Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Σαν σήμερα την 19.12.1956: Νιχάτ Ερίμ – LennoxBoyd – διχοτόμηση/τριχοτόμηση

19/12/2021

γράφει η Φανούλα Αργυρού

Η 19 Δεκεμβρίου 1956 είναι η  χειρότερη «επέτειος» για την Κύπρο μας. Ημέρα που ο Βρετανός Υπουργός Αποικιών LennoxBoyd από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων έδωσε επίσημα υπόσχεση στους Τούρκους ότι σε τελική λύση του Κυπριακού δεν θα αποκλείεται η διχοτόμηση και η ξεχωριστή αυτοδιάθεση των Τούρκων της Κύπρου, μιας μειονότητας του 18%.

Το ιστορικό  εν συντομία,

Η αρχή έγινε στις  27 Αυγούστου 1955 (πέντε μήνες μετά την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα) όταν ο μισέλληνας Βρετανός Μόνιμος Υπουργός  στο Φόρειν ΄Οφις  SirIvoneKirkpatrickοργάνωσε την κακόφημη «Τριμερή» του Λονδίνου  και έφερε μέσα την Τουρκία ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό (με την συγκατάθεση του τότε Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Στέφανου Στεφανόπουλου) παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάννης . Στη «Τριμερή» οι Τούρκοι δήλωσαν:

Δήλος – Ένα ακατοίκητο αλλά ιστορικό νησί

 Η Δήλος είναι συνυφασμένη με τη μυθολογία, καθώς ήταν η γενέτειρα του Απόλλωνα, γιού του Δία, και ως εκ τούτου ένας τόπος ιερός. Η θέση της είχε επίσης καθοριστεί στη μυθολογία, δεδομένου ότι πριν γίνει Δήλος (ορατή), ήταν ένας πλωτός, περιπλανώμενος βράχος που ονομαζόταν Ορτυγία ή Άδηλος (αόρατη). Ο Ποσειδώνας αγκυροβόλησε το βράχο στο απόλυτο κέντρο των τεσσάρων σημείων της πυξίδας σε σχέση με τη θέση του στο Αιγαίο Πέλαγος. Βρίσκεται σχεδόν σε ίση απόσταση με την ηπειρωτική χώρα στα βορειοδυτικά, με τη Χίο και τη Ρόδο προς τα ανατολικά, την Κρήτη στα νότια και την Πελοπόννησο στα δυτικά.

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης ζητά από την «τουρκική μειονότητα» να οργανωθεί κατά των «ελληνικών αδικιών»


Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αμέτ Μέτε, σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας εντός ελληνικού εδάφους, έκανε λόγο για αδικίες και καταπίεση της ελληνικής πλευράς προς την δήθεν ''τουρκική'' μειονότητα

Να δώσουν επίφαση νομιμοφάνειας μέσα από «έρευνες» και «μελέτες» θα επιχειρήσουν στο προσεχές μέλλον οι Τούρκοι στους ισχυρισμούς τους ότι η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη καταπιέζεται.

Να εντάξουν αυτή την προσπάθειά τους στις εργασίες μιας «ειδικής» επιτροπής που θα δημιουργήσουν για την συγκέντρωση και ανάδειξη ζητημάτων καταπίεσης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Έλληνες και Βούλγαροι αγοράζουν σαν “τρελοί” γη και ακίνητα στην Α.Θράκη-Γιατί χρηματοδοτούμε την τουρκική οικονομία;


Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει ο κάθε Έλληνας να προβάλει πάντοτε το συμφέρον της χώρας και όχι το ατομικό του

Ενώ η χώρα μας βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, και απαιτούνται επενδυτικές κινήσεις για να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ η ελληνική οικονομία, δεκάδες Έλληνες (και Βούλγαροι), αγοράζουν οικίες στην Ανδριανούπολη, δίνοντας “ανάσα” στην κλυδωνιζόμενη τουρκική οικονομία του σουλτάνου Ερντογάν.

Έλληνες και Βούλγαροι αγοράζουν σαν “τρελοί” γη και ακίνητα στην Α.Θράκη-Γιατί χρηματοδοτούμε την τουρκική οικονομία;

 Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει ο κάθε Έλληνας να προβάλει πάντοτε το συμφέρον της χώρας και όχι το ατομικό του

Ενώ η χώρα μας βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας και ενεργειακής κρίσης, και απαιτούνται επενδυτικές κινήσεις για να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ η ελληνική οικονομία, δεκάδες Έλληνες (και Βούλγαροι), αγοράζουν οικίες στην Ανδριανούπολη, δίνοντας “ανάσα” στην κλυδωνιζόμενη τουρκική οικονομία του σουλτάνου Ερντογάν.

Ενοχλημένοι οι Τούρκοι με τις κοινές περιπολίες του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ & της αμερικανικής Ακτοφυλακής

 Έντονη είναι η ενόχληση της Τουρκίας για τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, καθώς μετά την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, προχώρησαν σε μια νέα συμφωνία για κοινές περιπολίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν ότι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ υπέγραψαν μια νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.

Από εδώ και πέρα οι ακτοφυλακές  των δυο χωρών θα κάνουν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο».

Κινητικότητα και «νευρικότητα» από το ΝΑΤΟ: Στέλνει δυνάμεις στην Ρουμανία

 

Κινητικότητα στο ΝΑΤΟ καθώς σε αυτοκινητόδρομο στη Βουλγαρία κομβόι μεταφέρει τεθωρακισμένα  οχήματα προς την Ρουμανία ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικός προορισμός τους θα είναι η Ουκρανία.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές τότε θα πρόκειται για μέγιστη κίνηση κλιμάκωσης από το ΝΑΤΟ.

NAVTEX και NOTAM από την Κύπρο για τη γεώτρηση της EXXON: «Απαγόρευση προσέγγισης 500 μέτρων από την εξέδρα»

 

Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσαν νέες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ με την οποία επεκτείνουν την δέσμευση της περιοχής εντός του βυθοτεμαχίου 10 για εργασίες γεώτρησης μέχρι 18 Μαρτίου 2022. Επιπλέον θέτουν απαγόρευση προσέγγισης του πλωτού γεωτρύπανου σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων και απαγορεύουν κάθε πτήσεις σε ακτίνα 5 ναυτικών μιλίων περιμετρικά του σημείου γεώτρησης.

To πλωτό γεωτρύπανο της κοινοπραξίας EXONN MOBIL – QATAR PETROLEUM βρίσκεται από το πρωί στο σημείο γεώτρησης.

Τεράστια εθνική σημασία για την Ελλάδα να ξεκινήσουν οι εξορύξεις νότια της Κρήτης-Ο East Med θα χρηματοδοτηθεί από ΕΕ


θα κάνουμε την Κρήτη απόρθητο "φρούριο" των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για να εξορύξουμε τα τεράστια κοιτάσματα στο νησί λόγω Τουρκίας

Εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της χώρας μας για τα επόμενα 50 χρόνια λαμβάνουν χώρα, από εταιρείες κολοσσούς, οι οποίες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους ειδικά νότια της Κρήτης, ενώ η ΕΕ ετοιμάζεται δια της πλαγίας οδού να χρηματοδοτήσει τον αγωγό East Med, ο οποίος θα αλλάξει τα πάντα.

Washington Post: Ο Σουλτάνος είναι γυμνός αλλά ποιος να του το πει…*Χρεοκοπία αλά Αργεντινή ή απολυταρχία σε στυλ Μαδούρο προ των πυλών

 

 

Τα σενάρια για το μέλλον του Ερντογάν και της τουρκικής οικονομίας διερευνά σε άρθρο της η Washington Post.

Ο συντάκτης του περιγράφει με μελανά χρώματα τις επιλογές του Τούρκου προέδρου στο οικονομικό πεδίο – «παλαβομάρες» τις χαρακτηρίζει- και σημειώνει ότι περιστοιχιζόμενος από ένα περιβάλλον yesmen, που ο ίδιος δημιούργησε, ο Ερντογάν είναι αδύνατον να μάθει την αλήθεια. 

Οσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι; Ανατροπή του Ερντογάν μέσα σε οικονομικό χάος που θα προκαλούσε μια χρεοκοπία ανάλογη της Αργεντινής δεν θεωρείται πολύ πιθανη αλλά δεν μπορεί και να αποκλειστεί.

Ισως πάλι η «λύση» να είναι μία ακόμη πιο σκληρή στροφή προς την απολυταρχία σε στυλ Μαδούρο και Βενεζουέλας, στα όρια της δικτατορίας.

Το άρθρο της Washington Post: