Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Δεν «περνάνε» στη Βρετανία οι τουρκικές πιστωτικές κάρτες – Τις μπλόκαραν

 

 

Προβλήματα και στις διεθνείς συναλλαγές προκαλεί στους Τούρκους πολίτες η παραπαίουσα οικονομία της χώρας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu, στη Βρετανία δεν δέχονται πια ούτε τουρκικές επαγγελματικές πιστωτικές κάρτες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η μεγάλη πτώση της ισοτιμίας της λίρας προκαλεί προβλήματα, με τους Τούρκους να φοβούνται τα χειρότερα, δηλαδή ότι θα συμβεί το ίδιο και με την ΕΕ.

Την Πέμπτη η τουρκική λίρα κατρακύλησε σε νέο χαμηλό μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας (TCMB) να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια, κατά 100 μονάδες βάσης, στο 14%, κατ’ επιταγήν του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατέρρευσαν οι γερμανικές εξαγωγές στην Τουρκία – 7.400 γερμανικές εταιρείες στην Τουρκία

 

 

Αισθητή και στη Γερμανία έχει γίνει η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Οι γερμανικές εξαγωγές στην Τουρκία έχουν καταρρεύσει, υποχωρώντας πάνω από 30%.

Ο Γκρέγκορ Βολφ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εξαγωγικού Εμπορίου, βλέπει την τρέχουσα κατάσταση ως απειλή για την αξιοπιστία της Τουρκίας ως εμπορικού εταίρου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στην Τουρκία, καθώς ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών έφτασε τα 36,6 δισ. ευρώ το 2020.

Στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 7.400 γερμανικές εταιρείες ή τουρκικές εταιρείες με συμμετοχή Γερμανικών κεφαλαίων.

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ - Σπεύδουν ερευνητικά σκάφη

  Ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις στο Καστελόριζο την Δευτέρα

ΗΚυπριακή Δημοκρατία ετοιμάζεται για μια πολύ πιθανή ένταση την ερχόμενη εβδομάδα καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα μπουν μπροστά τα τρυπάνια της ExxonMobil και της Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταπόσταγμα έχει τεθεί σε επιφυλακή όλη η ναυτική δύναμη της Κύπρου προκειμένου σε συνεργασία με συμμαχικές χώρες να υπάρξει αν παραστεί ανάγκη συντονισμένη απάντηση σε τουρκικές προκλήσεις.

Ναύαρχος Τσαϊλάς : Αυτό είναι που θα αποτρέψει τους αντιπάλους από την έναρξη των πρώτων επιθέσεων


Ανάλυση-προειδοποίηση για την δράση του ρωσικού στόλου το επόμενο διάστημα και την ναυτική διπλωματία στην Μεσόγειο

Συνέντευξη στον Μάνο Χατζηγιάννη-Μέρος Α'

“Στο μέλλον, φαίνεται πως ο ρωσικός στόλος αναμένεται να υποστηρίξει μια ακόμη μεγαλύτερη μεσογειακή μοίρα σκαφών” αναφέρει μεταξύ άλλων στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ο κ.Δημήτρης Τσαϊλάς, Ναύαρχος ε.α.*

Στο πρώτο μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης, αναλύει τις πρόσφατες συμφωνίες της χώρας μας, σημειώνοντας ιδίως γι' αυτές με Αίγυπτο και χώρες του Κόλπου ότι πρόκειται να δώσουν μια πνοή, ως πολλαπλασιαστές ισχύος”.

Αθόρυβοι «φονιάδες» των βυθών: Ο αμερικανικός, ο ρωσικός και ο κινεζικός υποβρύχιος στόλος σε infographics [video]

File Photo Κινέζικο υποβρύχιο εν πλω Screenshoot via YouTube video China Today

 

Ο αμερικανικός στόλος υποβρυχίων θεωρείται (και δικαίως) ο πιο ισχυρός και σύγχρονος στον πλανήτη, και, μαζί με τα αεροπλανοφόρα, αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα του αμερικανικού ναυτικού έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου θα αμφιβητούσε την ισχύ των ΗΠΑ στη θάλασσα.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι επί της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου η σοβιετική ηγεσία θεωρούσε τα υποβρύχια το «κλειδί» της ναυτικής ισχύος της ΕΣΣΔ (τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων- «boomers»- αποτελούν σημαντικό κομμάτι της «πυρηνικής τριάδας», ενώ, σε περίπτωση συμβατικής σύγκρουσης στην Ευρώπη,