Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

US President Joe Biden and first lady Dr. Jill Biden speak to families from the South Court Auditorium, on the White House grounds in Washington, DC, USA, 24 December 2021 as NORAD (North American Aerospace Defense Command) follows Santa’s journey on Christmas Eve. EPA, Ron Sachs, POOL
 

Η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου εξέδωσε ειδική έκθεση για την Τουρκία, η οποία καλύπτει μία περίοδο μέχρι την περασμένη εβδομάδα, -εστάλη στους βουλευτές και τους γερουσιαστές στις 17 Δεκεμβρίου.

Αναφέρεται με ακρίβεια στα σημερινά πολλαπλά προβλήματα της χώρας, στη διακυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και τη νομισματική κρίση της Τουρκίας.

Πολλοί παρατηρητές, σημειώνει, εκφράζουν ανησυχίες για την -σε μεγάλο βαθμό- αυταρχική διακυβέρνηση του Τούρκου προέδρου. Και τονίζει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι η οικονομία της Τουρκίας.

«Ο Λόγος σάρξ εγένετο» (Ιω. 1,14)

 


Υπό Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου

Πρ. Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.Εν Πειραιεί τη 24η Δεκεμβρίου 2021


Η  μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η Μητρόπολη των εορτών κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αλλά και η όλη κατανυκτική ατμό-σφαιρα των ημερών, που διανύουμε, με τα προεόρτια τροπάρια και τους ύμνους, στρέφουν και πάλι την προσοχή μας και οδηγούν την γραφίδα του λόγου προς το μέγα γεγονός, το γεγονός των γεγονότων, την σάρκωση του Θεού Λόγου.

«Η πρώτη και η μεγαλυτέρα χαρμόσυνος αγγελία, το πιό μεγάλο ευαγγέλιον, που ήτο δυνατόν να δώση ο Θεός εις τον άνθρωπον και ο ουρανός στη γη είναι, ότι ‘ο Λόγος σάρξ εγένετο’», παρατηρεί ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους της εποχής μας ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Και συνεχίζει: Ολόκληρο το ευαγγέλιο του ουρανού προς την γη συνοψίζεται στις τέσσερις αυτές λέξεις.

ΚΑ Λ Α & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Α