Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς- ΕΥΧΕΣ

Αρχ. Παύλος Δημητρακόπουλος

Διευθυντής του Γραφείου Αιρέσεων της

Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


Εν Πειραιεί τη 24η Δεκεμβρίου 2018Αγαπητοί και σεβαστοί εν Χριστώ αδελφοί,


Μέσα στο πνευματικό σκοτάδι και στην πολλαπλή αποστασία της εποχής μας ο σύγχρονος άνθρωπος ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί την αληθινή χαρά μέσα στις πρόσκαιρες χαρές του κόσμου.  Υποδουλωμένος στα πάθη και στις εγκόσμιες επιθυμίες του παλεύει να λυτρωθεί από το άγχος, την ανασφάλεια, το υπαρξιακό του κενό. Πνιγμένος και εγκλωβισμένος μέσα σ’ ένα πλήθος βιωτικών μεριμνών και φροντίδων, πασχίζει να δώσει νόημα και περιεχόμενο στη ζωή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Διψάει για ζωή, για αιώνια ζωή, όμως καμία κτιστή δύναμη δεν μπορεί να του χαρίσει αυτό που βαθιά μέσα του λαχταράει.

Αντώνης Οικονόμου: Πρωτεργάτης της λαϊκής εξέγερσης στην Ύδρα


 

Υδραίος πλοίαρχος, πρωτεργάτης της λαϊκής εξέγερσης στην Ύδρα, που σηματοδότησε την κάμψη των αντιρρήσεων των προκρίτων και τη συμμετοχή του νησιού στην επανάσταση του 1821

Ο Αντώνης Οικονόμου γεννήθηκε το 1775 στην Ύδρα και από νεαρή ηλικία ακολούθησε το ναυτικό επάγγελμα. Όταν το πλοίο του ναυάγησε στο Γιβραλτάρ, ταξίδευσε στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό την εξεύρεση δανείου για την αγορά καινούργιου. Εκεί συνάντησε τον Παπαφλέσσα, ο οποίος τον μύησε στη Φιλική Εταιρεία το 1820.

Υποστράτηγος επί τιμή ο ήρωας του 1821 Εμμανουήλ Παπάς

 


Μέλος της Φιλικής Εταιρείας και οπλαρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Εμμανουήλ Παπάς υπήρξε πρωτεργάτης της εξέγερσης στη Χαλκιδική και μία από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του αγώνα της ανεξαρτησίας μας

Ήταν εκείνος που κήρυξε την επανάσταση στη Μακεδονία, στις 17 Μαΐου 1821, ως «αρχηγός και υπερασπιστής της Μακεδονίας».

Αναγνωρίζοντας το έργο και τις ηρωικές πράξεις του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Νίκος Παναγιωτόπουλος και το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων πρότειναν να του απονεμηθεί ο βαθμός του υποστρατήγου επί τιμή.

Έμπλεξε ο Ερντογάν-Η Τουρκία ηγείται δυνάμεως ταχείας επεμβάσεως του ΝΑΤΟ που θα κινηθεί εναντίον των Ρώσων στο Ντονιέτσκ


 Αν δοθεί η εντολή από το ΝΑΤΟ οι Τούρκοι θα πρέπει να ηγηθούν άμεσα στρατιωτικής επίθεσης κατά των Ρώσων στο Ντονιέτσκ ή να αποχωρήσουν από την συμμαχία

ΗΤουρκία μπορεί να συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Ντονιέτσκ έχοντας μάλιστα την ηγεσία της.

Την ίδια στιγμή έρχονται συνεχώς πληροφορίες για πιθανότατη συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην Α.Ουκρανία, δημιουργώντας ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Τα πιόνια στήθηκαν! Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole με πυραύλους Tomahawk στην Λεμεσό-Οι Τούρκοι δεν κινoύνται καν στο τεμάχιο 10 Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τι θα κάνει το καθεστώς Ερντογάν στο τεμάχιο 5 και πως θα αντιδράσει η αμερικανική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Τρούμαν

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole (DDG 67) κατέπλευσε  στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο, για προγραμματισμένη επίσκεψη στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ επιχειρούσε στην περιοχή ευθύνης του 6ου αμερικανικού στόλου, που όλως τυχαίως συμπίπτει με το τεμάχιο 10, στο οποίο κάνεις εξόρυξη αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός.

Δύο καταδρομικά σκάφη του αμερικανικού Έκτου Στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ: Προστασία στο γεωτρύπανο της ExxonMobil

 

Θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα δυτικά της κυπριακής ΑΟΖ και άλλο νοτιο-ανατολικά, έχουν πάρει δύο καταδρομικά σκάφη του αμερικανικού έκτου στόλου, μετέδωσε το κυπριακό κανάλι Omega.

Διακριτικοί φρουροί του πλωτού γεωτρύπανου Stena Forth της ExxonMobil, το οποίο συνεχίζει απρόσκοπτα τις εργασίες γεώτρησης στον Γλαύκο. Στην περιοχή πλέει και το υποβρύχιο Albany του έκτου στόλου, το οποίο πριν λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου, είχε πραγματοποιήσει σύντομη στάση ανοιχτά της Λεμεσού.

Η Τουρκία πάντως δεν επιχειρεί παρουσία στη συγκεκριμένη περιοχή περιοχή, όμως έχει ορκιστεί να μην επιτρέψει σε καμία εταιρεία ή πλοίο να εισέλθει στο τεμάχιο 5 και στο κομμάτι που παράνομα διεκδικεί ως μέρος της υφαλοκρηπίδας της.

Εκνευρισμός για τα Rafale που φέρνουν ένταση από τους Τούρκους στο FIR Αθηνών: Το scramble των υπερπτήσεων χτύπησε για τα Mirage 2000-5


Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τα πρώτα έξι Ελληνικά Rafale F3R, δυο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια, θα προσγειωθούν στην Τανάγρα και θα σταθμεύσουν στην 332 Μοίρα “Γεράκι”, την 19η Ιανουαρίου. Πηγή εικόνας: Dassault


 Επιχειρούν να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας υγιούς, ισχυρής πολεμικής αεροπορίας, μιας δύναμης που μπορεί να πράττει έκνομες ενέργειες μη υπολογίζοντας ποιος είναι ο διώκτης της.

Η επανεμφάνισή της σε μεγάλους αριθμούς, εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου, ύστερα από αρκετό καιρό μαρτυρά ένα ακόμη ξέσπασμα και επιπλέον πως η Τουρκική πολεμική αεροπορία έχει κρατήσει ορισμένα από τα 200 και πλέον F-16 σε πτητική κατάσταση.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ, ΔΟΞΑΣΑΤΕ ΛΑΟΙ
(Δι΄ημάς γαρ εγεννήθη ο προ αιώνων Θεός)

         Του Ευαγγέλου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε.α.- Νομικού

  Ευώδης μυσταγωγική Θεογνωσία αναβλύζει από την αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου : « Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν  και Θεός ην ο Λόγος. Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. Πάντα δι΄αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού   εγένετο ουδέν έν ό γέγονε» (Ιω. Α’1-3).Το ετυμολογικό νόημα της λέξεως «λόγος» σημαίνει στα αρχαία και νέα ελληνικά  την ικανότητα επικοινωνίας ενός λογικού όντος με ένα άλλο  δια της γλώσσης (ως ανθρωπίνου οργάνου) είτε προς μετάδοση  των  προϊόντων της νοητικής λειτουργίας του είτε προς παροχή υπόσχεσης για την ενέργεια  μελλοντικής πράξης ή δέσμευσης. Στον τομέα της φιλοσοφίας, κατά τον Ηράκλειτο, είναι η λογική και έννομη τάξη του σύμπαντος, κατά τον Πλάτωνα, το μέσον και η αιτία με την οποίαν μπορούν να εννοηθούν τα πάντα και κατά τους Στωικούς, η πηγή των ηθικών αξιών, η καθολική ουσία του σύμπαντος, ο Θεός. Όμως, η ευαγγελική έννοια του « Λόγου» διαφοροποιείται ριζικά, αποκαλύπτουσα την προαιώνια Υπόσχεση του Θεού προς σωτηρία του Ανθρώπου και του κόσμου και ταυτίζουσα τον Θεόν-Λόγο με το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος, τουτέστιν Αυτόν  Τούτον τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό.