Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Φίλης, Μια δεύτερη μοίρα Rafale χρειάζεται η χώρα μας.Η Τουρκική κοινή γνώμη άκουγε τόσο καιρό ότι θα πάρει το F35 και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα και τώρα που ήρθαν τα πρώτα Rafale, κάτι πρέπει να πει το σύστημα Ερντογάν δηλώνει ο καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης

Ο καθηγητής εξηγεί γιατί το Rafale είναι game changer και αναφέρει ότι μια δεύτερη μοίρα Rafale είναι ότι καλύτερο για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Meteor: Πρωτοπόρος η ΠΑ στην αξιοποίηση του υπερπυραύλου των 4 mach από τα Rafale Η απόκτηση των μαχητικών Rafale από την ΠΑ αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την ΠΑ. Τα συστήματα του αεροσκάφους και τα όπλα του βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογίας.


Η ΠΑ θα είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η μοναδική που εξοπλιστεί με το νέο υπερσύγχρονο βλήμα αέρος-αέρος Meteor.

Να σημειωθεί ότι η γαλλική Αεροπορία έκανε επιχειρησιακό το βλήμα μόλις στις 4 Μαρτίου του 2021, κάτι που σημαίνει  πως η ΠΑ θα είναι η δεύτερη αεροπορική δύναμη στην ανατολική Μεσόγειο που θα έχει στα χέρια της ένα τόσο σύγχρονο όπλο, καθώς η αιγυπτιακή Αεροπορία δεν έχει παραλάβει παρόμοια  βλήματα.

Το “κεντρί” των ΕΔ θα έχει ωραίο σημάδι στα “κοπάδια” των νέων τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών με ATMACA στο Αιγαίο

 

Οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού ΠΝ , για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα σκάφη

“Καταλαβαίνεται ότι μπορούμε να χτυπήσουμε drone  αλλά και ρουκέτες πάνω σε ελικόπτερα και να κάνουν ανάφλεξη, αλλά και πυραυλικά συστήματα πάνω σε φρεγάτες, για τις οποίες δεν μιλάμε για διάτρηση, αλλά μπορούμε να αναφλέξουμε τα βλήματα τους.

Το “κεντρί” των ΕΔ! To ελληνικό όπλο λέιζερ θα εξουδετερώνει σαν “μύγες” τουρκικά ελικόπτερα, UAV, και πυραύλους σε Φρεγάτες Κ.Σούκος: "Κάναμε διάτρηση θωράκισης άρματος μάχης σε 12 δευτερόλεπτα"

Σύμφωνα με την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Παραπολιτικά FM" "Εμείς οι Έλληνες" (20-01-2022), και αποκλειστική συνέντευξη με τον ιδρυτή και επικεφαλής της Sukos Robots, αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό όπλο λέιζερ το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία του, έκανε διάτρηση θωράκισης άρματος μάχης, ενώ ο ίδιος κ. Κωνσταντίνος Σούκος αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα προχωρά σε και πρωτόγνωρο σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ΔΕΝ θα βοηθήσει την Τουρκία για τις υποθέσεις της HalkBank και των μπράβων του Ερντογάν: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

 

Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο δικαστικές υποθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις οποίες -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- είναι σχεδόν αδύνατο να απεμπλακεί.

Και οι δύο αυτές υποθέσεις «μολύνουν» τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν ζητά τη βοήθεια του προέδρου Μπάιντεν -όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με τον πρώην πρόεδρο ΝτόναλντΤραμπ- για να πέσουν στα μαλακά η τράπεζα HalkBank και οι ακροδεξιοί σωματοφύλακες του Τούρκου ηγέτη.

Οι τελευταίοι είχαν στείλει στο νοσοκομείο Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον του, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία.

Κατηγορώ Μπιλιράκη και Μαλλιωτάκη εναντίον του Προέδρου Μπάιντεν για την εγκατάλειψη των βασικών συμμάχων των ΗΠΑ: Οργή για τον EastMed

 

 Οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλλιωτάκης έστειλαν πρόσφατα μια αυστηρή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken), διαφωνώντας έντονα για την πρόσφατη αλλαγή πολιτικής, που αφορά την άρση της υποστήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στον αγωγό EastMed.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, υπονομεύοντας το έργο, η (αμερικανική) κυβέρνηση υπονομεύει τρεις από τους ισχυρότερους συμμάχους μας στην περιοχή: το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τις ελπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία υποκινείται από πολλές πολιτικές, γεωγραφικές και οικονομικές δυνάμεις.