Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Πάμε για κρίση στην Κύπρο “εποχής” S-300; Απειλές για το πυραυλικό πρόγραμμα IRON DOME της Λευκωσίας

 


 

Τούρκος ειδικός μαζί με Τατάρ μιλάνε για κρίση και προληπτικό κτύπημα κατά Κύπρου αν αγοραστούν οι Ισραηλινοί πύραυλοι

Πρωτόγνωρες απειλές που θυμίζουν την "άγρια" περίοδο του 1990 που αφορούσε την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-300 από την Κύπρο, θυμίζει αυτή την στιγμή, (με αφορμή των ανακοινώσεων περί κυπριακού εξοπλιστικού προγράμματος), στο οποίο αναφέρεται η αγορά ισραηλινών πυραύλων του συστήματος,IRON DOME, με τους  Τούρκους να απειλούν με κρίση και ...πιθανή τουρκική στρατιωτική...δράση. 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα σχέδια της Τουρκίας στη Χασάκα της Συρίας

 

 Σάββας Καλεντερίδης: Επιχείρηση… σάντουιτς από Τουρκία στη Συρία! Το σχέδιο που δεν πέτυχε και η απάντηση των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων

Τα σχέδια της επίθεσης στη Χασάκα που είχε ως στόχο την απελευθέρωση 5000 μελών του ISIS αποκαλύπτει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Πως η Τουρκία ενορχύστρωσε την επιχείρηση σάντουιτς κατά των Κούρδων. Η γραμμή Σερεκάνιγιε-Χασάκα και οι επισκέψεις από τον γειτονικό τουρκικό νομό Ούρφα. Πως αντέδρασαν οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (SDF) και γιατί απέτυχαν τα σχέδια.

Αμήχανη η Τουρκία απέναντι στην ουκρανική κρίση

 

 

Του Κώστα Ράπτη

Άλλοτε προθυμοποιείται να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προβάλλοντας τις καλές της σχέσεις και με τις δύο πλευρές, και άλλοτε διαφημίζει, διά στόματος των πελατών, την "καταλυτική συμβολή” που είχε για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας απέναντι στην "ρωσική απειλή” η πώληση τουρκικών drones Bayraktar. Και βεβαίως υπεραμύνεται των δικαίων των Τατάρων της Κριμαίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, η όξυνση των νεοψυχροπολεμικών εντάσεων, με αφορμή την ουκρανική κρίση, φέρνει την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν σε αμήχανη θέση.

Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΝΤΙΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

https://amynageostratigiki.eu/

Η Ελλάδα στο στόχαστρο της Τουρκίας και το 2022: Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας απειλεί και …προγράφει

 

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία


 Στην κορυφή της ατζέντας της Τουρκίας παραμένει η αντιπαράθεση με την Ελλάδα, καθώς στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) που συνεδρίασε χθες Πέμπτη υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των «προκλήσεων» που έχει να αντιμετωπίσει το 2022 η Τουρκία.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση του ΣΕΑ αξιολογείται ως απειλή για την Τουρκία το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και εξοπλίζει τα νησιά», ενώ με στρεβλό τρόπο εμφανίζεται η Ελλάδα να είναι που απορρίπτει τις… εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο!