Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

 


Η εκτίμηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ είναι η μελλοντική μεγάλη ΑΞΙΑ της..

Το Ελληνικό Έθνος των χιλιάδων ετών ύπαρξης είχε και θα έχει την Θεϊκή αυτή ευλογία να κρατά στις μνήμες των Ελλήνων τα πολύ σκληρά γεγονότα της Ιστορικής πορείας του, ανά τους αιώνες, παρά τους αναπότρεπτους κινδύνους της ΜΗ εξαφανίσεώς του. Όπως τραγικά συνέβη με τους λαούς που εξαφανίσθηκαν στο διάβα της ζωής τους (φοίνικες κλπ.)

Το παρόν έτος 2022 είναι Ιστορικός Σταθμός, Μνήμης, αναστοχασμού και επιβεβλημένης αναφοράς τουλάχιστον των τριών πιο σοβαρών πικρών Ιστορικών γεγονότων: Του επετειακού έτους των εκατό (100) χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922), της αλησμόνητης ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ τραγωδίας (1974) και της πρόσφατης σχετικά ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ προδοσίας, Συνθήκης των Πρεσπών (ΣΠ).


Το γεωγραφικό «τμήμα» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είχε στα Ανατολικά παράλια της Ελληνικής «ΛΙΜΝΗΣ» (ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ) την μετά την «ΠΟΛΗ» της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ «πρωτεύουσα», του Μικρασιατικού Ελληνισμού τη  Σ Μ Υ Ρ Ν Η  (Γκιαούρ Ιζμέτ, τουρκικά Σμύρνη Απίστων!) Πόλη πολυεθνική και πολυπολιτισμική. Πόλη των Τεχνών και Γραμμάτων, κοσμοπολίτισσα, με την ΟΠΕΡΑ της! Με πλούτο και Αρχοντιά «ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ» (Σατομπριάν), Πριγκίπισσα Σμύρνη (Ουγκώ) κ.α.


Πριν την καταστροφική πυρκαγιά και τα τραγικά γεγονότα προσφυγιάς κλπ., Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 1922, η Χριστιανική Εκκλησία ήταν το μεγάλο καταφύγιο κάθε Έλληνα και μη, επίσης χριστιανών, από την εντυπωσιακή αρμονική συμβίωση των διαφόρων Εθνοτήτων, συνύπαρξης Ανατολής και Δύσης..


Καμένοι από τις φλόγες της πυρκαγιάς, κατατραυματισμένοι έφυγαν για να σωθούν οι  Σ Μ Υ Ρ Ν Ι Ο Ι..! (ΟΧΙ  «Συνωστιζόμενοι» - ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ όπως έγραψε «ιστορικός» («αριστερή πολιτικός») πατώντας πάνω στην τραγωδία Σμυρνιών, και όχι μόνο, για κομματικής της αναγνωρισιμότητας).


Πιο Βόρεια η τραγωδία των Κωνσταντινοπολιτών με κρεμάλες, σφαγές κλπ. Για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο του 1955.. «Σεπτεμβριανά της Πόλης»

Δεν ξεχνιούνται: «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»…

Ακόμη βορειότερα η γενοκτονία των ΠΟΝΤΙΩΝ  καταστροφικός όλεθρος-Παναγία Σουμελά ακόμη και σήμερα βεβηλώσεις της..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, και όχι μόνο, με προσπάθειες να μεταλαμπαδευτεί στις νεότερες γενιές για την επιβεβλημένη ΓΝΩΣΗ για τις Αλησμόνητες Πατρίδες μας..


ΚΥΠΡΟΣ: Οι κρεμάλες των Κύπριων αγωνιστών παλικαριών της ΕΟΚΑ από τους απάνθρωπους Άγγλους κατακτητές που συνεχίζουν και σήμερα ακόμη την κατοχή (Βρετανικές βάσεις 1974 ). Τουρκική βάρβαρη εισβολή - κατοχή.. και δύο χιλιάδες (2.000) ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ που τους εξαφάνισαν στην Τουρκική Ανατολία αφήνοντας για χρόνια μητέρες και αδελφούς να ικετεύουν γονυπετείς κρατώντας τις φωτογραφίες των ανθρώπων τους. ΙΚΕΣΙΕΣ όχι μόνο προς Τούρκους αλλά και σε όλο τον κόσμο (ΟΗΕ).. Απάνθρωπη ΣΙΩΠΗ..


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ το αξέχαστο σήμα της ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.. Πενήντα (50) χρόνια Τουρκικής κατοχής στο χώμα της ΕΕ!!

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, και δεν πρέπει, τα μεγαλειώδη ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ (Θεσσαλονίκης – Αθήνας) των Ελλήνων για τη ΜΗ Συμφωνία παραχώρησης του ένδοξου ονόματος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» μας στους Σκοπιανούς. Και όμως κόντρα στη Λαϊκή θέληση δύο ΝΕΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ προδοτικά υπέγραψαν την επαίσχυντη «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ» (ΣΠ) παραχωρώντας επιπλέον των Σκοπιανών αιτημάτων «ΕΘΝΟΤΗΤΑ» και «ΓΛΩΣΣΑ» ;!! Στα τόσα αρνητικά κατά της Πατρίδας είναι και η δολοφονική «ΝΕΚΡΩΣΗ» του μοναδικού «ΦΑΡΟΥ», της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ) που επί ογδόντα (80) και πλέον χρόνια μαχόταν επιστημονικά με συγγράμματα (βιβλία) και αγωνιστικές πράξεις για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Το μίσος της «Πρώτη φορά Αριστερά» πέτυχε το στόχο της φιμώνοντας την αλησμόνητη «ΦΩΝΗ» της ΕΜΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.. 


Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ που καλά κρατεί στη Χώρα μας ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ τους Εφιάλτες που θέλουν να ξανακυβερνήσουν ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;! Οι Σκοπιανοί όμως αντίθετα «λάκτισαν» από Πρωθυπουργό τους τον κ. ΖΑΕΦ θεωρώντας τον προδότη.. της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ που συνεχώς παραβιάζουν. Η παραβιαζόμενη κατέστη εκ τούτo ήδη ΑΚΥΡΩΤΕΑ παρά ταύτα εμείς συνεχόμενα ΣΙΩΠΟΥΜΕ, έως πότε; Τουλάχιστον να μην ΞΕΧΝΟΥΜΕ!!


     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 

       ΠΟΛ. ΕΠΙΣΤ. - ΟΙΚΟΝ. ΑΠΘ

     Δ/ΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Αναρτήθηκε απο τον Α.Κ