Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΧΕΣ


Παραβιάσεις σε Ρόδο-Καστελόριζο απο τουρκικά μαχητικά ως αντιστάθμισμα των εξορύξεων στην Κύπρο-Που το πάνε οι Τούρκοι;

 22-12-21

 Τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου-Πρόβα τζενεράλε αποβατικών σχεδίων σε άσκηση στην Σμύρνη οι Τούρκοι

Συνεχή παιχνίδια εκφοβισμού κατά της Ελλάδος παίζουν οι Τούρκοι διότι προφανώς ετοιμάζονται να προκαλέσουν σε Αιγαίο/Α/Μεσόγειο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πηγές».

Σύμφωνα με πηγές, η Τουρκική πολεμική αεροπορία προς το παρόν από το πρωί έχει στείλει στο πλαίσιο άσκησης που κάνει τουλάχιστον 10 μαχητικά F-16 ανατολικά της Ρόδου.

Το αληθινό νόημα των εορτών: Από τα Χριστούγεννα στην Πρωτοχρονιά και μετά στα Θεοφάνεια…

 


Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ *

Σε λίγες μέρες θα εισέλθουμε στο εορταστικό Χριστιανικό Δωδεκαήμερο που αρχίζει τα Χριστούγεννα και ολοκληρώνεται την ημέρα των Θεοφανίων ή Φώτων.

Αυτή είναι η Γαλλική πρόταση για 4 κορβέτες Gowind HN-Η «ναυμαχία» με Ολλανδούς και Ιταλούς

 

Σύμφωνα με την Γαλλική πρόταση ο χρόνος κατασκευής κάθε Gowind υπολογίζεται στους 30-32 μήνες


του Κώστα Σαρικά

Αποφασισμένοι έπειτα από την συμφωνία για τις φρεγάτες Belharraνα κερδίσουν και τη «ναυμαχία» για τις καινούργιες Ελληνικές κορβέτες εμφανίζονται οι Γάλλοι με τις επόμενες εβδομάδες να κρίνονται ως καθοριστικές για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Έχουν να ανταγωνιστούν την εξαιρετική πρόταση των Ολλανδών με την κορβέτα Sigma 10514 η οποία αποτελεί σύμφωνα με τους Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού ένα ανάλογων δυνατοτήτων πλοίο με ερωτηματικό να παραμένει ακόμη η Ιταλική πρόταση η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα για την μεγαλύτερου εκτοπίσματος κορβέτα Dohaη οποία παραπέμπει περισσότερο σε μια μικρή φρεγάτα.

Επιφυλακή διαρκείας από το «Πεντάγωνο» – Η ανησυχία για Εβρο και Αιγαίο

 

 

Σε συνεχή ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις για το ενδεχόμενο τουρκικής πρόκλησης από τον Εβρο και το Αιγαίο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ

Οταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδινε προχθές το έναυσμα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο στρατόπεδο όπου βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και την έναρξη της γιορτινής χριστουγεννιάτικης περιόδου, ευχήθηκε μεν στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων τα «χρόνια πολλά» και τα «καλά Χριστούγεννα», πλην όμως τους συνέστησε να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα.

Γιατί ο νεοοθωμανικός ηγεμονισμός φοβάται την Ελλάδα


 Στην Αθήνα είναι διαδεδομένη η άποψη ότι ο σε βάρος μας νεοοθωμανικός ηγεμονισμός θα αναχαιτιστεί από τη Δύση, ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε “απομόνωση” χάρη και στις ενέργειες της ελληνικής διπλωματίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ΕΕ. Το πρόβλημα αυτών των αντιλήψεων δεν είναι ότι είναι ακραία αισιόδοξες. Το πραγματικό πρόβλημα θα προκύψει αν πράγματι έχουν (εν μέρει) δίκιο.

Αν δηλαδή όντως υπάρχει μια διάθεση στήριξης της Ελλάδας από πλευράς της ΕΕ και καταδίκης της Τουρκίας. Κι αυτό γιατί μπορεί να προκαλέσει μια επικίνδυνη αίσθηση ασφάλειας στην Ελλάδα, η οποία θα βασίζεται σε σαθρά θεμέλια. Και τα θεμέλια αυτά θα είναι σαθρά γιατί η ΕΕ εν συνόλω αλλά και τα επιμέρους ευρωπαϊκά κράτη, ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να στηρίξουν στην πράξη την Ελλάδα.