Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

«Μακριά από τον εφησυχασμό και τους φανφαρονισμούς υπερπατριωτών στα ελληνοτουρκικά»-


Μακριά από τις Συμπληγάδες του αισιόδοξου εφησυχασμού και του φανφαρονισμού των υπερπατριωτών, θα πρέπει με ευθύνη, πολιτική ηγεσία και πολίτες, να αξιολογήσουμε και να αντιμετωπίσουμε με ομοψυχία  την σοβαρή, για τα εθνικά μας συμφέροντα,  απειλή της Τουρκίας, που εκδηλώνεται, σε ένα εύθραυστο και σύνθετο διεθνές περιβάλλον.

Tου Χρήστου Καπούτση (*)

 Να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αδίσταχτο και συγκρουσιακό γείτονα, που μάλιστα αμφισβήτησε στον ΟΗΕ ελληνικό έδαφος (μέσω της πίεσης για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών στο Ανατολικό αιγαίο)! 

Οι τουρκικές απειλές και «μεγαλοστομίες» για τον Έβρο και τα νησιά -Λάμπρος Τζούμης

Γράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ Αντιστράτηγος ε.α

Στο τουρκικό περιοδικό C4Defence δημοσιεύθηκε άρθρο Τούρκου αναλυτή με τίτλο «Αξιολόγηση Ελλάδας», σύμφωνα με το οποίο  η χώρα μας έχει αμυντικές αδυναμίες λόγω των υφισταμένων γεωγραφικών δεδομένων. Συγκεκριμένα είναι ευάλωτη σε αποβατικές ενέργειες λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού νησιών που βρίσκονται μακριά από την ηπειρωτική χώρα και υπάρχει ανυπαρξία σημαντικών φυσικών εμποδίων στη Θράκη από τον Έβρο μέχρι το Νέστο. Σύμφωνα με την ανάλυση ο τουρκικός στρατός σε μια ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει γρήγορα σε μεγάλες ελληνικές πόλεις. 

Επί των προαναφερομένων να επισημάνουμε τα εξής : 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να “σκοτώσει” τον EastMed: Μια εντελώς λάθος κίνηση της Ουάσιγκτον… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου


Secretary of State Antony J. Blinken holds a virtual press availability, at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on January 5, 2022. State Department Photo by Ron Przysucha

Τορπίλη στον αγωγό φυσικού αερίου EastΜed χαρακτηρίζεται ένα άτυπο κείμενο που έστειλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Αθήνα, την Ιερουσαλήμ και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου για περιβαλλοντολογικούς, αλλά και οικονομικούς λόγους.

Όμως σε άλλο σημείο τονίζει ότι το έργο προκαλεί εντάσεις στην περιοχή, και αναφέρεται προφανώς στις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, που δεν συμφωνεί με την κατασκευή του αγωγού. Αν ο βασικός λόγος είναι αυτός, τότε η επίσημη Ουάσιγκτον πέφτει θύμα των αδιόρθωτων γραφειοκρατών, που κυριαρχούνται από “τουρκοφιλία”.

Σε πανικό η Τουρκία: Φοβούνται τα “μπλε φτερά”και προκαλούν εκ τους ασφαλούς αποφεύγοντας την “επαφή”…

 

Τα Ελληνικά F-16 τόσο χθες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του πρωθυπουργού προς την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, όσο και την Παρασκευή περιπολούσαν στον Ελληνικό ουρανό και αυτό δημιουργούσε ανασφάλεια στους Τούρκους πιλότους οι οποίοι έμπαιναν και έβγαιναν στον Ελληνικό ουρανό. Πηγή: hellasjournal


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Χρησιμοποιώντας πρακτικές κυνηγημένου οι Τούρκοι αεροπόροι ολοκλήρωσαν τις έκνομες αποστολές που τους είχε αναθέσει το επιτελείο τους, εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σίγουρα οι πτήσεις που έκαναν οι Τούρκοι, μαζί με τις υπερπτήσεις, έδωσαν πολλές πληροφορίες στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στον κλάδο Επιχειρήσεων του αεροπορικού Επιτελείου.

Παραβιάσεις του ενός- δυο λεπτών και ξανά πίσω στο τουρκικό FIR, δηλαδή έτσι αισθάνονται την επιτυχία οι γείτονες, το να μην φτάσουν τα «μπλε φτερά» πίσω τους και τους πάρουν την ώρα έξι. Μόνο στην περίπτωση των δυο τουρκικών F-16 που επιχείρησαν να περάσουν στο Καστελόριζο, βρήκαν τα Ελληνικά F-16 ήδη στην περιοχή και αυτό μεταφράζεται αυτομάτως σε αερομαχία, την μοναδική που καταγράφθηκε στο παραβατική δελτίο της 7η Ιανουαρίου.

Η αναβάθμιση της απειλής και η οφειλόμενη ελληνική απάντησηΛΑΜΠΡΟΣ KΑΛΑΡΡΥΤΗΣ

Η επιμονή της Τουρκίας να θέτει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών και η επικοινωνιακή και διπλωματική κλιμάκωση επ’ αυτού έχουν ήδη χτυπήσει «καμπανάκια» στην Αθήνα, αλλά καλό είναι να υπογραμμίσουμε κάποια πράγματα.

Κατ΄ αρχάς, παρότι είναι ένα θέμα το οποίο η Άγκυρα θέτει διαχρονικά, το τελευταίο διάστημα το έχει αναβαθμίσει προτάσσοντάς το στην κορυφή της αναθεωρητικής ατζέντας της. Αυτή η αναβάθμιση έχει εκφραστεί και με την κατάθεση επιστολής στον ΟΗΕ με την οποία ισχυρίζεται ότι ο εξοπλισμός των νησιών συνιστά παραβίαση Συνθηκών εκ μέρους της Ελλάδας η οποία ως εκ τούτου απολύει την κυριαρχία της επ’ αυτών!

Κορβέτες: «Κάτι δυνατό ετοιμάζουν Παναγιωτόπουλος και Πετράκης» - Κρίσιμο ταξίδι στη Γαλλία

Η κορβέτα GoWind.

Σε Παρίσι και Λοριάντ ο υπουργός Άμυνας στις 12 και 13 του μήνα όπου θα συναντηθεί και με τη Γαλλίδα ομόλογό του – Μαζί του και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης – Σταθερό προβάδισμα της Naval Group και των Gowind στη ναυμαχία για τις κορβέτες .

Όπως έχουμε αναφέρει, στις 19 Ιανουαρίου προσγειώνονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα Βοιωτίας τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale, έχοντας μάλιστα στο cockpit Έλληνες κυβερνήτες που εκπαιδεύτηκαν επί 10 μήνες στη Γαλλία. Επίσης, το τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή η σύμβαση των φρεγατών Belh@rra, που από το 2025 και μετά θα αποτελέσουν τις βασικές μονάδες κρούσης του ελληνικού Στόλου.

Του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου

          Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος στο έργο του  «Ο Χριστιανισμός και η εποχή μας», προβαίνει σε μια καίρια, φιλοσοφική, διαπίστωση: «Οι Έλληνες,» λέει, «δεν ξεκίνησαν από την αρχή του κόσμου, από τη «Γένεση», ξεκίνησαν από τον εαυτό τους, από τη συνείδηση. Δεν ξεκίνησαν από το «γενηθήτω» του Θεού. Ξεκίνησαν από το «γνώθι σ’αυτόν». Δεν ξεκίνησαν από την άβυσσο και το σκότος, από το «αόρατο και ακατασκεύαστο»· ξεκίνησαν από το ορατό, το απτό και το φωτεινό, από το γεωγραφικά δεδομένο και λογικά ή αισθητά συλληπτό. Η μυθολογία τους δεν ήταν πίστη· ήταν άσκηση νου, παιδεία.

          Νομίζω, πως αυτό που θέλει να τονίσει ο συγγραφέας είναι ότι η έντονη θρησκευτικότητα   των αρχαίων Ελλήνων, που τη βλέπουμε σε κάθε πράξη του καθημερινού τους βίου, καθώς και στην πνευματική τους παραγωγή και στη φιλοσοφία τους, ήταν συνειδητή·