Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Κίνδυνος από την "μάχη της τσιπούρας"! Μετακίνησαν εξοπλισμένα UAV απέναντι από Δωδεκάνησα οι Τούρκοι;-”Βουρλίζονται” με μεγάλη ελληνική σημαία στην Καλόλιμνο


 
Ετοιμάζουν νέα κρίση οι Τούρκοι ισλαμιστές για να ξεφύγουν της οργής των Τούρκων πολιτών; Στόχος της Άγκυρας πιθανόν το Καστελόριζο και η επήρεια του στην ελληνική ΑΟΖ

Σύμφωνα με προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε ότι έρχεται η “μάχη της τσιπούρας” που όμοιά της είχε οδηγήσει παλαιότερα στην Κρίση των Ιμίων, κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού ενώ χθες, πρώτοι από όλους αποκαλύψαμε ότι οι Τούρκοι “στήνουν” θέατρο σκιών ξανά, μιλώντας για περιστατικό στα Ίμια, ενώ τα σχέδια τους είναι πολύ διαφορετικά, υποχθόνια και λίαν επικίνδυνα για την ευρύτερη αυτή περιοχή των Δωδεκανήσων.

"Γκιλοτίνα"! Οι κυρώσεις CAATSA "τελειώνουν" την στρατιωτική ετοιμότητα της Τουρκίας

 

Τα εμπάργκο για την προμήθεια εργαλειομηχανών ακριβείας αποτελούν πρόκληση για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να υπονομεύει τις στρατιωτικές ικανότητες και την πολεμική ετοιμότητα της Τουρκίας.

Πιθανώς, η πιο επιζήμια κύρωση είναι η απαγόρευση χορήγησης συγκεκριμένων αδειών εξαγωγής των ΗΠΑ, για οποιοδήποτε αγαθό ή τεχνολογία.

Ποιοι είναι οι εξτρεμιστές «Γκρίζοι Λύκοι»; – Who Are the Extremist ‘Grey Wolves’?

 

 

H τουρκάλα δημοσιογράφος Uzay Bulut αναλύει το θέμα “Γκρίζοι Λύκοι – Who Are the Extremist ‘Grey Wolves’?”

  • Αυτή η ιδεολογία [Τουρανισμός, ή η ευρύτερη τουρκική πατρίδα] πιστεύει στην ανωτερότητα μιας υποτιθέμενης τουρκικής φυλής και θέλει να ενώσει όλους τους Τούρκους κάτω από μια χώρα, το «Τουράν», που εκτείνεται από την Ευρώπη μέχρι τον Ειρηνικό. Αυτές οι ιδέες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι και τις δράσεις της.

ΗΠΑ | Μάθημα για την Ελλάδα

  Σάββας Καλεντερίδης: Παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν! Μάθημα για την Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο επιβάλλεται με στρατιωτική ισχύ

Την έκθεση του Κογκρέσου για τα ελληνοτουρκικά αλλά και τη μη αντίδραση της Τουρκίας στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomomnpolitics.grΣάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» στις 27 Δεκεμβρίου 2021.

ΝΑΤΟ-Ρωσία: «Μπορούν να φτάσουν σε συμφωνία»;

Τον τελευταίο μήνα, η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια στρατηγική επίθεση για να σταματήσει μια για πάντα την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Η Μόσχα επιχειρεί να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε το 2014 στην Κριμαία: να αλλάξει υπέρ της τους όρους με τους οποίους έληξε ο Ψυχρός Πόλεμος. 

Του Vladimir Frolov*

Η εκστρατεία του Πούτιν ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου, όταν ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε σε μια συνεδρίαση ανώτατων αξιωματούχων του Υπουργείου Εξωτερικών ότι απαιτεί «σοβαρές μακροπρόθεσμες εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας». Την 1η Δεκεμβρίου, σε μια τελετή για ξένους πρεσβευτές που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, ήταν πιο ακριβής:

Η εισήγηση για αμιγώς νέα πλοία, φρεγάτες και κορβέτες κυριαρχεί στο Ναυτικό Επιτελείο- Τα μηνύματα του υπουργού Εθνικής Άμυνας

  


Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την καθιερωμένη συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες κατά την εορταστική περίοδο, εστίασαν κατά πολύ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Και είναι εύλογο να συμβαίνει αυτό, διότι μπορεί τον Σεπτέμβριο του 2021 να έγιναν οι ανακοινώσεις σε επίπεδο κορυφής για τις νέες φρεγάτες του στόλου, όμως και την ερχόμενη χρονιά ο υπουργός δείχνει αποφασισμένος πως θα ποντάρει σ’ όλους τους τομείς στη ναυτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων.