Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Δράκεια Πηλίου. Το άγνωστο ολοκαύτωμα των Γερμανών


Μόλις πέντε ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, οι Γερμανοί κατακτητές έδειξαν πάλι το απάνθρωπο πρόσωπό τους, αυτή τη φορά στο Πήλιο.
17 Δεκεμβρίου 1943. Μια γερμανική περίπολος μοτοσικλετιστών κινούνταν στην περιοχή της Αλικόπετρας, κοντά στο χωριό Δράκεια. Κρυμμένοι Έλληνες αντάρτες, πυροβόλησαν εναντίον τους, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες. Ένας άλλος, τραυματισμένος, κατάφερε να διαφύγει προς την Πορταριά και ενημέρωσε τη γερμανική διοίκηση για το «χτύπημα» των αντιστασιακών.
    Την ίδια μέρα το απόγευμα, ακούστηκαν πυροβολισμοί στα Χάνια Πηλίου. Οι αντιστασιακοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για γυμνάσια των Γερμανών και καθησύχαζαν τους χωριανούς. Οι κατακτητές, όμως, κινούνταν προς τη Δράκεια, αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση.
    Όταν έφτασαν, εισέβαλαν στο χωριό από τρία διαφορετικά σημεία. Όσους άνδρες έβλεπαν στο δρόμο, τους αιχμαλώτιζαν. Η συγκέντρωση των αμάχων έγινε, αρχικά, στα καφενεία της κάτω πλατείας και κατόπιν στο κεντρικό καφενείο της Δράκειας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ (30) ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940-41, ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΩΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1964,1967 ΚΑΙ 1974


Η Άγκυρα ανησυχεί επειδή το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν επικυρώθηκε από την λιβυκή Βουλή

 

 

Εδώ και δύο χρόνια, η «οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας» και οι συμφωνίες «ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας» που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και εγκρίθηκαν από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο του 2019, δεν έχουν συζητηθεί στη Βουλή της Λιβύης.

Αυτό αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης η οποία συναντήθηκε χθες με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Τουρκία.

Πρόσληψη 550 συνοριοφυλάκων & επέκταση του φράχτη στον Έβρο ανακοίνωσε ο Τ.Θεοδωρικάκος

 


Την πρόσληψη 550 συνοριοφυλάκων το 2022 ανακοίνωσε στην επιτροπή Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το Μεταναστευτικό, ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θα διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την συνέχιση του τείχους στον Εβρο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για την θωράκιση της ελληνικής μεθορίου και την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών και επισήμανε ότι η κυβέρνηση ενισχύει τις δυνάμεις και τα μέσα φύλαξης των συνόρων.

Η Τουρκία εξαπλώνεται στην Αφρική: 13 αρχηγοί αφρικανικών κρατών στην Κων/πολη

 

Περισσότεροι από 13 αρχηγοί αφρικανικών κρατών έφθασαν χθες στην τουρκική μεγαλούπολη για να συμμετάσχουν στην 3η σύνοδο κορυφής Τουρκίας – Αφρικής, που θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ. Κεντρικό θέμα της συνόδου είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας και του πολιτισμού.

Η σύνοδος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος πασχίζει αυτή την περίοδο να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα του, διεισδύοντας δυναμικά σε σημαντικές αγορές της Αφρικής.

Σκόπια: Η αντιπολίτευση της χώρας στηρίζει την πρόταση για Αλβανό πρωθυπουργό

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE,  Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση να αναλάβει ο Αφρίμ Γκάσι της Εναλλακτικής την εντολή για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

Ηαντιπολίτευση υποστηρίζει έναν Αλβανό για πρωθυπουργό. 

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE,  Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση να αναλάβει ο Αφρίμ Γκάσι της Εναλλακτικής την εντολή για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Δεσμεύτηκε μάλιστα να βοηθήσει στην εξασφάλιση των απαραίτητων ψήφων για να περάσει η πρόταση αυτή χωρίς προβλήματα στο κοινοβούλιο. 

Στην κυπριακή ΑΟΖ σήμερα το γεωτρύπανο της ExxonMobil: Ξεκινά η γεώτρηση στο «Οικόπεδο 10»Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Πλώρη για το Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, όπου θα πραγματοποιήσει τη δοκιμαστική γεώτρηση της Exxon Mobil – Qatar Petroleum έβαλε χθες το βράδυ το πλωτό γεωτρύπανο Stena Forth, σε μια κίνηση που είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να εμποδίσει η Άγκυρα.

Το Stena Forth απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας στις 21.30 και αναμενόταν να φθάσει στο σημείο που πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες πρόσδεσης του νωρίς το πρωί σήμερα καθώς η NAVTEX την οποία έχουν εκδώσει οι αρμόδιες κυπριακές Αρχές προβλέπουν τις προπαρασκευαστικές και γεωτρητικές εργασίες να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2022.

Ισχυρότερη γεωπολιτικά η Ελλάδα, ηχηρό το μήνυμα του νομοσχεδίου Μενέντεζ

 

Σαφές μήνυμα πως «η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη και γεωπολιτικά αλλά και στρατιωτικά καθώς έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια μια πολυμερή διπλωματία με συμμαχίες σε πολλά επίπεδα που έχουν ενδυναμώσει τη θέση μας και έχουν αναδείξει τη χώρα μας σε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Political ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ειδική αναφορά κάνει ο υπουργός Εξωτερικών στο νομοσχέδιο Μενέντεζ στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως υπερψήφισή του έρχεται σε συνέχεια της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ότι αποτελεί

Δείτε LIVE εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα & πρόβλεψη του καιρου.

  

Αναλυτικά η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου:

Τι θα συμβεί μέσα στο σαββατοκύριακο στην Αττική

Είμαστε εν αναμονή της ψυχρής εισβολής που θα επηρεάσει τη χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν θα δούμε κάτι πολύ έντονο από πλευράς κρύου η υψομέτρων χιονοπτώσεων στην Αττική γι' αυτό και την συγκεκριμένη ψυχρή εισβολή θα την χαρακτήριζα το πολύ «μέτριας εντάσεως».