Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Σαν από παλιά ελληνική ταινία: Η ζωή του μοναδικού δασκάλου στην ακριτική Τέλενδο με τον έναν μαθητή του [video-photos]

 


Σκηνές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αναβίωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Τέλενδο, όταν το καΐκι- ταξί έφερνε στο μικρό νησάκι, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κάλυμνο, τον δάσκαλο του σχολείου, που κατέφτανε για να διδάξει στον έναν και μοναδικό μαθητή, τον μικρό Σάββα.

Όπως και στην ταινία «Η δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά», που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως δασκάλα κατεβαίνει από τον θρυλικό «Μουτζούρη» στον σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Κρυόβρυση στο Πήλιο -που κατά το σενάριο ήταν στην… Πιερία- και βρίσκεται μπροστά σε μια ενθουσιώδη υποδοχή, έτσι και ο Παναγιώτης Καλαϊτζίδης βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη αγκαλιά από τους κατοίκους και τα παιδιά της Τελένδου, με το που πάτησε στεριά, κατεβαίνοντας από το καΐκι- ταξί που τον πήγε στο νησί.

ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ’22. ΑΣ ΤΟ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΔΕΟΝΤΩΣ.

 

της Άννας Κωνσταντινίδου*

Μία αποτίμηση της χρονιάς που μας πέρασε για την Ελλάδα, τι προσδωκούμε από το 2022 και κατά πόσο αυτά που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί να διαμορφώσουν μία κοινωνική συνθήκη.

Αναμφισβήτητα, το 2021 αποτέλεσε μία διπλωματική συνέχεια του 2020 και των επιτυχιών που είχαμε σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Δρ. ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ (*)

Η Τουρκία, το τελευταίο εξάμηνο, έχει αποδυθεί σε μία διπλωματική και προπαγανδιστική εκστρατεία, με την οποία προσπαθεί θρασύτατα να υπερασπιστεί τις επεκτατικές της βλέψεις και πράξεις σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου, με δήθεν νομικά και πολιτικά επιχειρήματα, που φαλκιδεύουν το Διεθνές Δίκαιο, διαστρέφουν την Ιστορία και την σημερινή πραγματικότητα και στοχεύουν να κατασυκοφαντήσουν την Ελλάδα, τις εθνικές μας θέσεις και ενέργειες.