Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Μάζης Ι.: Η Ελλάδα πρέπει να επικαλεστεί την Ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία

 

Ο ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΩΣ ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 


 (ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

       

         Τό «ἄθλημα τῆς πόλης», δηλαδή ἡ ὑπεύθυνη καί σοβαρή ἐνασχόληση μέ τά κοινά, ἔχει ἀνάγκη ἀπό ἀνθρώπους χαρισματούχους καί ἀξιόπιστους.

Τό ἐρώτημα εἶναι: Ποῦ θά ψάξουμε νά βροῦμε αὐτά τά πρόσωπα καί μέ ποιά κριτήρια ἀναζήτησης; Μέ ποιό μέτρο;

Τό μέτρο, πού μετράει μέ ἀκρίβεια τό μπόϊ μας τό πολιτικό, θά ἐπιχειρήσουμε νά τό δανειστοῦμε ἀπό μιά κορυφαία μορφή τῆς Βυζαντινῆς Ἀναγέννησης, τόν Μέγα Φώτιο.

Σέ παραινετική του ἐπιστολή, πού απευθύνεται, τόν Μάϊο του 861, πρός τόν τότε νεοφώτιστο χριστιανό ἄρχοντα τῆς Βουλγαρίας Βόγορι-Μιχαήλ, ὑποδεικνύει ὅλες τίς ἀναγκαῖες προϋποθέσεις χρηστῆς καί ἐπιτυχημένης διοίκησης.

Ελληνες στη βορειότερη πόλη του κόσμου: Το «Ρωσόπουλο από το Παντικάπαιον» μαθαίνει ελληνικά στους μείον 60 βαθμούς

 «Καλησπέρα από το Νορίλσκ, παιδιά! Τώρα εδώ είναι σαν καλοκαίρι,περίπου εννιά βαθμούς κάτω από το μηδέν, και ο καιρός είναι πολύ ωραίος. Ελπίζω να σας αρέσει η πόλη μας», λέει, σε άψογα ελληνικά, στο βίντεο που έστειλε από τον Αρκτικό Κύκλο, ο Σεργκέι Ουχανίωφ.

Εκεί, στην «παγωμένη στέγη» του πλανήτη, πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα, το Νορίλσκ, όπου ο χειμώνας περνάει δίχως ήλιο και το καλοκαίρι με λευκές νύχτες, η γαλανόλευκη σημαία κυματίζει, προδίδοντας την ελληνική παρουσία στη βορειότερη πόλη του κόσμου.

Η κατοχική Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει το επόμενο βήμα την “κατάλληλη στιγμή”: Ψηλά πλέον το σενάριο προσάρτησης…

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ με τις συζύγους τους παρακολουθούν την άθλια παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Φιλελεύθερος

Για πρώτη φορά βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των τουρκικών σχεδιασμών το σενάριο της προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία. Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται, προετοιμάζοντας το έδαφος, ώστε όταν αποφασισθεί να είναι όλα έτοιμα.

Το εγχείρημα τούτο δεν είναι εύκολο, αλλά παραμένει ως επιλογή για την κατοχική Τουρκία, που αναζητεί την «κατάλληλη στιγμή» να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προετοιμασία γίνεται τόσο με την εναρμόνιση του κατοχικού καθεστώτος με το τουρκικό κράτος, αλλά και με ισλαμοποίηση των κατεχομένων.

Ας το επαναλάβουμε μπας και το χωνέψουν: Τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν παίρνουν εντολές από την κυβέρνηση… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 


 Ένα λάθος του πρακτορείου Bloomberg, που ανακοίνωσε την “εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν αυτή ξεκινήσει, έδωσε την ευκαιρία στον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η ακραία επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον του Κιέβου.

Επειδή στη Ρωσία όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι πλήρως ελεγχόμενα από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Ντμίτρι Πεσκόφ πιθανότατα θα νομίζει ότι το συγκεκριμένο πρακτορείο έπαιξε κάποιο παιγνίδι της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Το Bloomberg είναι από τα λίγα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Και γενικά όλα τα σοβαρά μέσα στην Αμερική τηρούν πάντα μία απόσταση ασφαλείας από την όποια κρατική προπαγάνδα.

Το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της Ελλάδας φέρνει έκδηλη νευρικότητα στην Τουρκία

File photo: F-16 Block 52 Advanced της 335 Μοίρας “Τίγρης” κατά τη διάρκεια πτήσης στην άσκηση «NEPTUNE STRIKE – 22» Πηγή: ΓΕΕΘΑ/ Πολεμική Αεροπορία


 Το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της Αθήνας, όπως και οι προσπάθειες για την σημαντική ενίσχυση του ισχυρότερου πυλώνα εξωτερικής πολιτικής που είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, μόνο απαρατήρητα δεν περνούν στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα ανώτατες πηγές επισημαίνουν πως σε όποια συμμαχική άσκηση δηλώνει παρούσα η Ελλάδα, αμέσως αυτή αποκτά ολοένα και περισσότερες συμμετοχές καθώς όσοι έχουν βρεθεί δίπλα στις Ελληνικές δυνάμεις έχουν επιβεβαιώσει την επιχειρησιακή κατάρτιση των στελεχών τους.

  • Οι κοινές ασκήσεις στον ουρανό και την θάλασσα της Μεσογείου με συμμάχους είναι αυτές που θυμώνουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία διότι βλέπει πως ολοένα και περισσότεροι σύμμαχοι υπολογίζουν την Ελλάδα και ταυτόχρονα της δίνουν το «δαχτυλίδι» του παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Πιστεύει ακόμα στη… Σοβιετική Ένωση: Τα ιστορικά κλειδιά που εξηγούν την εχθρότητα του Πούτιν απέναντι στη Δύση

 


 Μετά την «ειλικρινή», αλλά ψυχρή, συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την εκτόνωση της έντασης στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Μερικές φορές ερμηνεύουμε διαφορετικά την ιστορία από τη Ρωσία», είπε, και είχε δίκιο, γιατί η ιστορία είναι ένας από τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε αυτή τη σύγκρουση.