Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΜΣ-2021-2022ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2021-22
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών συνεχίζοντας τις διαδικτυακές επετειακές εκδηλώσεις της για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 λειτουργεί ‒για πέμπτη συνεχή χρονιά‒ το Ανοικτό Πανεπιστήμιό της σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού! Τουρκικό σχέδιο κατάληψης της Ελλάδος για...ανιστόρητους

Ισραηλινό ΜΜΕ: Ο Ερντογάν ετοιμάζει δράση εκτός συνόρων για να αλλάξει την εσωτερική ατζέντα-Σχέδιο πιθανής σύγκρουσης με Ελλάδα

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε είναι κάτι που διαβάζουμε για πρώτη φορά, αφού αποτελεί πλέον κοινότυπο, ότι η Τουρκία θα κινηθεί πιθανόν, εκτός συνόρων, για να αλλάξει την εσωτερική ατζέντα με την πείνα, την ανεργία και την υποτίμηση της λίρας.

Οφείλουμε όμως ως ελληνισμός να έχουμε ανοικτά αυτιά και μάτια, διότι κάθε ημέρα που περνά, το τουρκικό καθεστώς “βυθίζεται” στο τέλμα της οικονομικής κατάρρευσης, και αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμη.      

Η Ναυμαχία της Λήμνου


Στις 5 Ιανουαρίου 1913 διεξήχθη η Ναυμαχία της Λήμνου μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στόλου στο Βόρειο Αιγαίο.

Έληξε με περιφανή νίκη του ελληνικού ναυτικού. Με την επικράτησή του, που ήλθε ως συνέχεια της ναυμαχίας της Έλλης (3 Δεκεμβρίου 1912), ο ελληνικός στόλος σταθεροποίησε την κυριαρχία του στο Αιγαίο, ενώ ο τουρκικός δεν τόλμησε μέχρι το τέλος του πολέμου να εξέλθει από τα Στενά των Δαρδανελλίων.

Το πρωΐ της 5ης Ιανουαρίου το καταδρομικό «Μετζιντιέ, τα θωρηκτά «Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα», «Τοργκούτ-Ρεΐς» και «Μεσουντιέ» και οκτώ ακόμη αντιτορπιλλικά βγήκαν από τα Δαρδανέλια και κατευθύνθηκαν προς τη Λήμνο.

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ | Αποκάλυψη: Να γιατί "χαιδεύει" η Γερμανία την Τουρκία

 

Έτοιμος ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα

 Τι χρειάζεται ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα;

Eλληνοτουρκικά: Έτοιμος ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα την ώρα που η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία ζητά έντονα την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας και διατείνεται πως επιδιώκει τον διάλογο με την Ελλάδα.

Μάλιστα αυτά ανέφερε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στους Τούρκους στρατιωτικούς, πετώντας με τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Φρεγάτες: Από το κέντρο του Αιγαίο οι Belharra θα ελέγχουν την Τουρκία

 


Οι Έλληνες θα μπορούν να πλήξουν αεροσκάφη, πυραύλους κατά πλοίων, drones και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση άνω των 100 χλμ.


Φρεγάτες: Από το κέντρο του Αιγαίο οι Belharra θα ελέγχουν όλα τα παράλια της Τουρκίας με τα ραντάρ και τους πυραύλους τους.

Οι τρεις ελληνικές Belharra αναμένεται να… πέσουν κατευθείαν στα βαθιά και να αναλάβουν δράση απο το πρώτο πλοίο.

Ι. Μάζης, Κ. Γρίβας, Δ. Γάκης: Συντριβή ψεμάτων Τουρκίας για αφοπλισμό νήσων. Ο ρόλος Πακιστάν