Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκία: Έκαναν... rave party στην Παναγία Σουμελά - Για «ιεροσυλία» κάνει λόγο η Ρωσική Εκκλησία- VIDEO

Διευκρίνισαν ότι τιμωρούνται όσοι αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο ναούς ή τζαμιά στη Ρωσία - «Ελπίζουμε ότι η πολιτειακή ηγεσία δεν θα κλείσει τα μάτια στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ρωσοτουρκικών σχέσεων» ξεκαθαρίζουν

Την κατηγορηματική διαμαρτυρία της Ρωσικής Εκκλησίας για τη βεβήλωση ορθοδόξων ιερών στην Τουρκία εκφράζει με δήλωσή του ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Ιλαρίωνας, σημειώνοντας τη βεβαιότητά του ότι οι Ρώσοι τουρίστες δεν θα εγκρίνουν αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και ότι η πολιτειακή ηγεσία της Τουρκίας θα ασχοληθεί με αυτό το «περιστατικό, που προκαλεί αγανάκτηση».

Ο Ερντογάν των μονομερών ανακοινώσεων

 

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας,  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε στις 3 Ιανουαρίου ότι θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών  για την εξομάλυνση των σχέσεων της Άγκυρες με   χώρες της περιοχής. Ένα μήνα μετά στις 3 Φεβρουρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε και πάλι ο ίδιος ότι ο Iσραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ θα επισκεφθεί την Τουρκία στα μέσα Μαρτίου,

Μέχρι σήμερα ούτε η Σουηδική Αραβία αλλά ούτε και το Ισραήλ επιβεβαίωσαν τις ανακοινώσεις του Τούρκου Προέδρου ο οποίος πριν συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρόεδρο ανακοίνωση και συμφωνία για Ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. 

Αφαιρεί την διπλή υπηκοότητα το Βερολίνο σε 3 εκατομμύρια Τούρκους στην χώρα- Στόχος ύποπτες οργανώσεις του Ερντογάν

 

 

Η Γερμανία παίρνει μέτρα κατά των πολιτικών της Τουρκίας με τους μετανάστες στην χώρα

Απόφαση που αφορά αποκλειστικά 3 εκατομμύρια Τούρκους που ζουν στην Γερμανία ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση του Βερολίνου, απαγορεύοντας την διπλή υπηκοότητα, ενώ η βαθύτερη στόχευση αφορά ύποπτες τουρκικε οργανώσεις εθνικιστικού χαρακτήρα. 

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα των Πρασίνων και το FDP είχε εντάξει στο πρωτόκολλο του συνασπισμού το ζήτημα της «διπλής υπηκοότητας».

Πάει για άλλα κόλπα η Τουρκία με τον αγωγό TANAP-Θέλει πάση θυσία να "δέσει" ενεργειακά την Ευρώπη "Η Τουρκία είναι ο καταλληλότερος τρόπος και το πιο αξιόπιστο λιμάνι για την αύξηση της ασφάλειας εφοδιασμού της η ΕΕ" είπε ο Τούρκος υπουργός Dönmez

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν και άλλες χώρες της περιοχής για τη μέγιστη χρήση του Trans-Atolian Natural Gas Pipeline Project (TANAP).

Στην ομιλία του στην 8η Σύνοδο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού και υπό την προεδρία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν,

1821, 200 χρόνια - Ο θάνατος του Κολοκοτρώνη.

 Γράφει ο Μάριος Πουλλικκάς*


Η «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με Πολιτική Ισότητα, σε μία Αποστρατικοποιημένη Κύπρο», που προσπαθούν οι Τούρκοι και οι Βρετανοί να μας επιβάλουν, εμφανίζει ομοιότητες με το Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής και στρατηγικά, ξαλαφρώνει και τους δύο από μεγάλους μπελάδες.

Η ουσία του «Κυπριακού προβλήματος» αφορά στην Άσκηση Κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να επεκτείνει το Ζωτικό της Χώρο και η Βρετανία δεν θέλει να εγκαταλείψει το ρόλο της Αποικιακής δύναμης και άρα, να συνεχίσει και αυτή να ασκεί κυριαρχία.

Ένα Ελεύθερο, Ανεξάρτητο και Κυρίαρχο Κράτος, στο οποίο Εξουσία ασκεί ο λαός, καταργεί αυτομάτως τις επιδιώξεις τους.

Σκληρό σκηνικό κλιμάκωσης στην Ουκρανία: Ασκήσεις με αμερικανικούς πυραύλους, προετοιμασία για μάχες σώμα με σώμα [photos, video]

 Μπορεί να περιέχουν και στοιχεία (εκατέρωθεν) προπαγάνδας, όμως οι σκηνές είναι πρωτόγνωρες για το μετα – ψυχροπολεμικό τοπίο της Ευρώπης.

Αμερικανικά στρατεύματα στο Βερολίνο, ασκήσεις πολιτοφυλακής για μάχες σώμα με σώμα στο Κίεβο (φωτογραφία κατωτέρω) και Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται σε γυμνάσια στη στρατιωτική βάση Γιαβόριβ της δυτικής Ουκρανίας, με αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτήρες και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, που παρέδωσαν οι ΗΠΑ, συμπυκνώνουν όλη την ένταση της πιο σκληρής αναμέτρησης ισχύος της Δύσης με τη Μόσχα, από την κατάρευση του κομμουνιστικού μπλοκ έως και σήμερα.