Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μόσχα προειδοποιεί Αθήνα, ελπίζοντας ότι «δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων»

 «Κατανοώ ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Όμως, επίσης, βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να ακολουθήσει την οδό της επιδείνωσης των αντιρωσικών κυρώσεων, η Ελλάδα καταρχήν δεν αισθάνεται ικανοποίηση από όσα τώρα συμβαίνουν μεταξύ Δύσης και Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες φίλους μας ότι με τη σοφία τους θα κάνουν την επιλογή που ανταποκρίνεται στις πεποιθήσεις τους», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς σχετικά με πρόσφατες αναφορές του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία μέσω και της βάσης της Αλεξανδρούπολης.

"Δούρειος Ίππος"! Καταριανοί αξιωματικοί εντός Τουρκίας εκπαιδεύουν Σομαλούς-«Εργαλειοποίηση» με πρόσχημα το μεταναστευτικό

 

 

Η Ελλάδα ετοιμάζει επέκταση δομών μεταναστών σε Χίο και Φυλάκιο

Ακόμα πιο προχωρημένα σχέδια, φέρονται να  υλοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με απροσδιόριστο στόχο εντός τουρκικού εδάφους,ενώ την ίδια στιγμή έχουμε σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, για την επέκταση της δομής μεταναστών στην Ορεστιάδα, ενώ παρόμοια αντίδραση είχαμε και στην Χίο. 

Αρχικά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μια ασυνήθιστη κίνηση ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες αξιωματικών του Κατάρ που εκπαιδεύουν Σομαλούς στρατιώτες στην Τουρκία.

Στρατηγός Φλώρος στα σύνορα: Η απειλή είναι υπαρκτή-Θέλει προσπάθεια, ιδρώτα και καμιά φορά αίμα (Εικόνες &Βίντεο)

 

 

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

"Μας στείλανε 150.000 και τους αποκρούσαμε, διαφυλάξαμε αυτά για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να υπάρχουμε" ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ2 και στην Εκπομπή «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με την Βίκυ Φλέσσα (Α' μέρος) ο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος...

Έδωσε συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στελέχη της, εξήρε την αξία του προσωπικού και τόνισε με νόημα πως "θέλει προσπάθεια, ιδρώτα και καμιά φορά αίμα".... 

.Mια απάντηση στον καθ. Ιωακειμίδη. Αυταπάτες στην Αθήνα για το κράτος συμμορία που λέγεται Τουρκία.

Άγγελος Συρίγος: «Η Γαλλία μας προσφέρει οπλικά συστήματα που δεν μας προσφέρουν άλλες σύμμαχες χώρες»

 


Αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που δρομολόγησε η κυβέρνηση. Οι αναφορές του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του λόγω της ιδιότητας του και της θέσης του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ουσία τόσο για τα ελληνικά εξοπλιστικά δρώμενα όσο και τις ελληνογαλλικές και ελληνοαμερικανικές διπλωματικές και αμυντικές σχέσεις.

Στα ναυπηγεία της Naval Group ο Νίκος Παναγιωτόπουλος: Εντός ημερών οι υπογραφές για τις Belh@rra, στις 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα τα πρώταΧθες, στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και η Γαλλίδα Ομόλογος του, Florance Parly, βρέθηκαν στα ναυπηγεία της «Naval Group» στη Λοριάν, όπου και έκαναν δηλώσεις, σχετικά με τα ελληνικά εξοπλιστικά, των Rafale και των Belh@rra. 

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Γαλλία στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».