Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Υπέγραψε ο Μπάιντεν τον "μποναμά" Μενέντεζ για την Ελλάδα-Ανοίγει o δρόμος για τα F-35

 

Με τη σφραγίδα του Λευκού Οίκου τo νομοσχέδιο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα-Σε περίπτωση που η Ελλάδα προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, η αρμοδιότητα του Προέδρου των ΗΠΑ να επιταχύνει τη διαδικασία προμήθειας και παράδοσης είναι επίσης μεταξύ των άρθρων του νόμου

Προ δεκαημέρου πέρασε από την αμερικανική Γερουσία η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας και σήμερα είχαμε και την έγκριση του Αμερικανού προέδρου που αναμενόταν! 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε το αμυντικό νομοσχέδιο ύψους 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων που άπτεται ασφαλώς και ελληνικού ενδιαφέροντος. 

Ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» παραδέχεται ότι αν δεν αλλάξουν στάση Αίγυπτο και Ισραήλ το Τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι ουσιαστικά άκυρο


 

Ο Τούρκος αντιναύαρχος ε.α. ζητά ξανά ΑΟΖ με Παλαιστίνη και Αίγυπτο χωρίς όμως αντίκρυσμα

Επανέρχονται οι Τούρκοι στην Α.Μεσόγειο, με το σύμβουλο του του Ρ. Τ. Ερντογάν, Αντιναύαρχο ε.α. Cihat Yaycı, να ρίχνει ξανά ''λάδι'' στη φωτιά, ενδεικτικό της πολύ δύσκολης φάσης που διέρχεται η γειτονική χώρα λόγω κατάρρευσης της λίρας και κατ’ επέκταση της τουρκικής οικονομίας, με το καθεστώς να αναζητά διέξοδο στην Α.Μεσόγειο.

Άγκυρα: «Αν οι Έλληνες κάνουν επέκταση στα 12 ν.μ. είναι σα να εισβάλουν στην Σμύρνη» Όσο η Αθήνα δε διεκδικεί τίποτε τόσο η Άγκυρα θα θέλει τα πάντα


Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aydinlik, ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με βάση τα τουρκικά συμφέροντα υποστηρίζει πως η Ελλάδα μετά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο Πέλαγος πριν από ένα χρόνο, ετοιμάζει παρόμοια κίνηση και στην «Θάλασσα των Νησιών», όπως αποκαλούν οι Τούρκοι το Αιγαίο και την κίνηση αυτή την παρομοιάζουν με «νεα απόβαση στην Σμύρνη».

Η εφημερίδα η οποία απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν και γενικότερα του τουρκικού κράτους (γιατί σε αυτό δεν διαφέρουν οι ερντογανικοί από τους κεμαλικούς και κάνουν μεγάλο λάθος στην Αθήνα όσοι πιστεύουν κάτι άλλο) αναφέρεται στο Casus Belli της τουρκικής βουλής του 1995, εφόσον η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ, από 6 ν.μ. που είναι σήμερα.

Γιατί χάθηκαν ευκαιρίες για αναστροφή της πορείας ολέθρου της Κυπρ. Δημοκρατίας;


Σάββας Ιακωβίδης

Το Κυπριακό δεν είναι ζήτημα “χαμένων ευκαιριών”, όπως υποστηρίζεται από κάποιους, με την έννοια της μη επίλυσής του. Είναι ανείπωτη τραγωδία ανυπαρξίας ικανών, διορατικών, προνοητικών και ανένδοτα διεκδικητών ηγετών του κυπριακού Ελληνισμού, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να ανακόψουν και να αντισταθούν στην πορεία τουρκοποίησης και ισλαμοποίησης της Κύπρου.

ΟΑτλάι Στίβενσον, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είπε κάποτε μια πικρότατη αλήθεια:

Ο Χριστιανισμός στην Μέση Ανατολή, υπό θανάσιμη απειλή και η Δύση κωφεύει

 

 

Αυτές τις Άγιες Ημέρες, που βιώνουμε την Γέννηση του Θεανθρώπου, οι σκέψεις όλων  των Χριστιανών,  ανεξαρτήτως δόγματος, περιφέρεται νοερά στη Γη που γεννήθηκε, μεγάλωσε, δίδαξε και σταυρώθηκε  για την σωτηρία μας ο Ιησούς Χριστός. Ανέκαθεν στους  Άγίους  Τόπους, και των τριών  μονοθεϊστικών  θρησκειών, Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλαμισμού, οι πιστοί όλων των θρησκειών και των δογμάτων συνυπήρχαν, συμβιώνοντας άλλοτε ειρηνικά, άλλοτε με πολλά προβλήματα. Και να πάλι τα διαχρονικά προβλήματα ανέκυψαν ξανά στους αγίους Τόπους και λόγω των ημερών κρίνεται σκόπιμο να αναδειχθούν. 

Τρέχουν οι εξελίξεις για τις Belh@rra: Τελικές αποφάσεις για σύστημα μάχης και ραντάρ από το ΓΕΝ


Μπορεί να διανύουμε γιορταστικές ημέρες για τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του νέου έτους, όμως υπάρχουν τα στελέχη εκείνα στις Ένοπλες Δυνάμεις που φρουρούν Θερμοπύλες, το καθένα από το δικό του μετερίζι.

Άλλοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, άλλοι στις Σμηναρχίες επιφυλακής κι άλλοι στις μονάδες επιφανείας του στόλου που βρίσκονται σε εν πλω υπηρεσία.

Και ανάμεσα σε αυτούς είναι και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν ακόμη κι αυτές τις ημέρες να τρέξουν όσο περισσότερο μπορούν τα νομικά ζητήματα και κάθε άλλη λεπτομέρεια που χρειάζεται διευθέτηση, ώστε το θέμα των φρεγατών Belh@rra να περάσει αμέσως μετά τις γιορτές από την ολομέλεια της Βουλής.