Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» εντάχθηκε στη δύναμη συνοδείας του «Charles De Gaul»

 


Την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022, η Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΑΔΡΙΑΣ» εντάχθηκε στην «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου» (Carrier Strike Group – CSG) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στο Στενό Σαρδηνίας – Κορσικής.

Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, το οποίο αποτελεί και το Πλοίο Διοικήσεώς της.

Η Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» συμμετέχει από την Τετάρτη 02 έως την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» η οποία πραγματοποιείται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου,

Στην τελική ευθεία υλοποίησης η σύμβαση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την Αίγυπτο

  Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία ύψους 2,9 εκατομμύρια ευρώ αφορά την προμήθεια πυρομαχικών 105 χιλιοστών για να καλύψει ανελαστικές αμυντικές ανάγκες του Στρατού της Αιγύπτου

Στην τελική ευθεία υλοποίησης εισέρχεται η σύμβαση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αιγύπτου.

Όπως ανακοινώθηκε, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη συνεργασία με γνωστή ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής πυρομαχικών, προκειμένου να υλοποιηθεί πλήρως και εντός χρονοδιαγράμματος η σύμβαση με την Αίγυπτο.

Εξηγήσεις Μπλίνκεν για τον East Med-Εναλλακτικό σενάριο ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης με LNG και ευνοημένη την Θράκη και την Κύπρο

 


Μετά την επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠ η τοποθέτηση του Άντονι Μπλίνκεν για τον East Med δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στην Λευκωσία. Επικαλέστηκε οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους για την τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον αγωγό φυσικού αερίου που ασφαλώς αφορά και στη χώρα μας και για τον οποίο το τελευταίο διάστημα έχει χυθεί τόσο μελάνι. 

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Άντονι Μπλίνκεν όσα αναφέρονται στο εσωτερικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπαρτμεντ για τον αγωγό, αποδίδονται σε στοιχεία και υπολογισμούς που έγιναν για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το ισχυρότερο όπλο για να ξεγυμνώσει η Ελλάδα την Τουρκία | ZOOM 1-2-22

 

Καλή αρχή! Η ΕΑΒ παρέδωσε το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του F-16

 

Οι αναβαθμίσεις F-16V της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF), θα επιφέρουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ησυνεργασία της Lockheed Martin με την Ελλάδα, εκτείνεται σε περισσότερα από 70 χρόνια.

 Η Lockheed Martin έχει συνεργαστεί με την Ελλάδα σε πολυάριθμα στρατιωτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των F-16, C-130 και P-3, και παραμένει προσηλωμένη στην επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας.

Όλοι θέλουν από την πίτα του Πολεμικού Ναυτικού: Τα 2 δισ. ευρώ αιτία ναυμαχίας για τους μνηστήρες

 

Το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας καθημερινά έχει δεκάδες μονάδες επιφανείας εν πλω και εκατοντάδες στελέχη του στην θάλασσα. Αυτό και μόνο φέρνει τις εταιρείες- μνηστήρες στην Ελλάδα καθώς στην περίπτωση που επιλεγεί δικό τους πλοίο για το μέλλον του στόλου, αυτομάτως εντάσσονται σ’ ένα από τα ναυτικά με τις πιο αυξημένες δραστηριότητες. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό


 

Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει στον «κουμπαρά» το Πολεμικό Ναυτικό φαίνεται ότι είναι αυτά που δελεάζουν τους μνηστήρες.

Κατέρχονται στην «αρένα» με ότι έχουν διαθέσιμο, αν και όπως επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές, στην Παγκόσμια βιβλιογραφία ορίζεται επακριβώς ποια είναι η κορβέτα και ποια τα χαρακτηριστικά του πλοίου, κυρίως το εκτόπισμά του.

Η προσπάθεια από την πλευρά των εταιρειών να δελεάσουν το ναυτικό Επιτελείο και για τις κορβέτες, λαμβάνει πλέον διαστάσεις που θυμίζουν κατά πολύ τον αγώνα δρόμου που είχε γίνει κατά την διαδικασία επιλογής της επόμενης φρεγάτας, όπου το νήμα έκοψε στο τέλος η Γαλλία με τρεις Belh@rra/ FDI.