Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Δεν πήγε καθόλου καλά η συνομιλία Μπάιντεν-Πούτιν: Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν σκληρές προειδοποιήσεις για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάντεν κατά τη συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία via White House

Ο Τζο Μπάιντεν απείλησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η αμερικανική αντίδραση σε οποιαδήποτε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν σκληρή, ενώ ο ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τον αμερικανό ομόλογό του ότι η επιβολή νέων κυρώσεων άνευ προηγουμένου από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους θα αποτελούσε «κολοσσιαίο λάθος» που θα μπορούσε να προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις τους.

Μολαταύτα, η ρωσική πλευρά έκανε γνωστό πως ο κ. Πούτιν είναι «ικανοποιημένος» έπειτα από την 50λεπτη «σοβαρή» συζήτηση με τον κ. Μπάιντεν.

Και οι δύο ηγέτες έπλεξαν το εγκώμιο της διπλωματίας, που θεωρούν ότι μπορεί να προσφέρει μια οδό εξόδου από την κρίση.

Έρχονται τα Rafale F3R: Υποδοχή με Mirage 2000 στον αέρα, προσγείωση στην Τανάγρα κι από εκεί στο Ελληνικό Top Gun


 Η αντίστροφη μέτρηση για τα RAFALE F3R έχει ήδη ξεκινήσει.

Επιτελείο που αναμένει τη νέα ιστορική στιγμή για τον αεροπορικό στόλο, ο οποίος βήμα- βήμα μετατρέπεται στη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου.

  • Η 19η Ιανουαρίου καθορίζεται ως ημέρα σταθμός, με μόνη επιφύλαξη αυτή των καιρικών συνθηκών που θα καθορίσουν το μεγάλο ταξίδι των πρώτων έξι Ελληνικών RAFALE, από το Μερινιάκ στην Τανάγρα.

Εφόσον όλα οδεύσουν βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού, την 6άδα των νέων μαχητικών σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύσουν τιμητικά ως την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, τα Mirage 2000 κι έτσι στο FIR Αθηνών θ’ απαθανατιστεί η πρώτη εικόνα της ιστορικής συνέχειας της 332 Μοίρας «Γεράκι».

Στα “χέρια” των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας η επικράτηση της ειρήνης… Καμία άλλη επιλογή: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

  

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν αναμένεται να  προτείνει μια “διπλωματική οδό” για την έξοδο από την κρίση.

Αυτό δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου πριν από τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και αναφέρεται στη κρίση με τη Ρωσία για την Ουκρανία, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε “ευρωπαϊκό πόλεμο” με τη συμμτοχή -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- και της Αμερικής.

  • Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου κρίση που προκάλεσε η Ρωσία με την επιθετικότητα που επιδεικνύει εναντίον της Ουκρανίας:

Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου και ο ιστορικός αγώνας των Επαναστατών


 Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημείο αναφοράς για την πορεία της Επανάστασης του 1821, όπου οι Έλληνες αγωνιστές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των Οθωμανών κατακτητών υπό αντίξοες επιχειρησιακές συνθήκες και όντας αποκλεισμένοι κατάφεραν να αντισταθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Οι Οθωμανοί, μετά την οδυνηρή ήττα στη μάχη του Πέτα, κατάφεραν να προωθηθούν στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, αναγκάζοντας του Έλληνες Επαναστάτες να οχυρωθούν και να δημιουργήσουν μια γραμμή άμυνας για να υπερασπιστούν την πόλη, ωστόσο αντιλήφθηκαν πως είχαν αποκλειστεί διά ξηράς από τον εχθρό.

Το υπόβαθρο των συγκρούσεων:

Τούρκος Αναλυτής: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο – Έχει μαζί τις ΗΠΑ


Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία κατέληξε ο Τούρκος δημοσιογράφος και αναλυτής Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ, εμπλέκοντας, μάλιστα, σ’ αυτήν την προετοιμασία και τις ΗΠΑ.


«Υπάρχουν οι ΗΠΑ…»
«Στην άλλη πλευρά των συνόρων μας πλέον υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ.

Και πρόσθεσε: «Πλέον, δυτικός μας γείτονας είναι οι ΗΠΑ».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNNturk, σύμφωνα με τα tourkikanea, ο Μουσταφά Ιλκέρ Γιουτζέλ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μαζί με την Ελλάδα στη Νησιωτική Θάλασσα, στη θάλασσα του Αιγαίου, θα κάνουν μαζί περιπολίες του λιμενικού».