Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

«ΔΑΣΚΑΛΟΣ» (ο κ.Ερντογάν) της ΡΩΣΙΑΣ (ο κ. Πούτιν) και στο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΌπως είναι γνωστό η Ουκρανική χώρα όλα τα πολλά προηγούμενα χρόνια κυριότερα στα χρόνια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Ρωσίας ήταν βασικός πυλώνας του Ρωσικού Κομουνιστικού μπλοκ ώστε πολλοί να νομίζουν ότι ήταν ένας ενιαίος λαός. Μεγάλο πληθυσμιακό κομμάτι είναι Ρώσοι και περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας όπου προ ολίγων ετών η ηγεσία της Μόσχας προσάρτησε στον κορμό του κράτους της.. 

ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ο ορθόδοξος Ουκρανικός λαός και η θρησκευτική ηγεσία του βρισκόταν «επικυριαρχικά» υπό το Ρωσικό Πατριαρχείο της Μόσχας.. Οι συγκρούσεις ενδοθρησκευτικών Ουκρανικών σχέσεων έφεραν στη χώρα σχισματική κατάσταση με τη σημερινή σοβαρή κρίση στην Ορθοδοξία να χρεώνεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως ώστε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών κ.Σ.Λαβρόφ να εκφράσει τις ανησυχίες του για τη δύσκολη κατάσταση στην Ορθοδοξία και κατά των ΗΠΑ που «εξουσιάζουν» απόλυτα το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. 

Ασφαλώς πλέον των ανωτέρω είναι η ανησυχία του κ.Πούτιν από την ανάπτυξη της ΝΑΤΟΪΚΗΣ επέκτασης και στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ που βρίσκεται στο υπογάστριο του Ρωσικού κράτους και κλείνει το γεωπολιτικό και στρατηγικό τόξο Ρουμανίας - Πολωνίας - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - Βαλτικών Χωρών. Εν όψει αυτού του κινδύνου ο κ.Πούτιν έβαλε σε συναγερμό όλη τη Ρωσική «πολεμική Μηχανή» χιλιάδες στρατό, στόλο, ΤΑΝΚΣ, κλπ. για να εισβάλλει στην Ουκρανία.

Η αντίδραση υπήρξε άμεση:  ΗΠΑ, ΑΓΓΛΙΑ, κλπ. ΑΙΧΜΗ του ΔΟΡΑΤΟΣ ολόκληρο το ΝΑΤΟ (εντός αυτού και ο κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ο αγοραστής και «εξοπλισθείς» από τον κ.Πούτιν με τους S400!!: «ΜΑΘΗΤΗΣ και ΔΑΣΚΑΛΟΣ» (ΠΟΥΤΙΝ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ) και ΜΑΖΙ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ.. Με όλες τις τραγικές συνέπειες στην παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ,  την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (!) Ψυχολογία λαών και ηγετών τους με τη χείριστη εκείνη των παράλογων πολεμικών τυχοδιωκτικών αρπακτικών κλπ. όπως ο κατά γενική παραδοχή κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Η Τουρκία ανέκαθεν ήταν «ΔΑΣΚΑΛΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ» και καλός «ΜΑΘΗΤΗΣ» τέτοιων καταστάσεων - πράξεων. Από την εποχή Γουλιέλμου (Γερμανία), μετέπειτα με Γερμανούς στρατηγούς του ΚΕΜΑΛ για εξόντωση λαών (Αρμενίων - Ελλήνων - Σύριων κλπ.). Ακόμη και ο Χίτλερ τον μιμήθηκε για την εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων, Ρομά κ.α. «Ορμώντας» κατά της Πολωνίας, Γαλλίας, Γιουγκοσλαβίας, Ελλάδας κλπ. για τη «ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ» του..

Οι Τούρκοι από χρόνια έχουν συγκροτήσει την Τουρκική Στρατιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και απειλούν την  Ελλάδα με το κάζους μπέλι  (Casus BelliΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Χρόνια τώρα πια επιθετικός, ο «ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ» πραγματοποιεί (διδάσκοντας τον κ.Πούτιν) συνεχείς αποβατικές ασκήσεις του Στρατού για τη βελτίωση του χρόνου απόβασης στα παράλια της Θράκης μας(!), για την αρπαγή των Ελληνικών νησιών Αιγαίου, στην Κύπρο (Αμμόχωστος) με μεγάλο πολεμικό στόλο, αεροπλάνα (τώρα και χωρίς πιλότους) καθημερινά, τα πολεμικά πλοία μέσα στο Σούνιο..! ΓΙΑΤΙ; Γιατί όλα αυτά δεν τα χωράει ανθρώπινη λογική!! 

 Με συνεχή ΨΕΥΔΗ ο ίδιος και οι Υπουργοί του, πάντα κατά του Ελλαδικού λαού, αυξάνει το μίσος του Τουρκικού λαού ο οποίος συνεχίζει να αγνοεί την ΑΛΗΘΕΙΑ που αναφέρει ο Ελλαδικός Τύπος. Η κρατική ΕΡΤ (3 κανάλια) δεν κάνει ένα πρόγραμμα με τουρκική γλώσσα, που θα φωνάζει μόνο την ΑΛΗΘΕΙΑ, για να μαθαίνει τόσο ο Τουρκικός λαός όσο η Ε.Ε., οι Μουσουλμάνοι και ασφαλώς οι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ της ΘΡΑΚΗΣ, Μουσουλμανικής μόνο θρησκείας..!!

Όλοι έτρεξαν, πολύ σωστά, για βοήθεια της Ουκρανίας κατά του κ.Πούτιν.. Τόσα χρόνια που ο κ.Ερντογάν κάνει τα χειρότερα, που πλησιάζει συχνά σε θερμό επεισόδιο  κατά της Ελλάδας, τελείως παράλογος κατά του ΣΥΜΜΑΧΟΥ του (εντός του ΝΑΤΟ), ποτέ δεν αρθρώθηκε ΛΟΓΟΣ από τον κ.Γενικό Γραμματέα της ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, και έτσι ο «ΔΑΣΚΑΛΟΣ» του ΚΑΚΟΥ κ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ γίνεται ή να γίνει καθηγητής ΚΑΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ κατά της Ελλάδας, κατά της ΕΙΡΗΝΗΣ..
     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 

       ΠΟΛ. ΕΠΙΣΤ. - ΟΙΚΟΝ. ΑΠΘ

     Δ/ΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ