Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ενορχηστρωμένη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο

 

 Σάββας Καλεντερίδης: Ενορχηστρωμένη εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκία δείχνει, ότι πρέπει να αναθεωρήσουν της στάση τους.

Μία ανασκόπηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έκανε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Η ανάλυση ξεκινά από το 2011, όταν η Τουρκία πρωτοστάτησε στην καταστροφή της Συρίας, την εποχή που πήρε διαστάσεις η «Αραβική Άνοιξη».

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος: «Εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022 η απόφαση για τις κορβέτες»

 

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου αναφερόμενος στις κορβέτες που θα αποκτηθούν στα πλαίσια της ενίσχυσης του ΠΝ, είπε πως η συμφωνία θα υπογραφεί στο πρώτο τετράμηνο του 2022.

Μένει να φανεί με ποιον θα υπογραφεί η συμφωνία αυτή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, γνωστοποίησε ότι η απόφαση για τις κορβέτες θα προκύψει εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους.

Οι Ισραηλινοί φοβούνται την επανασύνδεση με την Τουρκία λόγω των Παλαιστινίων

 


 «Στην επόμενη Ιντιφάντα ο Ερντογάν θα μας επιτεθεί»

Το Ισραήλ υπό τη νέα ηγεσία του Ναφτάλι Μπένετ δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ του Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ως στόχο την απόλυτη γεωστρατηγική σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου με το εβραϊκό κράτος.

Συν τοις άλλοις η προσωπική απέχθεια που διατηρούσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου προς το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν καθιστούσε την οποιαδήποτε προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ, απαγορευτική.

«Ηνίοχος 2022» των εκπλήξεων: Φέρνει τους SOF του «ΩΡΙΩΝ-22» και τα Αραβικά Comao…

 

Το αυθόρμητο Elephant Walk που έγινε στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα κατά τον ΗΝΙΟΧΟ 2021 ήταν από τις πιο επιβλητικές στιγμές της άσκησης. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία

 

Σε οποιαδήποτε άσκηση μετέχουν οι Έλληνες ιπτάμενοι, έχουν παρατηρηθεί δυο σημεία, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Πρώτο πως η άσκηση ανεβαίνει επίπεδο και βαθμό δυσκολίας και δεύτερον πως εφόσον γίνεται εγκαίρως γνωστό ότι θα μετέχει και η HAF, οι συμμετοχές των αεροποριών πολλαπλασιάζονται» .

Αυτό σημειώνεται με έμφαση από ανώτατες πηγές στο Αεροπορικό Επιτελείο, οι οποίες με περηφάνεια μπορούμε να πούμε, ότι κυριολεκτικά έχουν δικαιωθεί για το άνοιγμα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε Δύση και Ανατολή. Μόνο τη χρονιά που πέρασε τα «μπλε φτερά» πέταξαν από τα Κανάρια νησιά έως τον Κόλπο.

Ανθυποβρυχιακός πόλεμος: Το κυνήγι των τουρκικών υποβρυχίων - Τι πρέπει να γίνει

 

 

Δεν αρκεί η έλευση των 7 MH-60 ROMEO

Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος θα είναι το κύριο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων και ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος συνιστά μια πολύ κρίσιμη αποστολή των ναυτικών δυνάμεων.

Η απειλή των υποβρυχίων, είναι μια από τις σημαντικότερες που αντιμετωπίζουν τα σκάφη επιφανείας σήμερα με πρώτη τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας. Στο Αιγαίο ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών του Αρχιπελάγους.