόωρες εκλογές και στο βάθος …ΔΝΤ: Θα κηρύξει ο Ερντογάν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της οικονομίας;

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω της κρίσης της τουρκικής οικονομίας»!

Η προειδοποίηση αυτή δεν προέρχεται από κάποιον αντίπαλο του Προέδρου Ερντογάν, αλλά από τον στενό συνεργάτη του, καθηγητή της Νομικής Δρ. Ιζέτ Εζγκένς,ο οποίος συμβουλεύει τον Τούρκο Πρόεδρο για νομικά ζητήματα.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο καθηγητής Εζγκένς γράφει χαρακτηριστικά:

«Η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε μια «ΒΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
                 

  Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντιστράτηγος εα   

                          

Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο, για να τιμήσουμε τους πατριώτες των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της πατρίδος μας και όλου του κόσμου, που παρακαλούσαν τον τότε Πρωθυπουργό της Πατρίδος μας, να μην υπογράψει το ανιστόρητο και εθνικά προδοτικό  Σύμφωνο των Πρεσπών (25-1-19).

Οι μεγάλοι αυτοί πατριώτες των συλλαλητηρίων, αγνόησαν την εθνομηδενιστική προπαγάνδα κάποιων Μ.Μ.Ε. χαρακτηριζόμενοι ως “ακροδεξιοί” και ως “Γραφικοί”που συμμετείχαν με πολύ υψηλό Πατριωτικό αίσθημα ευθύνης.   

Γιατί αλλάζουν όλα σε Έβρο και Αιγαίο εάν η Ελλάδα αποκτήσει τα αεροσκάφη A-10 Thunderbolt από τις ΗΠΑ;


 Αποστολή του είναι όπως η παροχή μάζας πυρών εγγύς αεροπορικής υποστήριξης εναντίον εχθρικών ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠΑ, αρμάτων μάχης και εχθρικών χερσαίων δυνάμεων

Την παρούσα χρονική περίοδο οι ΗΠΑ τελούν σε μια μεταβατική περίοδο, αναπροσαρμόζοντας τη διάταξη των δυνάμεων και ανανεώνοντας τα οπλικά τους συστήματα Παγκοσμίως, με αφορμή το νέο Ψυχρό πόλεμο με αντιπάλους της την Κίνα και τη Ρωσία.

Στό πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ είδαν την Ελλάδα ως  χώρα αγκυροβόλιο,  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους σε μια πολυτάραχη γεωγραφική περιοχή που απαρτίζεται από την Ανατολική Ευρώπη-Βαλκανική-ΝΑ Μεσόγειο-Μ. Ανατολή-Β. Αφρική.

Τουρκική πρεμούρα για τον ερχομό των 6 πρώτων ελληνικών Rafale και την πιθανότητα να πάρουμε MQ-9 Reaper που αποσύρει η USAF

  

Ανησυχία για τον ερχομό των 6 πρώτων ελληνικών Ραφάλ καταλαμβάνει την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ αφιερώνουν χρόνο σε αναφορές τους για την αξιοποίησή τους από την Ελληνική Αεροπορία.

Η Κύπρος αφοπλίζεται: Ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε αγορά από την Εθνοφρουρά των 11 Mi-35P της ΕΦ

 

Σε μονομερή αφοπλισμό αποφάσισε να προχωρήσει η Κύπρος έναντι της τουρκικής απειλής, με την οριστικοποίηση της απόφασης πώλησης των 11 Mi-35P στην Σερβία, χωρίς –να σημειωθεί- να υπάρχει διάδοχη κατάσταση!!!

Όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία διώχνει τα ερευνητικά σκάφη από την κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι ουσιαστικά η Λευκωσία καταργεί μονομερώς την αεροπορική της ισχύ, που είχε με τα βαρέως τύπου ρωσικά ιπτάμενα "άρματα μάχης"  και τα οποία ήταν η μοναδική αξιόπιστη εναέρια πλατφόρμα αποτροπής στη μεγαλόνησο.

Γερμανικός τύπος: «Η Άγκυρα είναι απομονωμένη, η Αθήνα συνάπτει συμμαχίες»

 

 

Ο γερμανικός τύπος παρατηρεί και αποτυπώνει την σημαντική μετάβαση που συμβαίνει αυτόν τον καιρό με την σχέση των ΗΠΑ και τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας κλονίζονται ολοένα και περισσότερο, η στρατηγική εναλλακτική είναι η Ελλάδα, η οποία «κερδίζει έδαφος». Επίσης επισημαίνει τις ανακοινώσεις Κιλιντσάρογλου για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία και τις κρίσεις που αντιετωπίζουν η Βοσνία – Ερζεγοβίνη και η Ουκρανία.

‘Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Deutsche Welle, «στην στρατηγικά σημαντική περιοχή της Μεσογείου οι ΗΠΑ απομακρύνονται σταδιακά από την Τουρκία με κερδισμένη την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα με τίτλο: «Την ώρα που η Άγκυρα είναι απομονωμένη, η Αθήνα συνάπτει συμμαχίες». Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί:

Μαραθώνιος απόκτησης 15 νέων πλοίων έως το 2026

 


 Μια συνολική στρατηγική εμβάθυνσης και διεύρυνσης του ελληνικού διπλωματικού αποτυπώματος στην ευρύτερη περιοχή επιχειρεί η Αθήνα, σε μια περίοδο κατά την οποία σαφέστατα ασκούνται ταυτοχρόνως πολλές και διαφορετικές πιέσεις με στόχο τη μείωση μετώπων με την Αγκυρα, αλλά και την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στην ευρισκόμενη σε παρατεταμένη κρίση τουρκική οικονομία.

Παράλληλα, στην Αθήνα αρχίζει ένας μαραθώνιος –ο οποίος θα διαρκέσει για τα επόμενα περίπου πέντε χρόνια– με στόχο την αύξηση της ελληνικής ισχύος στο πεδίο όπου κρίνονται τα περισσότερα στοιχήματα στην περιοχή, δηλαδή στη θάλασσα.

«Γιατί το 2022 θα είναι χρονιά επιδείνωσης στα ελληνοτουρκικά»

 

  Το ερχόμενο έτος, 2022, είναι πολύ πιθανόν να αναδυθεί μια ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κυρίως λόγω της δράσης του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γράφει ο

 Παρασκευάς-Μάριος Ι. Τουρτούνης

Δυστυχώς, πολλοί παράγοντες συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, το 2022 θα αποτελέσει την 100ή επέτειο (1922-2022) από τη νίκη των Τούρκων εθνικιστών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ εναντίον των ελληνικών στρατευμάτων που είχαν εγκατασταθεί στην δυτική Μικρά Ασία μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1919).

OXI Σολτς σε γερμανικές αποζημιώσεις ,μόνο «μνημεία» φτιάχνει η Γερμανία για τους νεκρούς που προκάλεσε


Ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε ένα ηχηρό όχι στο ενδεχόμενο να πληρώσει το Βερολίνο αποζημιώσεις για όσα φρικαλέα διέπραξε σε χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα πρώτη απ΄ όλες σ΄ αυτή τη λίστα φρίκης…Κι όμως η Γερμανία, την επανένωση της οποίας όλοι οι Ευρωπαίοι χρυσοπληρώσαμε αρνείται πεισματικά να πληρώσει όσα πρέπει. Ο Σολτς στην επίσκεψη του στη Βαρσοβία είπε το πρώτο όχι προσθέτοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος  που στο Βερολίνο «θα χτιστεί μνημείο για τα θύματα της Πολωνίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Ο Σολτς συνεχίζει τη γνωστή πολιτική των Γερμανών στο θέμα των επανορθώσεων. Στην Ελλάδα διάφορα ιδρύματα προσπαθούν να «σβήσουν» και να «ξαναγράψουν» την ιστορία.

Αποκαλύψεις για το Κραν Μοντανά: Ο Τσαβούσογλου απειλεί Αθήνα και Λευκωσία, προειδοποιεί ExxonMobil και Κατάρ για το οικόπεδο 5

 

 Mιλώντας χθες το βράδυ στην τουρκική βουλή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απείλησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην κυπριακό ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή κάνει φοβερές αποκαλύψεις για το Κραν Μοντανά λέγοντας ότι είπε ΟΧΙ σε μηδενικές εγγυήσεις και μηδέν στρατό.

Προειδοποίησε ακόμα τις ΗΠΑ και το Κατάρ, οι εταιρίες των οποίων, ExxonMobil και Qatar Petroleum, που κέρδισαν το οικόπεδο 5, και στο οποίο έχουν τα δικαιώματα από την Κυπριακή Δημοκρατία.