Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Φον ντερ Λάιεν: Ενεργοποίηση της ρήτρας Ασφαλείας της ΕΕ περί "Αμοιβαίας Άμυνας" αν η Ρωσία επιτεθεί στην Φινλανδία!

 Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Eσπευσμένα στην Φινλανδία μετέβη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία έριξε πραγματική “βόμβα” κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε καθώς μίλησε για ενεργοποίηση του Άρθρου 42 της ΕΕ περί “Αμοιβαίας Άμυνας και Συνδρομής” απέναντι στην Ρωσία.

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο και μάλιστα για την Φινλανδία. Aυτό εξηγεί και γιατί η χώρα είχε θέσει σε επιφυλακή τις Ένοπλες Δυνάμεις της εδώ και καιρό.

Προκλητικός Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη φυλάκιση του Οσμάν Καβάλα

 

 Η Τουρκία “δεν ενδιαφέρεται” για το τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη φυλάκιση του Οσμάν Καβάλα, επιχειρηματία και υπερασπιστή δικαιωμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκίνησε χθες (2 Φεβρουαρίου) διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Τουρκίας επειδή αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Καβάλα παρά την ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ στα τέλη του 2019.

Σε μια κλωστή! Περιστατικό μεταξύ Ελληνικής Ακτοφυλακής και Τούρκων “ψαράδων” εντός των χωρικών μας υδάτων

 

 

Σε βίντεο που τράβηξε οργανωμένος Τούρκος “ψαράς”, έχουμε επεισόδιο ανάμεσα στην ελληνική ακτοφυλακή και τουρκικό πλοιάριο

Οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησης ελληνικών χωρικών υδάτων με Τούρκους δήθεν “ψαράδες” με “μεγάλη γλώσσα” και “παλικαρισμούς” , ξεκίνησε η Άγκυρα όπως όλα δείχνουν.

Γιατί οι Τούρκοι βιάζονται να κλείσουν οριστικά το θέμα του East-Med και ποια πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ και η εναλλακτική ελληνική λύση

 

 

Η Ελλάδα θα πρέπει να υπογράψει συμφωνία με την Αίγυπτο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Αιγύπτου-Κρήτης, δίπλα από την όδευση του καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε υπογράψει ήδη.

"Όταν ακυρώθηκε το έργο East Med που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο που παράγεται στην τριάδα Ισραήλ-Αιγύπτου-Νότιας Κύπρου από την Ελλάδα στην Ευρώπη, τα βλέμματα στράφηκαν ξανά στην Τουρκία. Η θέση ότι δεν είναι δυνατόν ένα έργο χωρίς την Άγκυρα να έχει επιτυχία στη Μεσόγειο αποδείχθηκε για άλλη μια φορά". 

Τα συμβολικά ονόματα που δίνουν οι Τούρκοι...

  


Τα συμβολικά ονόματα, που δίνουν οι Τούρκοι στα επιθετικά τους drone, ερευνητικά και πολεμικά πλοία κλπ.

Π.χ.

Γνωρίζετε γιατί οι Τούρκοι έχουν δώσει το όνομα BAYRAKTAR στα επιθετικά τους drones με τα οποία εξοπλίζουν το παράνομο Τουρκοκυπριακό καθεστώς και επίσης τα έχουν εγκαταστήσει απέναντι από τα Ελληνικά νησιά; 

Είναι συμβολικό και έχει σχέση με την άλωση της Λευκωσίας από τους Οθωμανούς βαρβάρους το 1570. Διαβάστε πιο κάτω και ο νοών, νοείτω. Ενδεικτικές πληροφορίες από Wikipedia.

Τέμενος Μπαϊρακτάρ στη Λευκωσία 

Ο ρόλος της Τουρκίας στην Ουκρανική κρίση || Αγγ.Συρίγος – Γ.Φίλης

 

Κλιμακώνει η Ουάσιγκτον, αναμένοντας την επόμενη κίνηση του Πούτιν: Έχει στρατό και πολεμικό υλικό για να εισβάλει… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


Μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία, την Τρίτη, των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε μία επιθετική κίνηση, που οδηγεί σε κλιμάκωση.

Έδωσε επίσημα την έγκριση του το πρωί της Τετάρτης για την αποστολή αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης σε τρεις χώρες της Ευρώπης, μέλη του ΝΑΤΟ.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Προέδρου από τους Αμερικανούς στρατηγούς και τον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, που του ανέφεραν ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει στρατεύματα και πολεμικό υλικό που της δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την εισβολή στην Ουκρανία, όποτε το επιθυμεί.