Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Εις Μνήμην Αρχηγού ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα – Διγενή.

  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΔΙΓΕΝΗ

της Αλίκης Δημητρίου,


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ:
Ο ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Ήταν εκείνο το παιδί που χαΐδευε τα όπλα τα ετοιμασμένα για μίαν επανάσταση…
Τεσσάρων- πέντε ετών θα ήτανε ο Γεώργιος Θεοδώρου Γρίβας όταν, χτυπώντας ένα τσίγκινο κουβά αξίωνε την απελευθέρωση της πατρίδας του κι τρομοκρατούσε τους άγγλους στρατιώτες που περνούσαν από το χωριό του…Εεε…Εεε.. ΕΝΩΣΙΣ φώναζε Αυτός που έμελλε να ενσαρκώσει το θρύλο του Διγενή του Έθνους…
Βασανισμένη για χιλιάδες χρόνια η Ελληνίδα Γη της Κύπρου, καρτερούσε να φανεί στα μαρμαρένια αλώνια ο Απελευθερωτής Διγενής…Αυτό το πεντάχρονο αγοράκι από το Τρίκωμο της κατεχόμενης σήμερα Καρπασίας μας, είχε από πολύ νωρίς αντιληφθεί την αποστολή του.Είχε αγαπήσει αυτή τη γη… Αφουγκραζόταν το πόνο της κι είχε ταυτιστεί μαζί της…

Ραγδαίες εξελίξεις! Η Μόσχα κυκλώνει την Κύπρο με στόλο - Η ρωσική αρκούδα βγήκε στο Αιγαίο

  Μυρίζει «μπαρούτι» ο Φεβρουάριος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ηκρίση που βαθαίνει ανάμεσα στη Ρωσία και την δύση όλα δείχνουν πως δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την Ανατολική Μεσόγειο.
Τα πρώτα σημάδια ήταν οι εξαγγελίες για την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου με τα 20 Ραφάλ που εξορμούν από αυτό μαζί με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει και βέβαια η αντίστοιχη του πανίσχυρου αμερικανικού αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν.

Το μεγάλο κόλπο θα γίνει στον Κόλπο! Γιατί η ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστεί με τις χώρες του και ποιος ο ρόλος Ελλάδας-Κύπρου

 

 

Οι άριστες σχέσεις που καλλιεργεί η Αθήνα με ΗΑΕ-Σαουδική Αραβία- Ομάν αποτελούν απτή απόδειξη του πως η Ελλάδα αντιλαμβάνεται τη συνεργασία ΕΕ με της χώρες του Κόλπου

ΗΕυρώπη αντιμετωπίζει δύο διλήμματα ασφάλειας: Το πρώτο περιλαμβάνει τις επιπτώσεις των αναδυόμενων απειλών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια και τον COVID-19, ενώ το δεύτερο είναι πώς να αντιμετωπίσει τις συμβατικές απειλές από τη Ρωσία και την Κίνα.

Πριν από μερικά χρόνια, μια ομάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων έγραψε:

Η Ελλάδα αγοράζει και γαλλικές κορβέτες και η Τουρκία απαντά με τη ναυπήγηση 3 φρεγατών

Γαλλικές  και Τούρκικες...φρεγάτες! " Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τις κουκουβάγιας"!
ΑΛΕΞ

 Η Ελλάδα μετά από την παραγγελία των γαλλικών φρεγατών Belharra, προχωρά στην απόκτηση και γαλλικών φρεγατών Gowind ,όπως αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος στη συνέντευξή του στο Militaire.gr, έχοντας δίπλα του τον κυβερνητικό βουλευτή και Αντιναύαρχο ε.α Διονύση Χατζηδάκη.

Η Τουρκία προσπαθεί να απαντήσει στους ναυτικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας με τη ναυπήγηση τριών φρεγατών I-class, όπως έγραψε το αμερικανικό  Defense News. Όπως πάντα τα τελευταία 20 χρόνια η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Σενάρια καταστροφής σε πόλεμο Ρωσίας-Δύσης

 

Τεράστιες ευθύνες και υποκρισία της Γερμανίας για το Ουκρανικό ζήτημα: Ο γόρδιος δεσμός και η ήττα της ΕΕ

 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε συνάντησή τους στο Βερολίνο epa09697296 EPA / KAY NIETFELD


 O Θεοχάρης Γρηγοριάδης, καθ. Οικονομικών και Ρωσικών Σπουδών, εκτιμά ότι η Δύση οδηγείται σε πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία, ενώ «οι Ουκρανοί περιμένουν το δικό τους Ναυαρίνο».

Θα δώσουν τελικά οι ΗΠΑ γραπτώς τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά ο πρόεδρος Πούτιν για μη ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας ή οποιασδήποτε άλλης μετασοβιετικής δημοκρατίας στο ΝATO; «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει» προβλέπει ο καθηγητής Θεοχάρης Γρηγοριάδης μιλώντας στη Deutsche Welle.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ομογενείς μας… Οι νέες μάχες για τα F-16 και τον EastMed: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


 

Ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια στην Ουάσιγκτον από Αμερικανούς βουλευτές και ομογενείς ακτιβιστές για να αποτραπεί η πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και μία άλλη εκστρατεία, εναντίον της απόφασης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τερματίσει την στήριξη στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Οι μαζικές αυτές προσπάθειες υποστηρίζονται από αρμενικές, ινδικές και ελληνοαμερικανικές οργανώσεις. Υποστηρικτικές είναι και χριστιανικές οργανώσεις και στο τρένο αναμένεται να ανέβουν και οι Εβραιοαμερικανοί.

Ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων: Από τα Rafale F3R στην Βουλή στην τελική «ναυμαχία» για τις κορβέτες

Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν με νόημα ότι με τον υφιστάμενο «κουμπαρά» το Πολεμικό Ναυτικό- πέραν των τριών νέων φρεγατών- καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του κι όχι το παρόν του ή για κάποια επιπλέον χρόνια… Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό


Μπορεί αυτές οι μέρες να επισκιάστηκαν από την άφιξη των αεροσκαφών 4,5 γενιάς Rafale F3R στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, που αποτελούν μια πολύ σημαντική προσθήκη καθώς ήδη έφεραν το μέλλον στον αεροπορικό αγώνα που επαφίεται στα χέρια των έμπειρων Ελλήνων αεροπόρων.

Μπορεί η επικαιρότητα να εστίασε και στις σημαντικές- για τους στρατιωτικούς, δίκαιες- ανακοινώσεις που ακούστηκαν από τον πρωθυπουργό καθώς αφορούν τη δική τους τσέπη.