Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα στην Κύπρο! Tι λέει ο επικεφαλής της ExxonMobil Cyprus Βαρνάβας Θεοδοσίου

 

Το φυσικό αέριο θα παραμείνει σημαντική πηγή ενέργειας μέχρι το 2050 και οι ποσότητες των υδρογονανθράκων που θα βρεθούν στην Κύπρο θα μπορούσαν να φτάσουν στις αγορές μέσω αγωγού ή υγροποιώντας το για μεταφορά με πλοίο, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του κυπριακού βραχίονα της ExxonMobil στο Associated Press.

Στον “αέρα” ακόμα η αγορά των F-16 από την Τουρκία: Τι αναφέρει η επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 


 Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα εγκρίνει το τουρκικό αίτημα για την πώληση 40 αμερικανικών F-16 και την ανανέωση άλλων 80 μαχητικών.

Την απάντηση αυτή έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτεντ στον βουλευτή Κρις Πάππας, ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε να πληροφορηθεί το καθεστώς του τουρκικού αιτήματος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι “το υπουργείο βρίσκεται στα πρώτα στάδια της διαδικασίας εξέτασης της προτεινόμενης πώλησης, η οποία απαιτεί την ειδοποίηση του Κογκρέσου στην περίπτωση που την εγκρίνουμε”.

Πρεμιέρα για τα Rafale F3R στον Ελληνικό ουρανό: Yψηλός συμβολισμός και κάτω από τα ραντάρ…

 

 

Στην πρεμιέρα των Rafale F3R, η επιλογή πτήσης στην περιοχή της Σκύρου δεν είναι καθόλου τυχαία. Φωτογραφία , Δημήτρης Μανακανάτας


Με πτήσεις αεροπορικού συμβολισμού έκαναν πρεμιέρα οι πρώτες «ριπές» που πέταξαν στον Ελληνικό ουρανό, με τα «γεράκια» της 332 να κατευθύνουν τα μαχητικά 4,5 γενιάς σε σημεία της Ελληνικής επικράτειας που τα μαχητικά της «γαλλικής σχολής» έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

  • Και τα Rafale πέταξαν για πρώτη φορά στον Ελληνικό ουρανό, πάνω από το μπλε του Αιγαίου, την ημέρα που πριν 26 χρόνια χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου οι τρεις Ήρωες των Ιμίων, Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Σε λίγες ημέρες θα γίνουν τα εγκαίνια των πρώτων κτιριακών υποδομών του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας


 Μιλώντας χθες στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εθνικός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι εντός των ημερών θα γίνουν τα εγκαίνια των πρώτων κτιριακών υποδομών του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου στην Καλαμάτα, παρουσία του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας: «Κι είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα που εισακούγεται και τιμάται ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, η επικείμενη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας στην Καλαμάτα σε λίγες μέρες για να εγκαινιάσουμε μαζί τις πρώτες κτιριακές